USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Ми молимось за українських воїнів, а не за Кирила», – регент храму УПЦ МП

28 Лютого 2019 12:50
Віряни УПЦ МП села Охнівка Володимир-Волинського району пропонують прихожанам ПЦУ мирно ділитися місцевим храмом.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла регент храму Івана Богослова у селі Охнівка Неля. Нагадаємо, сьогодні, 28 лютого, прихожани УПЦ МП вийшли до Волинської ОДА з протестом.

«У нас в Охнівці є церковне протистояння. Є храм, і цей храм будували всі разом. Я, як регент цього храму, хочу розказати, як він будувався.

Звичайно, церкву в нашому селі будували всі – заливали фундамент, зводили стіни. Але так сталося, що у нашому селі була одна така жіночка, яка обіцяла, що дасть гроші на цей храм. І коли найняли майстрів, збудували стіни і прийшли наші прихожани до тієї жінки, мовляв, «дайте нам гроші, ви ж обіцяли», вона відповіла, що у неї грошей немає.

Люди в плач, крик і сльози. Чим же платити майстрам? Отже, грошей ця жіночка не дала, тоді люди пішли до іншої церкви, яка була згодна будувати цей храм. І що ж виходить? Що раніше тим людям, що хочуть нині у нас забрати церкву, той храм не був потрібен. А тепер коли його довели до ладу, побудували, і він став гарним, тоді почали збирати підписи.

Найбільш образливим є те, що серед тих, хто голосували за те, аби забрати в нас храм, є такі люд, які не знають, де і як відкриваються його двері. Кажуть, мовляв, кошти давали всі, але це мізерна частина. Інше оплатили меценати», - каже прихожанка, регент храму Івана Богослова Неля із села Охнівка Володимир-Волинського району.

Вона запевняє, що те, що мешканці громади проголосували за перехід до української церкви під час громадських зборів – неправда.

«І для того, аби відстояти правду – ми тут. Ми нікого не виганяємо з храму. Хай моляться всі! І ми не є російська церква! Ми – українська православна церква. І правимо ми службу старослов’янською, «божою» мовою. А от проповіді батюшка читає українською, і псалми ми співаємо теж рідною мовою. Дорогі односельчани, приходьте в храм! Ми правимо за своє військо, нашу Україну й наш народ! Ніхто не молиться за того Кирила! Схаменіться! Бо буде біда, буде горе, сльози, біль, буде багато крові! Ніхто ні на яку Росію грошей не дає. Церква відкрита для всіх нас», - звертається жінка до людей, і додає, що сільський храм – це не що інше, як її життя і відрада.

Вона розповіла, що сільська громада називає прихожан охнівського храму Івана Богослова – москалями.

«Але ми - не москалі, ми – українці. Нам аби вистачало коштів на потреби самого храму та заробітну плату священику, ніякій Росії ми грошей не даємо і окупаційним військам не допомагаємо. Бог все бачить!» - резюмувала жінка.

Нагадаємо, у селі Охнівка, Володимир-Волинського району громада церкви Іоанна Богослова прийняла рішення перейти в лоно Православної церкви України. Рішення про перехід приймали на зборах громади 24 лютого.

В селі Охнівка ще кілька років тому загострились міжконфесійні протистояння. Церкву Івана Богослова закладали як храм Київського патріархату, але «магічним чином» вона «відійшла» до московського патріархату. Поки ж церкву не збудували, люди ходили на служби у маленьку капличку Київського патріархату, обладнану у місцевому клубі. Також у 2015-му році повідомлялося, що охнівські активісти хочуть створити в селі єдину помісну церкву, об’єднавши храми Київського та Московського патріархатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 44
ЛУЧАНКА Показати IP 28 Лютого 2019 13:09
ЗОМБАНУТІ! ВЗАГАЛІ НЕ ЯСНО КОМУ І ЗА ЩО ВИ МОЛИТЕСЬ! БОГ НЕМАЄ ПАСПОРТА З ПРИПИСКОЮ....ЙОМУ ПОТРІБНО ПРОСТО МОЛИТИСЬ І НЕМАЄ ЗНАЧЕННЯ ЯК НА ПАПЕРІ НАЗИВАТИМЕТЬСЯ МІСЦЕ ДЛЯ МОЛИТВИ! ЖОДЕН СВЯЩЕННИК ЯКЩО ВІН СВЯЩЕННИК - СПРАВДІ БОГОСЛУЖИТЕЛЬ НЕ ДОЗВОЛИТЬ КРОВОПРОЛИТТЯ, КОНФЛІКТІВ І РОЗПАЛЮВАННЯ ВОРОЖНЕЧІ !!КОПІЙКА - ЦІНА ТОМУ СВЯЩЕННИКУ І ЙОГО ПРОПОВІДЯМ , ЯКЩО ВІН НЕ ДУМАЄ ПРО ЛЮДЕЙ,ПРО ВІРУ , А ДЕМОНСТРУЄ ГОРДИНЮ І ЛОБІЮВАННЯ ВЛАСНИХ ІНТЕРЕСІВ!!! КОЖЕН НАСТОЯТЕЛЬ ПОВИНЕН ПО ЧЕСНОМУ ЙТИ ЗА СВОЇМИ ПРИХОЖАНАМИ...ЯКЩО ВИ ГОВОРИТЕ ЩО ВИ БУДЕТЕ МОЛИТИСЬ І В ХАТІ І В ПІДВАЛІ...ТО ЧОМУ НЕ МОЖЕТЕ МОЛИТИСЬ В ТОМУ Ж ХРАМІ АЛЕ З ІНШОЮ НАЗВОЮ??!!!
777 до ЛУЧАНКА Показати IP 28 Лютого 2019 13:27
А потому что это называется ПРЕДАТЬ. хотя вам к этому не привыкать...
ЛУЧАНКА до 777 Показати IP 28 Лютого 2019 15:21
А ВАМ ЗВИКАТИ ДО ВІЙНИ , СУДЯЧИ ЗІ ВСЬОГО....І ВІРИ ТАМ НЕМА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВІРА ТАМ ДЕ ДОБРО, ЛЮБОВ ,КАЯТТЯ, ПОКІРНІСТЬ .....ВІРА ЦЕ ТЕ ЩО НЕЗАЛЕЖИТЬ ВІД МАТЕРІАЛЬНИХ БЛАГ,ПОЛІТИКИ,ВИЗНАННЯ...ВІРА ПОВИННА БУТИ В СЕРЦІ !!!
777 до ЛУЧАНКА Показати IP 28 Лютого 2019 22:14
насчет любви и добра а также покаяния,это к президенту томосу.
33 до ЛУЧАНКА Показати IP 28 Лютого 2019 13:43
Тоді навіщо назви на храмах? Мусульман також допускати до церков? Яка різниця де молитись? То нічого, що порядок богослужінь різний? Він має бути різним навіть між КП і МП. Ах не рівняти православ'я і мусульман? А навіщо створювати вітки нові віри в одному напрямі? Чому не могли молитись в храмах МП і створили КП?
Анонім до ЛУЧАНКА Показати IP 28 Лютого 2019 15:18
А Ви Євангеліє читали, де сам Господь Іісус Христос сказав, що створю Церкву, і врата аду не здолають її? Церква - Тіло Христове. Треба її поважати, не хулити. Моліться, де хочете, чи взагалі не моліться - справа Ваша. А нападати на Церкву, вказувати іншим, де і як молитись - останнє діло. Бійтесь людей, які кажуть про себе: "у мене Бог в душі" - жодна душа не вмістить Господа Вседержителя, така людина дуже помиляється щодо себе і не знає Бога зовсім.
ЛУЧАНКА до Анонім Показати IP 28 Лютого 2019 15:28
ТАК ТІЛЬКИ ТІ ЩО "ЗНАЮТЬ БОГА" МАБУТЬ МАЮТЬ ПРАВО БРАТИ ДО РУК ЗБРОЮ І СТРИЛЯТИ У ЧУЖИХ ДІТЕЙ , ОДНОСЕЛЬЦІВ ТА ВЛАСНИХ ПРИХОЖАН!??!! ЯКЩО ТАК ТО ТАКОГО БОГА ЗНАТИ Я НЕ ХОЧУ!
123 до ЛУЧАНКА Показати IP 28 Лютого 2019 15:57
Читаю тебе, і не розумію твої думки
Лучанка до 123 Показати IP 28 Лютого 2019 22:14
І не зрозумієш!І ти знаєш мене це мало хвилює! Зрозуміє та мати яка втратила дитину у війні з Росією! Та жінка яка лишилася з дітьми і з 1500грн за втратою годувальника! А ці хто там стоять і кричать що московський патріархат-це віра і Бог...не зрозуміють! І до поки Українці не почнуть цінувати щось своє то так і будуть жити як би..ло!
Лучанин до Лучанка Показати IP 1 Березня 2019 11:52
Ці всі питання задайте Порошенко, які здійснив державі переворот, бо бідолахи не змогли дочекатися виборів. І Порошенко обіцяв за 5 днві війну припинити, але вона виявилась для нього занадто доброю, що вирішив ще одну війну замутити, але вже релігійну. І тому замість того, щоб займатись церковними справами політки краще б щось зробили б, щоб ви отримували не 1500, а більше. Чи ви думаєте зміни в релігійному житті зроблять вас щасливіщим чи багатшими.
ЛУЧАНКА до Лучанин Показати IP 4 Березня 2019 11:26
Я ПОРОШЕНКА НЕ ПІДТРИМУЮ!!! І МОВА ЗАРАЗ НЕ ПРО НЬОГО! НАШ ПРЕЗИДЕНТ - НАШ ВИБІР! МАТИ УКРАЇНСЬКУ ЦЕРКВУ - ЦЕ ВИЗНАННЯ І НЕЗАЛЕЖНІСТЬ НАШОЇ КРАЇНИ...!!! ПАСТИ ЇЙ ДОЗВОЛИЛИ ЛЮДИ ЯКІ ЇЇ НЕ ЛЮБЛЯТЬ І НЕ ЦІНУЮТЬ...І ЗА 2 КОПІЙКИ ГОТОВІ ПРОДАТИ ВСЕ! ПРОБЛЕМА НЕ В ПРЕЗИДЕНТІ А В МЕНТАЛЬНОСТІ ЛЮДЕЙ!
гiсть до ЛУЧАНКА Показати IP 5 Березня 2019 22:26
Панове президенти, є до вас розмова, Бо ми давно не чули від вас правдиве слово. І може я ніколи б не починав її, Та скажу вам відверто — причина у війні. В яку ви цю країну всі разом погрузили, І щоб її не було, ви нічого не зробили Невже за стільки років ви достатньо не нажили, Щоб заробляти гроші копаючи могили. Панове президенти, є до вас питання: Чому ви всі живете, як голубці в сметані Тоді коли всі люди скидаються солдатам Копійками, які ви ще в них не встигли відібрати. Чому ви не пошлете на війну своїх синів, Ні внуків, ні племінників, самих вас там не видно. Зате на смерть кидаєте чужих чоловіків. Скажіть мені, невже це виглядає справедливо?
гiсть до ЛУЧАНКА Показати IP 5 Березня 2019 22:24
Чому холоднокровно ви зливаєте країну? І у крові своїй ви власну топите дитину? Скажіть, будь ласка, чим всі люди в цій країні винні? Скажіть ціну, за скільки ви продали Україну? Я хочу побажати вам, панове президенти, Відчути весь наш біль на собі перше, ніж померти. А всім нащадкам вашим — я хочу тільки зла, Яке ви всі разом роками готували нам!
Анонім до ЛУЧАНКА Показати IP 28 Лютого 2019 15:55
Це ти все, що написала ,у хвиларета спитай,Це хвиларет все замутив щоб патріархом стати...а не вийшло, а Україну розколов.Не дарма у нього анафема як розкольнику.
Володимир до Анонім Показати IP 28 Лютого 2019 17:29
Вселенський патріархат зняв неправедні анафеми і з Філарета, і з вірних УПЦ КП, і з гетьмана Івана Мазепи. А розколюють Україну московські на чолі зі своїми попами!
Анонім до Володимир Показати IP 28 Лютого 2019 18:30
Зняв самочинно варфаламей без Вселенського Патріархату,чим порушив Церковні канони та Закони.Тепер почекаємо Вселенського Собору Патріархів....який дасть оцінку діям варфаламея.
Лучанка до Анонім Показати IP 28 Лютого 2019 22:20
Сам зрозумів що написав?? Хто хоче повоювати ласкаво прошу в АТО! А відкололись ті хто ніколи не були Українцями!Дорога їм до московського патріархату в Москву!Тримати їх тут ніхто не буде!
Лучанин до Лучанка Показати IP 1 Березня 2019 11:54
Проблема в тому, що тих, кого ви не тримаєте: мільйони. Порошенко також людей не тримає, йому ж наплювати, що мільйони людей за кордоном прислуговують, а він тут вирішив в месію погратись і тільки додаткового лиха наробив...
ЛУЧАНКА до Лучанин Показати IP 4 Березня 2019 11:31
ЛЮДИ ПОЧАЛИ ВИЇЗДЖАТИ ДАВНО !!! І ПРИ КОЖНОМУ ПРЕЗИДЕНТІ ВИ ЖАЛІЄТЕСЬ...Я ЩЕ НЕ ЧУЛА ЩОБ ХТОСЬ ГОВОРИВ ГАРНО ПРО ДІЮЧОГО ! А ДЕ ЛЮДЯМ ПРИСЛУГОВУВАТИ ЦЕ ОСОБИСТА СПРАВА КОЖНОГО!НЕ ВІРЮ ЩО ВАМ НЕ БАЙДУЖЕ ХТО КУДИ ПОЇХАВ І ЩО ВІН ТАМ РОБИТЬ!
Лучанин до ЛУЧАНКА Показати IP 1 Березня 2019 11:47
По-перше, чого обзиваєтесь. По-друге, чому представники ПЦУ силою забирають чуже майно? Хіба в цьому Бог і хіба таке християнство потрібне українцям?
лучанка до Лучанин Показати IP 4 Березня 2019 11:40
ЧИЄ МАЙНО??ВОНИ ЗАБИРАЮТЬ ХАТУ НА ЯКУ ЛЮДИ ЗАРОБИЛИ ,ПОБУДУВАЛИ ??ВОНИ ЗАБИРАЮТЬ МАШИНУ ЯКУ ЦІ ЛЮДИ КУПИЛИ ЗА ВЛАСНІ КОШТИ??ЧИ ЩЕ ЩОСЬ?? НІ ВОНИ ВІДБИРАЮТЬ ПРАВО ПРОПОВІДУВАТИ СВЯЩЕННИКАМ ЯКІ НАЛЕЖАТЬ ДО МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ.....ЦЕРКВИ НАЛЕЖАТЬ НЕ СВЯЩЕННИКАМ І ЇХ СІМЯМ А ГРОМАДІ І ЛЮДЯМ ....ЧИ МОЖЕ ВИ ГОВОРИТЕ ПРО БУДИНОК ЯКИЙ НАДАЛИ ЛЮДИ ДЛЯ СВЯЩЕННИКА ЯКИЙ БУДЕ СЛУЖИТИ В ЦЕРКВІ??А ДЕ МАЄ ЖИТИ НОВИЙ СВЯЩЕННИК???ЗНОВ ЛЮДИ СКИНЬТЕСЬ НОВОМУ ЦАРЮ НА ЖИТЛО!!! НІЯКОЮ СИЛОЮ НІХТО НЕ ЗАБИРАЄ У КОЖНОГО БУВ ВИБІР!
Однозначно! Показати IP 28 Лютого 2019 13:17
Й буде Суд , Божий Суд ,,,Кожному ...вірянам -по вірі ,фарисеям- фарисеєве.Ганьба тим ,хто розділив людей на ґатунки...Спаси й сохрани ,Господи,від неправди.
Василь Василько Показати IP 28 Лютого 2019 13:36
Помисна церква Украини. Кому хочеться Путина: чемодар÷вокзал-Мацква!
1 до Василь Василько Показати IP 28 Лютого 2019 13:44
Як в твоїй світлій голові провелась паралель між церквою і путіним?
Просто до 1 Показати IP 28 Лютого 2019 14:26
То не паралелі, то перпендикуляр
Анонім до 1 Показати IP 28 Лютого 2019 14:32
Тоді, як в монастирях МП переховували російських бойовиків і зброю
Анонім до Анонім Показати IP 28 Лютого 2019 15:22
Досить вже тої брехні! Цей брєд несуть ті, хто сам не був в тих монастирях взагалі. Давайте репортаж в студію! Завтра я напишу, що з Вашого ІР адресу розсилались антидержавні заклики. І що? Відмивайтесь потім
123 до Анонім Показати IP 28 Лютого 2019 15:59
Ага, а ще хлопчиків на хрестах розпинають. Чуть по менше дивись гебельсТВ
паралелі Показати IP 28 Лютого 2019 14:03
Дозволили трошкі вже в дімократію сиграти частині рпц тут.то колись було вже .зовсім недавно -частина регіоналів клала квіти до памятника Бандері в Львові та Тернополі,в Луцьку казали ми не проти памятників але не на часі ..або десь в кущах..інша ківаловаколісніченила.все в один той же період.а паралель між церквою і орденом зюганову,іконки сталіна,кропленням памятників дзержинському..світлий василь обновить може свої знання про церкву рускую з первоісточніків хоть.парад побєди хай подивиться останній з клімчуками,башкалєнками,і батюшкой,головним під червоним ганчіррям
Анонім Показати IP 28 Лютого 2019 14:52
Що ще треба показати цим темним, щоб вони прокинулись... 5-й рік їх росія товче... хоронять дітей, оплакують... а останню гривню все одно на тацю москві кладуть... на нові кулі для своїх дітей...
Анонім до Анонім Показати IP 28 Лютого 2019 15:28
Це твоя влада революційна народ товче. А ти відріж собі газ, бо твоя кожна гривня за нього йде куди? - в Росію, викинь побутову хімію, етикетки на консервах передивись. А ще - скажи це заробітчанам, щоб вони повертались і тут пухли з голоду.
Лучанин Показати IP 28 Лютого 2019 14:56
А що пані регент українська мова "не божа", а старослов'янська утворена з південномакедонського діалекту староболгарської мови. Про важливість використання зрозумілої мови в Церкві писав у Першому посланні до коринтян апостол Павло, присвятивши цьому цілий розділ: „Як багато, наприклад, різних мов є на світі – і жодна з них не без значення! І коли я не знатиму значення слів, то я буду чужинцем промовцеві, і промовець чужинцем мені. Ось тому, хто говорить чужою мовою, нехай молиться, щоб умів вияснити. Бо коли я молюся чужою мовою, то молиться дух мій, а мій розум без плоду. Ну, то що ж? Буду молитися духом і буду молитися й розумом, співатиму духом і співатиму й розумом. ...Дякую Богові моєму, – розмовляю я мовами більше всіх вас. Але в церкві волію п'ять слів зрозумілих сказати, щоб і інших навчити, аніж десять тисяч слів чужою мовою" (1 Кор., 14, 10-19)
Лучанин до Лучанин Показати IP 28 Лютого 2019 16:13
Питання не в мові. Вже давно пора це зрозуміти.
Анонім до Лучанин Показати IP 28 Лютого 2019 16:18
Українська мова, звісно, теж божа. І всі розуміють, що, наприклад, в православних церквах у Греції чи Грузії богослужіння відбуваються не на церковнослов'янській мові. Але в силу історичних причин, святими Кирилом і Мефодієм нашій церкві була дана церковнослов'янська мова, мова, зрозуміла тоді всім, хто жив на слов'янських територіях і мова, складена для спілкування з Богом. В цій мові є певні слова, які дуже важко, без втрати смислу, перекласти. Почитайте історію святого Богоприімця Симеона - з якими труднощами він стикнувся, коли перекладав Біблію і як це відобразилось на його долі. "С кондачка" це питання не можна вирішувати. Як раз для цього і існують церковні канони.
Лучанин до Анонім Показати IP 1 Березня 2019 11:56
В УПЦ, якщо більшість бажає службу на українській мові, то служба відбувається на українській. В цьому взагалі проблеми нема.
Християнин Показати IP 28 Лютого 2019 15:34
А чого до ОДА - виконавчої влади, в кожній громаді є самоврядування то ж хай до нього і звертаються. Ніхто не може відібрати ВІРУ в істинно віруючої людини. У кожного є свій вибір, нема поняття канонічна чи не канонічна в Біблії, є Церква. Яка створюється, будується і розвивається.Є Православна Церква України і Українська (за територією) Православна Церква російського походження. Не могла Москва дати Томос - грамоту Українській Церкві, бо вона,по -перше, не Вселенська Церква і,по-друге, сама його не мала і не має досі.
Лучанка до Християнин Показати IP 28 Лютого 2019 22:25
Молодець!!100% підтримую!
Я до Християнин Показати IP 3 Березня 2019 08:07
100%, духовна незалежність від Москви раз і назавжди- орда ""братня" стільки горя зробила по сусідству українцям за останнііх 1000 років (читаю багато літератури на історичну тему і релігійну) що я за все українсье- мову,землю, країну,український хліб і людей....Україна й Бог понад усе! Орді і їм прихильникам- Як дивно ,Господи, самі себе обманюють....
скептик Показати IP 28 Лютого 2019 19:34
дивно, що не кричать : пуцін прідзі
Реаліст скептику Показати IP 28 Лютого 2019 21:09
Якщо у вас питання права на вільне віросповідання і свободи совісті тісно переплелися з Путіним - мені вас шкода. Маючи одного лише Путіна в голові далеко не заїдеш. Співчуваю вам.
ольга Показати IP 1 Березня 2019 11:07
Вітання усім вірянам усіх патріархатів. Хочу проінформувати про матеріальну сторону. Не ви одні переживаєте за гроші "Путіна". Усі священнники є зареєстрованими підприємцями і слачують у бюджет УКРАЇНИ 1800 грн щомісяця, утримують храм, готують до свят(квіткове оформлення). Таким чином держава контролює, щоб гроші не йшли в "Расєю", а на благо УКРАЇНИ і особисто Порошенка. У Жидичині служба відбувається по неділях і великих святах. Нещодавно усі зібрані за службу гроші а це 516 грн віддали хлопцю на боротьбу з онкохворобою. Порахувати не складно 516*4 +1000-1500 на велике свято чи поминальну. Порахуйте оплату за газ, податок і зрозумієте скільки вони на цьому "наживаються". Отець Роман, щоб утримувати сім`ю працює будівельником, напевно тому що всі гроші Путіну відправив. Кожна працююча офіційно людина сплачує військовий збір, таким чином допомагає нашим військовим. Коли ви когось відправляєте на "поїзд", подумайте що особисто ви зробили для України. Якщо всі "виїдуть", то доведеться вам самим працювати, а не писати різну ахінею. Дякую Порошенку, за те, що винищує наш народ - нас має бути 15 мільйонів - фігня лишилась. Зараз нема питань з війною, тарифами, медициною, освітою - тільки ТОМОС тема номер один, адже це єдине, що він зробив. Єднаймося, працюймо! На владу нема чого надіятись. Майте свій розум, лишайтеся людьми.
Анонім до ольга Показати IP 1 Березня 2019 12:15
Дуже правильний коментар! Підтримую кожне слово!
ПЦУ Показати IP 1 Березня 2019 16:41
Слава Богу за все! Хай Господь влаштує все сам, як хоче, хай здійсниться воля Його Пресвята. Всім благодаті Божої, разом з Христом пройти церковне випробування. Головне ж - спасти душу свою безцінну! Миру всім Не забуваймо, наш єдиний і істинний ворог - це диявол, падший архистратиг, скинутий з неба з воїнством своїм. В церкві торжествуючій не питають з якого патріархату. Хай розіп’ятий за нас Господь Ісус Христос, Хрестом Своїм очистить, укріпить і освятить всіх нас, грішних. Хай Богородиця Діва Марія навчить нас, що маємо робити і за Волею Сина Свого і Бога нашого вчинить діло нашого спасіння. Хай всі Святі землі Волинської, усі Святі українського народу благословлять кожного з нас йти їхніми дорогами і дійти до кінця, де вічна радість і спокій душам нашим. Все буде добре!
Лучанин до ПЦУ Показати IP 4 Березня 2019 17:28
"Хай Богородиця Діва Марія навчить нас, що маємо робити" - судячи з того як відбуваються "переходи" то вже "навчила". Та й дивна річ: УПЦ КП - нема, УАПЦ - нема, але я ще жодної новини не чув, щоб вони перереєструвались, виходить, що всі їхні приходи зараз незареєстровані? То чого так спішите "переходи" творити, коли самі ще не зареєструвались?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus