USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Ми домовилися, що він зробить перший крок»: Зеленський розповів деталі розмови з луцьким терористом. Відео

22 Липня 2020 08:30
Президент Володимир Зеленський розповів про свою розмову з Максимом Кривошем, який 21 липня захопив автобус із 13 заручниками в Луцьку.

Про це він заявив у відеокоментарі, передає «Українська правда».

Зеленський зазначив, що з Кривошем упродовж 9 годин розмовляли психологи та перемовники. Проте «людина погрожувала і хотіла тільки одного — щоб виконали її вимоги», сказав президент.

«Пропонували одразу зробити спецоперацію, яка ми з вами не знаємо, чим би закінчилась. Тобто це був би штурм, швидкий. Я впевнений, що він був би результативним, але завжди є небезпека що можуть загинути люди...Тому ми порадились, я захотів проговорити з цією людиною телефоном і спробувати мати можливість, щоб він відпустив людей», — пояснив Зеленський.

За словами президента, його попередили, що зловмисник говорить з усіма 10-15 секунд, а потім кидає трубку, трохи довше він говорив із журналістами. Як сказав Зеленський, він говорив із Кривошем 7-10 хвилин.

«Ми домовилися, що він зробить перший крок. Він відпустить декількох наших людей. Я попросив його відпустити пораненого, вагітну жінку і дитину. Він сказав, що пораненого немає, що це був блеф. Тому домовилися, що він відпустить три людини і я після цього запишу відео», — зазначив президент.

Він додав, що домовився з Кривошем і про те, що той випустить усіх людей через пів години після відео Зеленського в соцмережах.

«Приблизно так і відбулось. 30-40 хвилин і він відпустив заручників... Це очевидні для мене кроки. Якщо ми можемо щось робити без штурму, якщо ми можемо не ризикувати життям хоча б однієї людини то… я з такими принципами живу, жив і буду жити... Результат — всі живі. Ми не боремося за рейтингами. Ми боремося за життя. Для мене це найголовніша цінність», — підсумував Зеленський.
Нагадаємо, 21 липня близько 9:00 озброєний вибухівкою та стрілецькою зброєю Максим Кривош захопив у Луцьку автобус Берестечко-Краснилівка. Він приїхав ним на Театральний майдан та сам подзвонив у поліцію.

Читайте також: Захоплення автобусу з заручниками в Луцьку: все, що відомо наразі. Трансляція

Спецслужби одразу повністю перекрили пішохідний рух та не пускали у центр громадський та приватний транспорт.

Як стало відомо, чоловік уродженець РФ, раніше судимий. Він вимагав, аби глави судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков записали і виклали в ютюбі заяви про те, що саме вони – терористи в законі.

Також захопник стріляв по будівлі ГУНП у Волинській області та по правоохоронцях. Терорист хотів, аби до нього приїхало якомога більше журналістів, які б донесли його вимоги.

Терорист дозволив поліції передати заручникам автобусу в Луцьку воду. Воду заручникам передав перший заступник Національної поліції Євген Коваль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Отакої Показати IP 22 Липня 2020 09:16
Так хто він,цей Кривош-терорист,чи борець з системою за справедливість???Цікаво почути думки правоохоронців,владу і просто громадян.
Шаман, блд Показати IP 22 Липня 2020 09:34
Запису, канєшно, не велося. Повіримо 3е на слово?
Луцьк Показати IP 22 Липня 2020 13:02
Такої ситуації у місті ніколи не було! У нас тихе провінційне містечко, служби працюють не погано, а в цій ситуації з підтримкою вищого керівництва держави спрацювали блискуче - факт 13 врятованих життів! Жахає поведінка окремих громадян, які з дитячими візочками або малими дітьми приходили до обмежувальної стрічки подивитись на прострелений автобус, громадяни з пляшкою пива, які сиділи під обмежувальною стрічкою, не розуміючи серйозності ситуації! Для чого відволікати правоохоронців, всі зараз мають смартфони, в крайньому разі телевізор, сядь вдома подивись онлайн в реальному часі подію - не заважай і не наражай на небезпеку рідних! Громадяни нашої країни за останніх шість років пережили багато горя і ми не знаємо, що нас чекає по-переду, не у всіх після всіх цих подій адекватно може працювати психіка. Навіть журналісти в ефірі висловились, що президент не правильно вчинив, спілкуючись з терористом, таким чином в майбутньому це йому зашкодить! Про що ви говорите! Якщо б у цих журналістів рідні були у цьому автобусі, то вони мабуть особисто просили б президента не спілкуватись з терористом, а брати штурмом? Я вважаю, що на прикладі цієї ситуації, потрібно ввести додаткові правила перевезення пасажирів ( шторки на половину вікна, багаж - у багажнику автобуса, перевірка багажу правоохоронцями на автостанції при підозрі - без оцих "не маєте права", "по якій статті закону"...), громадяни, які наближаються до обмежувальної стрічки, більш як на 100 метрів та не реагують на прохання правоохоронців - штраф (зараз це дуже просто фіксується), і т. д. Нічого не має ціннішого за життя - навіть рейтинги президента! Ця ситуація особисто у мене, при всіх плюсах-мінусах, викликала повагу до правоохоронців та керівництва держави! Псих-терорист хотів слави зі зброєю у руках, можливо це для когось постановка, можливо цирк, можливо скалічене життя ..........
Олег Показати IP 22 Липня 2020 13:58
Очередной пиар перед выборами, ставки стали настолько высоки, что теперь для этих целей используют простых граждан, терроризм просто так не возникает на месте для этого власть своим бездействием порождает и провоцирует людей на такие поступки. Террорист, сказал правду, что чего не коснись, любой ветви управления везде коррупция У меня к власти после вчерашнего доверие нулевое!
Пенсіонерка Горбата Показати IP 22 Липня 2020 16:32
Ригати хоцця..ні на що не спроможні дурні..Вам самим не огидно таке чесати???То вже дійсно-поганому виду-немає стиду!
Тато Васі Показати IP 24 Липня 2020 06:12
Уррряяя зійшло сонце справедливості!Націю разом з какаяразніца говорящими спасли два Вождя -авакян і янелоха для чого кожен раз наголошувати що Кривош уродженець РФ.навчався я зним в одній школі-нормальний був пацан ,хоча що гріха таїти "бариг" почав щемити з юності. Я не уявляю що могли йому запропонувати за участь в цій галімій мусорській постановці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus