USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Можуть спробувати захопити Сувальський коридор: Daily Mail публікує імовірний план наступу РФ на НАТО

22 Січня 2024 22:02
The Daily Mail з посиланням на колишнього командувача армії США Бена Ходжеса та кількох військових експертів опублікувала імовірний сценарій нападу Росії на НАТО.

На їхню думку, можливі кроки Росії до 2044 року такі:

– Спочатку – кібератаки, які спровокують глобальні збої у роботі інфраструктури та супутників.

– Потім РФ може задіяти сотні далекобійних ракет проти цивільних об’єктів по всій Європі. Під удари можуть потрапити аеропорти, морські бази, логістичні центри.

– Після цього розпочнеться наземна операція. Перші дії – спроба захопити Сувалкський коридор, а згодом – атаки на країни Балтії чи Польщу.

– Морський флот Росії спробує взяти під контроль Арктику та за допомогою ракет Північну Атлантику.

– Після цих штурмів Москва може взяти паузу для оцінки готовності НАТО захищати східних членів.
Читати ще: Атака дронів призупинила роботу великого нафтового терміналу в Росії

Сувальський коридор – ділянка кордону Литви та Польщі 100 кілометрів завширшки, яка на заході межує з Калінінградською областю Росії, а на сході – з Білоруссю. У разі гіпотетичної війни Росії важливо було б швидко захопити Сувальський коридор, аби відрізати союзникам по НАТО шлях по суші до країн Балтії.

Побоювання щодо безпеки коридору з боку Литви та Польщі лунали задовго до повномасштабного вторгнення. Приміром, країни ще у 2019 році домовились посилити захист цієї ділянки кордону.

Як стало відомо 22 січня, Литва та Польща готуються провести спільні військові навчання на Сувальському перешийку, або коридорі, чиє розташування робить його вкрай вразливим у разі теоретичної агресії Росії на східному фланзі НАТО.

Цю інформацію в спільному інтерв’ю Delfi підтвердили президенти обох країн Гітанас Науседа й Анджей Дуда, повідомляє «Європейська правда».

«Я дуже радий, що президент Польщі справді щиро відгукнувся на бажання провести спільні навчання в цьому районі, який називається Сувальський перешийок», – сказав президент Литви.

Він додав, що обговорював із польським лідером імовірну дату навчань, які можуть відбутись у квітні.

Своєю чергою Дуда підкреслив, що Польща серйозно ставиться до оборони Сувальського перешийка і в цьому напрямку вже вжито заходів.

«Ми відновлюємо обороноздатність Польщі саме в східній частині нашої країни. Там створюються нові підрозділи... Ми посилюємо польську військову присутність, ми посилюємо охорону кордону», – сказав президент Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus