USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Мрія таланта з Луцька стала реальністю. Марафон «Здійснення мрій» набирає обертів

19 Лютого 2022 07:00
Днями на одну щасливу дитину стало більше. Талановитий юнак з Луцька Назарій Савицький, який мріє стати художником, отримав змогу професійно опановувати образотворче мистецтво.

Марафон «Здійснення мрій», що його започаткував Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», набирає обертів. Щодня на адресу марафону надходять нові листи – напрочуд проникливі й зворушливі.

Мама Назарія Ольга Савицька, дізнавшись про проект, запропонувала взяти у ньому участь своєму обдарованому й наполегливому сину. Тим паче талант Назара особливий, адже хлопець, попри розлади спектру аутизму, направду має неабиякий хист до малювання.

Мама мрійника певна, що для її сина чудовим шансом у житті може стати саме творча професія. Тому для сім’ї Савицьких найзаповітніша мрія – допомогти синові реалізуватися в житті, і це цілком можливо завдяки таланту Назарія.

«Шанс на світле майбутнє є: наступного навчального року хлопець планує вступити у Луцьку художню школу на платні курси тривалістю у два роки. Назар наполегливо йде до своєї мети, відвідує художню студію і працює вдома. Аби розвиватися і рости в мистецтві, готуватися до художньої школи, вкрай необхідним є набір для творчості», – йдеться у заявці Савицьких.
І його чудова мрія стала реальністю. Більше того, про свою творчу мрію і любов до малювання Назарій розповів у прямому ефірі на телеканалі «Аверс». А це подарувало ще незабутніші враження.
«Знаючи, що Фонд Ігоря Палиці завжди допомагає, надто особливим діткам, вирішили спробувати. Однак ми не надіялися на перемогу, а тим паче на навчання в художній школі. Мріяли хоча би про набір для творчості. Однак, виявляється, мрії справді здійснюються», – поділилась мама.

Як відомо, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» завжди допомагає діткам з особливими освітніми потребами.

«І тому ми не могли оминути цю мрію, – зауважила голова правління Фонду Катерина Шкльода. – Тим паче Назар дуже гарно малює. Ми звернулися в Департамент культури, аби нам допомогли швидше знайти відповідні курси для хлопця. Адже з Назаром повинен займатися підготовлений педагог, який зможе правильно скомунікувати з юнаком, аби навчити його новому, сповна розкрити його потенціал. Дуже дякую директору Департаменту культури Луцької міської ради Тетяні Гнатів, яка відгукнулася на наше прохання. І дуже швидко в художній школі підібрали педагога. Вже з наступного тижня Назарій приступає до навчання, з чим ми тебе і вітаємо».
Під час телеефіру Катерина Шкльода вручила Назарію Савицькому омріяний набір для творчості, подбавши про все необхідне для навчання в художній школі: фарби, пензлики, папір тощо.

«Я сподіваюся, що ти досягнеш нових вершин, і ми ще почуємо про Назарія Савицького як про видатного художника, який написав гарні картини», – відзначила керівниця Фонду «Тільки разом».

Натомість Назарій приготував подарунок для Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», який просто таки вразив Катерину Шкльоду. У якості подяки за чудовий марафон хлопець створив малюнок на керамічній тарілці з філософським сюжетом із «Маленького Принца» Антуана де Сент-Екзюпері.
«Це неймовірно. Ця робота навіть може стати символом нашого марафону, – поділилась Катерина Шкльода. – Сподіваюся, що ця рукотворна краса від Назарія стане нашим талісманом, і нам вдасться здійснити максимальну кількість мрій, які нам надсилають».

Крім того, Назарій подарував нову картину й Департаменту культури, який також доєднався до здійснення його заповітної мрії.
Читати ще: Диво у день народження: Фонд «Тільки разом» здійснив мрію юної луцької гімнастки

«Читаючи заявки, які надходять на наш марафон, усвідомлюєш, наскільки діти щирі у своїх мріях, наскільки талановиті й натхненні. Нам надзвичайно приємно втілювати ці прекрасні мрії, мотивуючи їх надалі, аби запал не згас. Дуже тішить, що в такому юному віці наші мрійники уже знають, ким хочуть стати у майбутньому. І наш марафон, сподіваюся, переконає багатьох, що дива трапляються, а на їхньому життєвому шляху неодмінно будуть зустрічатися люди, які готові допомагати. Головне – мріяти від усього серця і, звісно ж, докладати зусиль задля власного розвитку», – наголосила керівниця Фонду.

«Не соромтеся мріяти, не соромтеся писати нам. Мрії наших дітей – це наше майбутнє. І якщо сьогодні ми про них подбаємо, дамо їм впевненість у тому, що їх будуть підтримувати, що їхні мрії у майбутньому можуть стати ціллю, яку до снаги досягти, то уже завтра вони стануть успішними людьми, – відзначає Катерина Шкльода. – Недаремно кажуть, що великі люди виростають із маленьких мрійників. І ми щиро бажаємо кожному нашому маленькому мрійнику стати великою людиною».

Читати ще: Мрії здійснюються! Майбутній програміст із Києва отримав сучасний ноутбук

Нагадаємо, цьогоріч у січні з ініціативи Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» стартував Всеукраїнський Марафон «Здійснення мрій». Триватиме акція упродовж цілого року.

Читати ще: Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом»: 10 років з вами і для вас

Участь у Марафоні «Здійснення мрій» можуть взяти діти до 16 років, які мешкають на території України. Для участі в акції діти або їхні батьки мають залишити заявку на [email protected] або на сторінці Марафону у Facebook. У заявці має бути розповідь про мрію, для чого потрібна та чи інша річ/послуга, а також фото або відео. Чим детальнішою та яскравішою буде розповідь про те, як здійснення мрії допоможе розкрити свій талант, наблизитись до отримання улюбленої професії в майбутньому, самовдосконалитись, тим більше шансів, що вона буде здійснена. Неодмінно слід вказати номер телефону для зворотного зв’язку. Заявка опрацьовується впродовж 3 днів та публікується на сторінці Марафону у Facebook. Проте там не буде заявок, що не відповідатимуть умовам марафону. Організатори не гарантують виконання всіх заявок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сильні духом Показати IP 19 Лютого 2022 10:46
Мама і син великі молодці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus