USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ЄС виділить €50 млн на тимчасові мости в Україні

2 Червня 2023 09:16
Агентство відновлення та розвитку інфраструктури України отримає грант ЄС за підтримки Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) у понад €50 млн на тимчасові мости для відновлення мобільності.

Про це держагентство повідомили на своїй Facebook-сторінці, повідомляє Європейська правда.

ЄІБ, банк ЄС і Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України підписали грантову угоду про виділення понад €50 млн.

Агентство відновлення використає грантові кошти для закупівлі тимчасових мостів, які підвищать мобільність населення України.

Ці мости допоможуть Україні подолати проблеми, які виникли внаслідок російських атак, зокрема із поліпшенням доступу українців до базових послуг та необхідної допомоги.

ЄІБ надасть Україні грантові кошти ЄС, доступні в межах Інвестиційної платформи сусідства Європейського Союзу, які до війни передбачали для підтримки впровадження кредитної угоди ЄІБ щодо транспортного сполучення в Україні.

Читати ще: ЄС спрямував ще 1,5 млрд євро макрофіну Україні

Цей грант доповнює пакети Екстрених заходів солідарності від ЄІБ, підготовлених у співпраці з Європейською комісією як терміновий захід для підтримки України.

Заходи передбачають виділення Україні €2,3 млрд екстреної допомоги, з яких €1,7 млрд вже було виплачено у 2022 році на потреби критичної інфраструктури для забезпечення життєдіяльності країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus