USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Мурали, футбольні поля, центр лицарів та фестивалі: які проєкти подали лучани у рамках бюджету участі

8 Жовтня 2019 18:20
Спортивні турніри, дитячі майданчики, футбольні поля, промоція міста, мурали та сквери: десятки проектів подали лучани подали у рамках громадського бюджету.

Про це йшлося під час засідання робочої групи з питань бюджетування за участі 8 жовтня.

Наразі у міськраді отримали 46 проектів різного спрямування. У рамках засідання члени робочої групи розподіляли проекти за відповідальними за них виконавчими органами міськради, зокрема, департаментом ЖКГ, департаментом культури, управлінням освіти, департаментом сім’ї, молоді та спорту тощо. Щодо окремих проектів висловлювали зауваження, відхилили декілька проектів, реалізація яких неможлива.

Низка проектів стосувалися комунальної сфери міста. Зокрема, йдеться про: встановлення підземного сміттєвого контейнера на вулицях Чорновола, 2а, 2б, Липинського, 15; ремонт аварійної дороги на вулиці Липинського 1, 3 та 5; капітальний ремонт прогулянкових доріжок (ЗДО №19 «Кобзарик»); облаштування входу в центральний парк культури та відпочинку імені Лесі Українки пандусом; реорганізація зони в’їзду та виїзду на територію ЛНТУ; впорядкування парку «Дубовий гай» у мікрорайоні ЛПЗ; облаштування прибудинкової території будинків № 41, 43, частково будинків 31 та 35 на вулиці Стрілецькій; встановлення двох підземних смітників у центрі міста (вулиця Степана Бандери, 24); встановлення чотирьох зупинок громадського транспорту на Вишкові; встановлення веломийки у центральному парку.

Чимало проектів передбачали проведення різноманітних заходів спортивного, культурного та освітнього спрямування: «Відкритий діалог з громадою» (проведення громадськими активістами, студентською молоддю та старшокласниками публічних обговорень та дебатів); презентація Луцька хокеїстами в інших містах України та розвиток хокею в місті; фестиваль особливих та інклюзивних театрів «Луцьк скликає друзів»; проведення 20-го всеукраїнського турніру з рукопашного бою «Рубіж»; проведення міжнародного дитячого футбольного турніру у Луцьку з 9 по 11 січня 2020 року; організація вуличних заходів та серія відкритих тренувань з флорболу; п’ятиденний марафон майстер-класів з майстерності мовлення «Музика мовлення»; міжнародний фестиваль для людей з інвалідністю «Барви творчості»; «BumperBallLutsk» - введення нового способу розваг та активного відпочинку з закупівлею екіпірування для bumperball, розробкою веб-сайту.

Окремі проекти стосуються навчальних закладів міста та бібліотек: створення зони відпочинку учнів молодших класів в НВК №26; встановлення 17 камер відеоспостереження в НВК №26; облаштування сучасного волейбольного майданчика на території школи №22; «Комфорт та зручність освітнього простору» - придбання меблів, що дозволять цікаво проводити уроки в позакласному просторі та просто відпочивати у ліцеї №27; «Сучасна бібліотека – інформаційно-ресурсний центр» на базі ЗОШ 1-2 ступенів №11-колегіуму; «Вчимося граючись» - купівля модульних м’яких меблів, модульних столів та інтерактивних дощок для ЗОШ №12; «Лабораторія інновацій» - створення на базі бібліотеки на проспекті Волі, 2 безплатної творчої лабораторії для підлітків з придбанням 3D-принтера та іншого устаткування.

Низка проектів передбачає облаштування спортивних майданчиків, дитячих майданчиків, відпочинкових зон, майданчиків для вигулу собак тощо: встановлення майданчиків для вигулу собак у парку на вулиці Гордіюк, проспекті Соборності та у парку імені 90-річчя Луцька; облаштування скверу та спортивно-відпочинкового комплексу з вуличними тренажерами у 55-му мікрорайоні; спортивно-розважальний простір для дітей «Ведмежа галявина» у сквері Героїв Майдану; облаштування відпочинкової зони у сквері вулиці Писаревського та проспекту Відродження; «Active city» на проспекті Відродження 55 зі спортивною зоною та ігровими зонами для дітей; «Rest zone» - відновлення багатофункціонального спортивного поля у районі проспектів Соборності 5, 7, 9 та Молоді, 10а, 12, 14; відновлення футбольного поля на проспекті Молоді, 4; будівництво майданчика для вигулу та тренування собак у парку вздовж вулиць Набережною та Шевченка; відновлення та облаштування футбольного поля на вулиці Підгаєцькій; «White Rhino» - встановлення дитячого ігрового комплексу європейського виробництва на проспекті Соборності, 37, за собором Всіх святих землі Волинської; універсальне спортивне поле на прибудинковій території на вулиці Кравчука, 22-24.
Створити повноцінну, загальнодоступну, активно функціонуючу секцію стрільби з лука на базі ЗОШ №19 пропонує у своєму проекті Майя Москвич. Передбачається, що у секції зможуть тренуватися та готуватися до змагань діти і дорослі, ветерани АТО та особи з інвалідністю. На закупівлю луків та необхідних для них аксесуарів автор проекту просить виділити 101,6 тисячі гривень.

Проект «Мурал «Воля»» передбачає створення муралу на фасаді приміщення факультету історії, політології та національної безпеки СНУ на вулиці Шопена, 24. Пропонують нанести на будівлю зображення ластівки, яка символізує Україну, рука, яка її стискає, це тирани, але ця рука відпускає ластівку, що символізує віру в те, що ми залишимося цілісною державою. Проект спрямували на доопрацювання в управління освіти. Оскільки вказана будівля не перебуває у міській комунальній власності, потрібно узгодити місце розташування муралу.
У рамках проекту «Lutsk Walls» пропонують створити десять муралів на стінах у різних частинах міста (військове містечко на Привокзальній, бетонні каркаси на березі Стиру (недобудоване приміщення корпусу заводу «електротермометрія»), будинок на вулиці Плитниця, 7 у Старому місті, ділянка на перехресті вулиць Львівської та Володимирської). Члени робочої групи зауважили, що для цього потрібно узгодити розміщення муралів з власниками об’єктів.

Інший проект передбачає створення центру середньовічної культури Луцька на базі занедбаного приміщення, що на вулиці Драгоманова, 25.Центр міститиме лицарську залу, залу для тренувань, майстерню з виготовлення та ремонту обладунків, костюмів та зброї.

Проект «#МістоNEWS» передбачає встановлення на Театральному майдані арт-лавки у формі книжки та інформаційного кіоску з картами туристичних маршрутів, інформацією про місто, майбутні події у місті тощо.
Один з проектів передбачає встановлення на КП «Ласка» стаціонарних ветеринарних кліток (обсяг фінансування – 240,35 тисячі гривень).

Відхилити вирішили проекти прокладання безпечної пішохідної доріжки між спорткомплексом та корпусом Б Луцького НТУ; та проект громадсько-мистецького культурного простору «Музейний дворик» (оскільки йдеться про територію Волинського краєзнавчого музею, що належить до обласної комунальної власності).

Нереалістичним назвали проект з облаштування велодоріжки завдовжки 12 кілометрів та пішохідної зони на берегах Стиру у рамках фінансування в розмірі 250 тисяч гривень. Оцінку проекту надасть департамент сім’ї, молоді та спорту.

Зауважимо, загальний бюджет участі становить три мільйони гривень. Кожен проект може отримати фінансування у розмірі до 250 тисяч. Розгляд проектів триватиме до 1 листопада, після чого розпочнеться голосування за проекти на веб-порталі.

Переможців за результатами голосування визначать 11 листопада, реалізація проектів-переможців зможе розпочатися наступного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 8 Жовтня 2019 20:59
громадськи вбиральні ніхто не пропонував ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus