USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ми не босі й не голодні, - Ніфонт про криваві події на Євромайдані

3 Грудня 2013 14:30
Митрополит Волинський і Луцький Ніфонт дав оцінку нинішнім подіям, які відбуваються в державі.

Коментуючи те, що після кривавого розгону Євромайдану у Києві в ніч з п’ятниці на суботу 30 листопада, частина мітингувальників знайшла прихисток у храмі, владика зазначив, що церква завжди давала прихисток нужденним людям.

Крім того, митрополит розповів, що церква не стоїть осторонь подій, а переймається, щоб не було нічого гіршого.

Владика Ніфонт наголосив, що будь-які дії мають робитися мирним шляхом. У церкві немає закликів до мітингів, протистоянь.

«У Церкві завжди вчать послушанію. І я думаю, що покора до держави, до керівників, яких ми самі обирали, має в нас бути. Сьогодні, ми всі маємо проявляти толерантність – любов і терпіння. Треба терпіти один одного. Певна річ, прикро що так сталося, але помилки треба виправляти», - коментує розгін майдану «Беркутом» священнослужитель.

Церква засуджує застосування насильства до мітингувальників. Винні мають відповідати перед державою і перед Богом.

«У нас є все: і держава, і керівництво. Ми не босі й не голодні, війни нема. Але чомусь люди бунтують. Наша молодь повинна поважати старших людей з досвідом. У людей старшого покоління варто повчитися, як терпіти, як поступитися десь своїм заради загальної користі, державної, всенародної», - зауважує владика.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
Прихожанин Показати IP 3 Грудня 2013 14:48
шановний митрополите, якщо ви залежні від цієї влади то краще мовчіть, я далеко не один рік з повагою до вас ставився, але після цієї вашої заяви розумію - москалі наші вороги і всі залежні від них - зрадники і запроданці. сумно мені за вас, ми так хвилювалися за вас під час вашої недуги, а ви...
НЕ атеїст до Прихожанин Показати IP 3 Грудня 2013 14:57
Підтримую.
Священик Валентин Ма до Прихожанин Показати IP 3 Грудня 2013 15:15
«Те, що відбулось на минулому тижні з п’ятниці на суботу Церква засуджує. Ніхто не мав право бити жінок і дітей. І ті, хто в цьому винний, повинні відповісти і перед Богом, і перед Законом», – додав владика Ніфонт. http://www.pravda.lutsk.ua/ukr/news/56797/
Я до Прихожанин Показати IP 3 Грудня 2013 15:51
також згідний, не такі слова підтримки ми чекали, зрадник!
Володя Показати IP 3 Грудня 2013 14:49
звісно, старші люди з тюремним досвідом і агенти КДБ - брати по розуму!!!
Костя до Володя Показати IP 3 Грудня 2013 17:02
Особливо агент-розкольник " Антонов".)
лучанка Показати IP 3 Грудня 2013 14:59
В церкву московського патріархату після цієї заяви більше ні один справжній українець не повинен йти. Ніфонт що думає, що волиняни такі бовдури? Соромно читати.
Den до лучанка Показати IP 3 Грудня 2013 16:56
Не ший кошилів, якщо не голка. В жодну церкву тебе, як худобу, ніхто не заганяє. За всіх не розписуйся. Кожен відповість сам за себе і йому буде щастя по вірі його.
lutchanka Показати IP 3 Грудня 2013 15:05
«У нас є все: і держава, і керівництво. Ми не босі й не голодні, війни нема. Але чомусь люди бунтують. Наша молодь повинна поважати старших людей з досвідом. У людей старшого покоління варто повчитися, як терпіти, як поступитися десь своїм заради загальної користі, державної, всенародної», - такої дурні від шанованого мною митрополита Ніфонта не чекала. А шкода-значить я помилялась. Худоба теж має теплий хлів і не голодна. а людині з власною гідністю9не гординею, а гідністю!) цього замало. РПЦ свої храми протягом останніх 200 років для протестувальників не відкривала, та що, отче, не лукавте!!!
Юра Показати IP 3 Грудня 2013 15:05
тепер Владико не розказуйте що в "раскольників" нема благодаті її там точно більше ніж у ваших церквах
Яна Показати IP 3 Грудня 2013 15:12
Очікувано і передбачувано. "Проявляти послушаніє" коли нас бють, гвалтують, мають за ніщо?
Аня до Яна Показати IP 3 Грудня 2013 15:43
Яна,а коли об вас витерли ноги помаранчеві вожді,ви чому по майданах не бігали?Країна 5 років стояла на місці.За 5 років помаранчевого правління(вашого правління) за грати не сів ЖОДЕН хабарник-чиновник.І ці всі люди з помаранчевої команди що об вас ноги витерали зараз знов вами керують.І як після цього вас можна назвати???:)
Мося до Яна Показати IP 3 Грудня 2013 15:54
то чого ж коли вас вигнали з собору ви по судах бігали, правди шукали? змирилися б відразу
Незалежна до Мося Показати IP 3 Грудня 2013 16:34
Аня, а вами 3 роки керували гвалтівники і виродки! І ви ще їх захищаєте!!!!!!!!!!!!!!!! А церква має захищати людей, а не вказувати їм, кому і що терпіти!!!!!!!!!!! Натерпілись, дякуємо!!! А якби дочка чи син митрополита постраждали від кийків "старших людей з досвідом", як він говорив би???? І я більш ніж впевнена, що пан митрополит не босий і не голий, але нехай озирнеться навколо!!!!!!!!!!!!!! Можливо побачить сиріт безпритульних, та стареньких, які на свою пенсію можуть дозволити собі лише кусінь хліба (і то не завжди). "Ніфонт вже багато років допомагає простим людям,незалежно від того за яку партію вони голосували,чи в яку церкву ходять.", каже пан Серафим. Не розумію тоді про що мова митрополита: " І я думаю, що покора до держави, до керівників, яких ми самі обирали, має в нас бути." Одним словом ГАНЬБА!!!!!!! А в БОГА я ВІРЮ, саме в БОГА, а не в церкву, державу, пана Ніфонта!!!!!!!!!!! Боже прости і допоможи нам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Остап Показати IP 3 Грудня 2013 15:21
Храм, який дав притулок людям, належить до Київського патріархату! І ніхто не питав на вході до якої церкви ти ходиш, чи ти мусульманин чи протестант чи атеїст... Церкви України повідкривали свої двері для людей, а чи відкриє УПЦ МП хоч одне приміщення для допомоги людям??? Не треба чекати щоб когось били, можна просто надати місце для перепочинку чи напоїти чаєм... Адже там наші сусіди, брати, друзі...
Священик Валентин Ма до Остап Показати IP 3 Грудня 2013 15:23
ЄВРОМАЙДАН. Понад 300 осіб щодня отримують їжу, нічліг і медичну допомогу в Михайлівському храмі, що поруч із Хрещатиком. http://orthodoxy.org.ua/data/ievromaydan-ponad-300-osib-shchodnya-otrimuyut-yizhu-nichlig-i-medichnu-dopomogu-v
Остап до Священик Валентин Ма Показати IP 3 Грудня 2013 15:42
Дякую о.Валентине! Дайте про це ширшу інформацію.
Ден Показати IP 3 Грудня 2013 15:36
В словах "владики" не покора, а підлабузництво владі, а це різні речі!!! "прикро, що так сталося"....мені чомусь одразу згадався фарисе з притчі "про ближнього". ПЕРЕСТАНЬТЕ ЛИЦЕМІРИТИ!!!! НАЗИВАЙТЕ РЕЧІ СВОЇМИ ІМЕНАМИ!!! нинішня влада - це злочиньці!!!!! всерешта від лукавого!!!
Тая до Ден Показати IP 3 Грудня 2013 15:55
повністю підтримую
serafim Показати IP 3 Грудня 2013 16:00
Шановні дописувачі!Перш ніж людину брудом обливати спитайте себе,а чі взагалі ви на це маєте право?.Ніфонт вже багато років допомагає простим людям,незалежно від того за яку партію вони голосували,чи в яку церкву ходять.Один тільки фестиваль "Волинський благовіст" кожен рік збирає більше коштів ніж більшість волинських благодійних фондів разом взяті.І одразу на самому заході усі,повторюю УСІ кошти роздаються дитячим притулкам,хворим та простим людям які сьогодні попали в скруту.Спитайте себе,а що ви зробили для свого краю і людей які тут живуть?Кому ви допомогли?
Ден до serafim Показати IP 3 Грудня 2013 17:34
Ісус Христос, завжди називав речі своїми іменами, без лукавства і політкоректності!!!Думаю, що його послідовники мають чинити так само!!!
AND Показати IP 3 Грудня 2013 16:52
Згідний з позицією священослужителя. До старших треба відноситись по-людськи.Терпіти труднощі, як терпіла Польща коли приєдналася до ЄС. А відносно наших вождів скажу, що якщо, людина в минулому (юності) була засуджена по дурості - вона виправляється, старається не повторювати допущених помилок. Не про всіх ми "лідерів" знаємо все, і не всі попадаються на зловчинках. Бо якби знали - то б не пішли б за "темною конячкою". Ми маємо таку владу яку заслужили своїми справами. Крім того, не лише розкольницькі храми КП допомагають громадянам , які приїхали висловити свою думку в столицю, а й МП, про свідчить інформаця за адресою http://orthodoxy.org.ua/data/ievromaydan-ponad-300-osib-shchodnya-otrimuyut-yizhu-nichlig-i-medichnu-dopomogu-v.
гость Показати IP 3 Грудня 2013 17:01
попахує московською політикою. Я розумію що попи зараз як сир в маслі, а люди майже в злиднях
Cвєта Показати IP 3 Грудня 2013 17:02
ще й цей зі своїм маразмом.
Андрій Показати IP 3 Грудня 2013 17:03
Ніхто незабирає від Ніфонта того хорошого,що зроблено і робиться ним на ниві благодійності.В даному випадку Ніфонту потрібно було утриматися від оціночних суджень...
serafim до Андрій Показати IP 3 Грудня 2013 17:31
Андрій,церква багато століть вчить тому,що сказав Ніфонт:)Почитайте церковні книжки.Вони в нас одні і в КП і в МП.Я як християнин поважаю думку усіх людей без винятку на партійну приналежність чи конфесійну приналежність, адже повага до думки кожного громадянина в державі і є в усьому світі демократія.Раджу всім, хто пише погані слова на адресу інших сходити до церкви.Побачите,це вам дуже допоможе!
Незалежна до serafim Показати IP 3 Грудня 2013 17:54
Церква ніколи не вчила коритися державі та керівникам!!!!!!!!!!! Церква вчить миритись з тим, що нам призначено долею. Це зовсім різні речі. І я думаю нам допоможе МОЛИТВА до Бога. А просто прийти до церкви, постояти та лишити для "митрополитів" на хліб гроші не допоможе нікому!!!!!!!!!!!! Слава Богу!!!!!!!!!!
гість Показати IP 3 Грудня 2013 17:43
Народ!!! Ну, ви і даєте!!! ВИ що, хочете, щоб РЯДОВИЙ митрополит РОСССИЙСКОЙ православной церкви критикував РОСССИЙСКУЮ ВЛАСТЬ на Україні?
просто лучанин Показати IP 3 Грудня 2013 17:56
Хай не лукавить пастир, не ПЦ МП агітувала за комуняк і ригів ,і особливо активно на Поліссі ? Не вони вели активну борьбу проти Євроїнтеграції баламутивши людей Гейкультурую і туфтою про лазерні чіпи на лобі при фотографуванні на біометричний паспорт? Не вони співають за здравіє явного українофоба і вірного пса Пуцькіна гундяйку ? Церква причетна до торгівлі водярой і тютюном? Хай краще мовчить, без нього розберуться, свою достойну лепту на дорожку в муть він вже зробив
Здоровий глузд Показати IP 3 Грудня 2013 20:39
Шановні панове, владика чітко сказав що засуджує дії влади, яка вночі жорстоко розігнала євромайдан, і повірте, митрополит сердечно переживає про кожну душу, чому і скликав до себе пресу. Він закликав людей до порозуміння один з одним, та примирення. Щодо Христа, то він не протестував проти влади, і лихого слова в адрес язичників римлян не сказав, з його вуст пролунали слова до Пилата: "Не мав би ти влади яку я не дав би тобі". Щодо "Ми не босі й не голодні, війни нема", то знайте, владика виріс сиротою, в злиднях та в горі, він прекрасно знає що люди переживали, і в які лиха доводилось терпіти суспільству. з чим і порівнює теперішній стан люду. Ви думаєте що владика про бідність нічого не знає? Щороку єпархія збирає та передає притулкам, сиротам ти кризовим сім*ям техніки, продуктів та коштів більше ніж на 1.4 мільйона гривень. ЩОРОКУ! Коли на Покрову КП біля облради за Європу молились, владика сиротам дарував вишиванки у Просвіті. ось Вам реалії церковного життя.
Лев до Здоровий глузд Показати IP 10 Грудня 2013 11:18
+100%!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus