USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мусульмани України гинуть в окопах Донбасу за цілісність держави

3 Квітня 2015 14:58
Пояснювати учням українських шкіл те, хто такі мусульмани і що таке іслам принаймні раз на півроку - таке прохання висловили представники Духовного управління мусульман України.

Про це йшлося під час виїзного засідання Громадської ради по співпраці з церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти та науки 2 квітня у Луцьку.

Заступник Муфтія України шейх Рустам Гафурі зауважив, що Україна, безперечно, є християнською країною, але хотілося б, щоб кожен розумів, що мусульмани – частина цієї країни. Так, вони одружені на українських жінках, їхні діти виховуються у різних конфесіях і це неможливо змінити. Він зазначив, що мусульмани захищають цілісність України, гинуть в окопах. З його слів, Україна – мультикультурна та мультиконфесійна країна, тож хотілося б, щоб враховувалися права кожного громадянина країни.

Він закликав українців пригадати факти, коли кримські татари надавали християнам приміщення для відправлення своїх обрядів. Водночас, з його слів, не кожна християнська конфесія готова впустити мусульман, аби ті справляли свої обряди у її приміщеннях.



Він просив внести в програму шкільних закладів, аби бодай раз на півроку, надавали представникам духовного управління (освіченим фахівцям релігії) можливість розповідати дітям та їхнім батькам про те що таке іслам, хто такі мусульмани, до чого вони закликають і те, що вони теж поклоняються єдиному Творцю, не надаючи йому образу, подоби та місця.

«Ми теж хочемо, щоб про нас пам’ятали в цій країні, тому що ми пам’ятаємо про неї. Я працюю у Хмельницькому і розпочав таку роботу. В понеділок я проводив лекцію у ліцеї про те, що таке іслам і хто такі мусульмани. Ми даємо інформацію, щоб ваші діти розуміли, хто такі мусульмани. На жаль, погані люди є скрізь, в кожній конфесії та нації», - розповів Рустам Гафурі.



Він підкреслив, що іслам – релігія, назва якої перекладається з арабської як служіння єдиному Богу. Мусульмани визнають і вірять в усіх пророків без винятку та в те, що мама пророка Ісуса Марія – найсвятіша жінка на землі, чекають приходу пророка Ісуса.

Він висловив надію на те, що кожен, висловлюючи свою думку, враховуватиме права кожної людини, незалежно від нації та конфесії.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ігнатій Лойола Показати IP 3 Квітня 2015 15:43
А для чого акцентувати на релігійній приналежності людини? Вони - громадяни України, а тому - виконують свій громадянський обов'язок. І не важливо мусульмани вони, християни, іудеї чи ще хтось.
Анонім Показати IP 4 Квітня 2015 11:50
Нагло і відкрито починають нав'язувати іслам.Не може бути і мови про уроки ісламу в школі.Ні однієї хвилини.Україна-християнська країна.
Анонім Показати IP 4 Квітня 2015 13:49
Поки православні КП і МП виясняють відношення,вилазить іслам.Україна ніколи не була мультиконфесійною державою.Св.Володимир хрестив всю Україну.Ми є християни.І не треба нам розказувати про бійців в окопах.І війна на Донбасі йде за цілісність України,а не за іслам.Строгий піст.Всі перепрошують Ісуса за гріхи.Мусульмани не визнають Ісуса Христа,як спасителя.Хто не визнає сина,того отець не визнає.Гнати того в шапочці поганою мітлою,щоб не смерділо.А наші великі християнки сіли і вуха розвісили.Головне вишиванки одягнути.Ваших дітей в школах незабаром Коран заставлять читати.Ви потім і слова не зможете сказати.Європа бунтує проти мультикультури,що не виправдала себе.Який сором.Слідуюча зустріч представників освіти буде з представниками меньшинств.Будуть говорити про толерантність до гомосексуалістів і лесбіянок.Поки олігархи б'ються між собою,а хлопці гинуть на Сході,в Україну лізе всяка нечисть,щоб знищити Україну і її генофонд.Люди,прокиньтеся.З ким ви сидите і кого слухаєте.
добряк Показати IP 4 Квітня 2015 16:51
світова практика показує візьміть балкани,франція і тд ,з мусульманами можна жити поки їх мало ,а як тільки росплодяться начінають на голову лізти,а ще в школу їх пусти,я проти
Анонім Показати IP 6 Квітня 2015 16:32
Я проти співпраці з мусульманами.Хай в своїх країнах навчаться проживати з християнами,а потім рота відкривають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus