USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

МВС хоче збільшити штраф за керування «без прав» у 20 разів

10 Листопада 2017 14:19
Міністерство внутрішніх справ України запропонувало парламенту на законодавчому рівні внести зміни до правил дорожнього руху.

Відповідні пропозиції від МВС в сфері безпеки дорожнього руху на засіданні Кабінету міністрів України презентував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, йдеться про фото- і відеофіксацію порушень ПДР, обмеження швидкості руху в населених пунктах з 60 до 50 км/год, збільшення штрафу за керування транспортним засобом без прав в 20 разів і встановлення дворічного терміну водійського посвідчення, отриманого вперше.

Також у Міністерстві внутрішніх справ пропонують посили відповідальність за керування автомобілем у нетверезому стані.

Внести зміни до статті 286. Пропонуємо збільшити покарання. Також пропонуємо внести зміну в цю статтю Кодексу, яким окремо передбачена відповідальність водія за порушення правил дорожнього руху, вчиненого у нетверезому стані, і передбачається за це суворе покарання, – прокоментував Аваков.

Так, пропонується ввести покарання строком до трьох років з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від трьох до п'яти років для нетверезих водіїв, які спричинили ДТП та заподіяли тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Для порівняння, наразі санкція передбачає покарання у вигляді штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт строком до 6 місяців, або обмеженням волі строком до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

За порушення ПДР особами, які керують транспортним засобами в нетверезому стані, які спричинили смерть людини або спричинили тяжке тілесне ушкодження, покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років з позбавленням права керувати транспортним засобом на термін від 5 до 10 років, – додав міністр.

Наразі згадана санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Григорій Іванович Показати IP 10 Листопада 2017 14:54
Ніколи суворість покарання не зупиняла правопорушників. В середньовічній Франції злодіям за вкрадену булочку відрубували руку, за повторну крадіжку - голову. І от коли на площі Конкорд збирався натовп зівак, подивитись на страту злодія (вся увага прикута до дійства) інші злодії обчищали кармани міщан аж гай шумів. кожен злодій надіється що пронесе... Тобто стримує порушника не суворість а НЕВІДВОРОТНІСТЬ покарання. А так дУпутати пропонують додаткові бонуси до зарплати нечистим на руку поліцейським...
водій Показати IP 10 Листопада 2017 15:52
Це ідіотізм !!! Звичайно має бути суворе покарання, але за керування у нетверезому стані. А за дрібні порушення такі штрафи це "податок" не в той "бюджет"!!! При мінімальній заробітній платі 3200 грн. --- неспівмірно!!! Йде дивна гра в одні ворота -- відповідальності за ями на дорозі, відсутність розміток та світлофорів, нормальних знаків НУЛЬ, а щодо водіїв 10200 грн. Пропоную за незалатану яму 1000000 грн штраф, за неякісну дорогу 5 років тюрми, за спробу дурного закону 10 років тюрми !!!
скептик Показати IP 10 Листопада 2017 16:56
а за розкрадання бюджету і відмивання бабла в офшорах треба запровадити довічне увязнення без права помилування

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus