USD 39.90 40.25
  • USD 39.90 40.25
  • EUR 40.00 40.25
  • PLN 9.86 10.04

У Росії погрожують захопити Сувальський коридор за допомогою вагнерівців з Білорусі

18 Липня 2023 08:41
Очільник комітету Держдуми РФ з оборони Андрій Картаполов в ефірі російського телебачення заявив, що ПВК «Вагнера» відправили до Білорусі «не лише для того, щоб навчати білоруські збройні сили», як повідомлялося раніше.

Про це пише ТСН з посиланням на «Крим.Реалії».

«Є такий Сувальський коридор... І ось цей Сувальський коридор у разі чого нам дуже потрібен», – заявив Картаполов.

За його словами, у Білорусі створено «ударний кулак, який цей нещасний коридор візьме за лічені години».
Слід зазначити, що президент Литви Гітанас Науседа у червні на пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом вже заявляв, що для дієвого захисту Сувальського коридору необхідно розмістити в Литві бригади союзників по НАТО.

Сувальський коридор – сухопутний коридор між Білоруссю і Калінінградською областю РФ, названий так за розташованим на ньому польським містом Сувалки. Російські пропагандисти згадують його у зв’язку з тим, що гіпотетичне захоплення цієї території з’єднало б Калінінградську область і Білорусь, «відрізавши» від інших країн НАТО Литву, Естонію і Латвію.

Раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що завжди називав Калінінградську область РФ «своєю». Про це він сказав на зустрічі з російським губернатором цього регіону.

Наразі відомо, що деякі підрозділи ПВК «Вагнера» вже прибули на територію Білорусі. У мережі з’явилося відео, на якому видно пересування автодорогою у Білорусі частини колони найманців, які в ніч проти 15 липня перетнули російсько-білоруський кордон і попрямували до наметового табору в селі Цель, що під Осиповичами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 18 Липня 2023 09:40
кацапи, якщо кудись полізуть,то сюди, до країн НАТО не полізуть, то лише порожні слова
Ахаха Показати IP 18 Липня 2023 11:12
вони вже Київ за 3 дні брали))) лошари...
Анонім Показати IP 18 Липня 2023 14:21
Кацапи не жартують щодо своїх намірів. Але з виконанням це вже як карта ляже, чи то пак як нота зіграється. А ноти в Пєтровіча фальшиві

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus