USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

МВФ очікує скорочення виробництва в Україні до 30% унаслідок війни

1 Квітня 2022 07:14
Міжнародний валютний фонд очікує, що обсяги виробництва в Україні впадуть нижче раніше прогнозованого рівня, до 25-30% за підсумками нинішнього року – через руйнування, людські й економічні втрати від російської війни в Україні.

Про це повідомили у Фонді в четвер, у відповідь на інформаційний запит Укрінформу щодо оновлених прогнозів економічної ситуації в Україні.

«Існує величезна невизначеність щодо базових показників (економіки України, – ред.), але оскільки війна триває, виробництво продукції, ймовірно, впаде більше 10%, визначених нами в останньому прогнозі на цей рік», – зауважили у Фонді.

У цьому зв’язку підкреслюється, що інтенсивні бойові дії в Україні «спричиняють масові руйнування виробничих потужностей країни та швидко погіршують перспективи». Крім того, на ситуацію також негативно впливають втрати матеріального капіталу та масова міграція.

Читати ще: В ООН прогнозують масовий голод у світі через війну в Україні

«Дані про скорочення реального ВВП під час війни свідчать про те, що річне скорочення виробництва в кінцевому рахунку може бути набагато вищим (ніж прогнозувалося раніше – ред.), в діапазоні 25-35%», – уточнили у Фонді.

Раніше в березні МВФ оприлюднив звіт по Україні, де визначав перспективи розвитку економічної ситуації в країні в умовах війни. У документі вказувалося, зокрема, що показник виробництва в Україні «впаде на 10% нинішнього року за умови швидкого завершення війни та суттєвої донорської підтримки». Водночас допускалося, що в разі затяжних бойових дій обсяги виробництва в Україні все ж можуть досягти реальних тенденцій (мінус 25-30%), які спостерігалися в Іраку, Лівані, Сирії, Ємені та інших країнах, де точилися бойові дії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus