USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Можна обійтися без брокера й зекономити до $500 на розмитненні автівки, – луцький адвокат

29 Січня 2019 15:34
Користуватися послугами брокера при розмитненні автомобіля, придбаного за кордоном, не обов’язково. Окрім того, власники транспортних засобів на іноземних номерах не зобов’язані сплачувати благодійний внесок, адже законодавством він не передбачений.

Про це в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів адвокат Назарій Щербяк.

Він пояснив, що Митним кодексом України не передбачено, що документи від осіб, які хочуть розмитнити автомобіль, зокрема митна декларація, мають надходити на митницю лише в електронному форматі.

«Чому люди мають звертатися до брокерів, платити за їхні послуги 200–500 доларів, тільки аби завантажити електронну декларацію, якщо Наказ Міністерства фінансів України «Про виконання митних формальностей відповідно до заявленого митного режиму» визначає два варіанти подачі документів: особисто й в електронній формі? Саме з завантаженням електронної декларації в людей найчастіше виникають проблеми. Самим їм зробити це складно, а митники не хочуть приймати документи, незавантажені через їхню базу. Зібрати весь пакет документів, по суті, нескладно. І самому автомобіль розмитнити реально. Такі прецеденти в Україні були, наприклад у Харківській області», – сказав Назарій Щербяк.

Читайте більше: Розмитнення авто «по-новому»: волинянин готовий судитись за справедливу ціну

Також при розмитненні автомобіля на єврономерах реально уникнути адміністративного штрафу при порушенні режиму ввезення.

«Відповідно до Митного кодексу, можна звернутися з заявою, щоб транспортний засіб із режиму тимчасового ввезення перевести в режим імпорту. Тоді можна уникнути штрафу в розмірі 8500 гривень. Також люди не зобов’язані сплачувати благодійний внесок, адже законодавством він не передбачений», – акцентував адвокат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Читач Показати IP 29 Січня 2019 16:43
Щербяк взяв документи в мого кума, тиждень водив за носа, а потім сказав не може допомогти і дав контакти брокера. Стаття не відповідає дійсності.
Просто Показати IP 29 Січня 2019 17:02
"Такі прецеденти в Україні були, наприклад у Харківській області".... якщо випадок 1 на всю Україну, то ти пропонуєш позиватись до суду? Платити судовий збір, чекати засідання, потім апеляція, касація... а в тебе ж часу 1 місяць, якщо авто зняте з обліку. Чи ти пропонуєш порушувати інший закон?????
митник до Просто Показати IP 29 Січня 2019 18:58
той один і був брокер який розмитнював авто для себе.
Ірина Показати IP 29 Січня 2019 18:17
А ще, розумний адвокате,тобі митники без брокера так оцінять авто,що ти будеш в шоці з такого прецедента...
Мирослав Показати IP 29 Січня 2019 18:20
Можна обійтись на суді без адвоката і зекономити до 1000$
Експерт Показати IP 18 Липня 2019 00:16
Що ви мелете?Хто вам що оцінить?Якщо ви реально купили авто за 5 тис.евро, а оцінили вам в 10 тис.Нічого, платіть як 10.Потім сміло подаєте в суд, і вам вертають різницю.Це реальні факти, і не по одинокі.Просто Ви і Ми як стадо бидла, не знаємо свої прав, тому і виїзжають всякі брокери і інша нечисть на простих людях

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus