USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

МВФ не схвалив пенсійну реформу від Кабміну, – ЗМІ

26 Травня 2017 20:50
Представники Міжнародного валютного фонду (МВФ) не схвалили проект пенсійної реформи, яку підготував Кабінет Міністрів України на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на власні джерела.

Висновок місії МВФ за результатами десятиденної роботи в Україні "не містить практично жодного позитивного відгуку про ініціативи Кабінету Міністрів".

Агентство зазначає, що МВФ виступив проти осучаснення пенсій на постійній основі та скасування оподаткування пенсій пенсіонерів, які працюють.

Міжнародному валютному фонду також не сподобалася "ініціатива, про яку уряд замовчав під час презентацій пенсійних змін". Мова йде про зниження коефіцієнта оцінки вартості роки стажу з 1,35 до 1, "що призведе до зниження розміру пенсій на третину".

Пенсійна реформа, зокрема, передбачає скасування обмежень на пенсії пенсіонерам, які працюють, скасування особливих умов виходу на пенсію, поступову ліквідацію дефіциту Пенсійного фонду та інше.

13 травня Гройсман заявив, що піде у відставку, якщо не проведе пенсійної реформи. На його думку, у Верховній Раді знайдуться голоси для ухвалення реформи, а кошти на її проведення з'являться завдяки детінізації економіки.

17 травня Кабмін схвалив проект пенсійної реформи, запропонований прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Документ подали на розгляд до Національної ради реформ, після обговорення та затвердження його передадуть до Верховної Ради України для голосування.

25 травня віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що Міністерство соціальної політики України "закрило та засекретило роботу над пенсійною реформою".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ясненько Показати IP 26 Травня 2017 21:03
Раніше за нас вирішували все в Москві, а тепер США/МВФ, проміняли шило на мило
Знаючий до Ясненько Показати IP 27 Травня 2017 00:50
Едина рiжниця, що залишилися голi/босi, без Криму та Донбасу
Анонім Показати IP 26 Травня 2017 22:25
а МВФ часом не прийняв рішення про необхідність забезпечення відповідності пенсій цінам на базові потреби - опалення, продукти , ліки, одяг ? тобто мінімальна пенсія повинна бути щонайменше 300 євро на місяць
Анатоль_ Показати IP 26 Травня 2017 23:03
Я в шоці, брати мої! Як людям жити?
думка Показати IP 28 Травня 2017 07:33
юди добрі а де наші европенсіі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus