USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Мустафу Найєма призначили очільником Агентства відновлення та розвитку інфраструктури України

27 Січня 2023 18:19
Мустафа Найєм залишає посаду заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури та очолить Агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

Відповідне рішення ухвалив Кабмін 27 січня, повідомляє Мінінфраструктури.

В Агентстві Найєм займатиметься стратегічними питаннями для повоєнної відбудови України. Це складний і комплексний процес, який включатиме десятки тисяч обʼєктів для відновлення в усіх галузях.

"Ключові задачі, які поставлені перед керівником Агентства: запуск фактичної роботи з першими об'єктами відновлення, відпрацювання механізму взаємодії з донорами – урядами країн, міжнародними фінансовими інституціями, неурядовими організаціями, а також координація запитів від регіонів щодо пріоритетних проєктів відновлення.

Ми розуміємо, що одне з головних питань, які ставить суспільство, – це прозорість та підзвітність процесів відновлення. Впродовж найближчих двох місяців у системі Агентства має запрацювати Антикорупційний офіс в центрі та регіонах. Разом з тим, ми відкриті до співпраці з представниками громадськості в питаннях протидії корупції та впровадження сучасних стандартів і процедур в процесі управління проєктами», – прокоментував віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Тим часом Агентство продовжує шукати найкращих експертів у галузі будівництва та архітектури, зокрема серед профільних неурядових і громадських організацій.

Читати ще: Найєма звільнили з «Укроборонпрому»

З серпня 2021 року Мустафа Найєм працював в команді Міністерства інфраструктури, а згодом Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури. Він був відповідальним за дорожнє господарство, автомобільні перевезення, безпеку на транспорті, розвиток прикордонної інфраструктури та сервісів для водіїв.

Найєм з командою зумів перезапустити роботу Укртрансбезпеки, набрати новий склад інспекторів та оцифрувати частину послуг.

Також було підписано Угоду про про лібералізацію вантажних автоперевезень ЄС, завершено дерегуляцію та максимально спрощено видачу ліцензій на міжнародні вантажні перевезення. Впроваджено нові правила відкритого ринку на міжобласні пасажирські перевезення.

Окремим важливим напрямком роботи став розвиток прикордонної інфраструктури. Окрім цього, запущена і наразі успішно проходить тестування система електронного перетину кордону єЧерга.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Дєд Показати IP 27 Січня 2023 18:40
Це просто сором,невже немає українця на цю посаду? Де цю убогість взяли? Це судо одне з тих що країну до війни привело.
morpheus до Дєд Показати IP 27 Січня 2023 19:07
Як ви вирізняєте українця? Брат цього добродія захищав Україну на фронті та отримав важке поранення голови, втратив око. Він для вас теж не українець?
CoBa до morpheus Показати IP 27 Січня 2023 21:23
Хомяк народжений в акваріумі рибкою не стає, гени не змінити. А він афганець і цього не змінити теж. Гени.
ще не зовсім свідоми Показати IP 27 Січня 2023 20:00
Де вже тільки воно не совалося. І знову незамінне. Диво, та й годі.
Всезнайко Показати IP 27 Січня 2023 21:12
Соросята рулять.
Sashko Показати IP 27 Січня 2023 21:39
Гі**о в ополонці не тоне. Українське прислів'я.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus