USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Музика об’єднала Волинь і Польщу

27 Червня 2014 13:30
Концерт у Польщі об’єднав завдяки музиці наших краян із сусідами. Під час музичного дійства закордонні друзі висловили волинянам свою підтримку щодо боротьби за цілісність України й зібралися за круглим столом

Спільний концерт учнів Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена та Білгорайської музичної школи І ступеню відбувся 24 червня 2014 року у місті Білгорай (Республіка Польща).

Так, юні волиняни разом із білгорайськими музикантами виступили із сольним та колективними номерами, під час яких і співали, і танцювали.

Цей спільний культурно-мистецький захід відбувся згідно з підписаною угодою про співпрацю між навчальними закладами.

Поляки подякували українцям за приїзд й висловили слова підтримки.

«Ми щиро раді вас бачити на нашій землі. У Білгораї така подія відбувається вперше. Нам дуже приємно разом творити музику, адже вона говорить душами й об’днує нас усіх. Також ми уважно стежимо за подіями, які відбуваються в Україні. Висловлюємо Вам побажання якнайшвидше вирішити гостре протистояння в державі, ми підтримуємо український народ в демократичних прагненнях і бажанні зберегти цілісність країни», - звернулася до волинян директор Білгорайської музичної школи Анна Рабей.

З польської сторони були представлені такі колективи та окремі виконавці: хореографічний ансамбль, хор, ансамбль акордеоністів, виконавці на фортепіано, трубі, саксофоні, ксилофоні, гітарі, баяні, які грали твори світової класики та сучасних авторів.

Луцьку музичну школу №1 імені Федеріка Шопена представили: ансамбль сопілкарів (керівник Тарас Ольховий, солісти Ігор Діденчук та Софія Фокшей), фольклорний ансамбль «Зоряниця» (керівник Олена Богдан), дует віолончелісток (керівник Тетяна Тітяєва), юні піаністи Макар Войнаровський та Анастасія Базюк (клас викладача Світлани Бєляєвої), фортепіанний дует у складі Макара та Андрія Войнаровських, талановитий тромбоніст Павло Тітяєв (клас викладача Андрія Тітяєва), Дарина Зубчук (клас викладача Тамари Артюшевської та Заслуженого працівника культури України Ірини Циганкової), Катерина Озеруга та Катерина Маматова (клас сольного співу викладача Ірини Марчук). У виконанні українських артистів звучали твори зарубіжних та українських композиторів, пісні обрядові та українська класика.
Усі ці виступи відбувалися під супровід гучних аплодисментів.

Директор Луцької музичної школи №1 імені Федеріка Шопена Ольга Чуріна подякувала полякам за запрошення і висловила сподівання на подальші спільні проекти та культурно-мистецькі заходи.

Після концерту відбувся україно-польський круглий стіл викладачів музичних шкіл, де піднімались питання матеріально-технічного забезпечення шкіл, навчальних програм, перспективи обміну досвідом.

Також українська делегація відвідала музичну школу у місті Замость, де учні та викладачі організували імпровізований концерт в актовій залі.

На згадку про поїздку, усім учням Луцької музичної школи №1 імені Федеріка Шопена подарували пам’ятні подарунки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus