USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Музика допомагає сердечникам впоратися з хворобою

20 Квітня 2009 12:00
Прослуховування музики допомагає пацієнтам з серцевими захворюваннями уникати тривоги і сильного стресу, пов’язаного з ходом лікування і операціями. Про це 19 квітня повідомляють «Волинські Новини».
За інформацією Освітнього порталу, систематична перевірка серед 1 тисячі 461 хворого показала, що музика знижує артеріальний тиск, стабілізує частоту пульсу і скорочує рівень тривожності.
Життя з серцевим діагнозом є дуже великим психологічним навантаженням, говорять медики Університету Філадельфії (США), а невизначеність і переживання з приводу результату медичних процедур і прогнозу хвороби здатні значно погіршити фізичний стан хворого.
Наприклад, постійний стрес підвищує тиск і тим самим сприяє різним ускладненням. Музика володіє властивостями пом’якшувати стрес і, відповідно, запобігати його можливим негативним наслідкам для роботи серця, упевнені кардіологи.
Лікарі констатують, що музика корисна для таких хворих. За їх даними, прослуховування музичних композицій людьми з коронарною хворобою серця і тими, хто страждає додатково від надмірного відчуття тривоги, покращує самопочуття і якість життя за рахунок нормалізації серцевого ритму і кров’яного тиску.
Також відмічено, що музика піднімає настрій, але тільки у хворих на серцеві захворювання, а не у людей з симптомами серйозної депресії. Давно відомо, що музика впливає на наш емоційний стан, погляди на життя і фізіологічні реакції. Тепер американські терапевти визначили потенційні вигоди музики для людей з серцево-судинними захворюваннями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
www.natulrich.com Показати IP 21 Квітня 2009 08:31
У новостного сайта так мало денег, что не нашлось одного доллара, чтобы купить мою работу честно? Продолжайте воровать дальше :(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus