USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ми не маємо права здаватися: мер Луцька закликав мешканців не панікувати

1 Березня 2022 14:32
Луцький міський голова Ігор Поліщук повідомив, що в місті оновлять систему оповіщення, закуплять продукти на випадок ймовірної нестачі харчів, а також закликав мешканців не панікувати.

Про це від повідомив у денному зверненні 1 березня. З його слів, станом на 13:30 усі установи критичної інфраструктури, громадський транспорт працюють, а в місті наразі все спокійно.

Крім того, сьогодні в Луцьк привезли потужні системи оповіщення, бо старі погано виконують свою фунцію. На ці потреби міська рада під час сесії виділила 1,9 млн грн для ОДА. Сирени запрацюють в найближчий час, оскільки наразі їх встановлюють. Нині важливо створити усі умови для того, аби сигнал тривоги було добре чутно в різних мікрорайонах міста і в прилеглих селах.

Читати ще: Луцьк чинитиме запеклий опір: «Варта порядку» мобілізувала підрозділ на півтори тисячі бійців

Також він закликав мешканців громади не піддаватися паніці, зберігати спокій і довіряти інформації з перевірених джерел.

«Психологічна війна, яку веде ворог, – це одна зі складових війни, яка ведеться проти нашої країни. Різні фейки спрямовані на дестабілізацію обстановки, аби посіяти паніку, тривогу, підштовхнути людей до необдуманих, імпульсивних вчинків. Ми повинні не піддаватися на це, бо агресор розраховує на те, що люди будуть виснажені, дезорганізовані, дестабілізовані і вкрай втомлені від перебування в постійній напрузі. Вони розразовують, що українські міста будуть через це здаватися. Ми не маємо права здаватися і впадати у відчай», – наголосив він.
Міський голова нагадав, що у Луцькій громаді розпочав роботу штаб психологічної допомоги, де кваліфіковані психологи порядять, що робити у тій чи іншій ситуації.

Читати ще: У Луцьку працює штаб психологічної допомоги населенню. Контакти

Крім того, сьогодні на сесії з бюджету міста виділили 10 млн грн на продукти харчування на випадок, якщо назріє гуманітарна криза.

«Може бути заблокована залізниця, дороги до міста. Тому, щоб ми змогли протриматися, повинні мати продукти. На ці кошти придбають продукти, які зберігатимуться в різних приміщеннях і в різних точках громади, щоб ми могли оперативно їх видавати і не використовувати транспорт, якщо це буде утруднено», – зауважив він.

Читати ще: З бюджету Луцька виділили 10 млн на закупівлю продуктів харчування

Також Ігор Поліщук звернувся до підприємців з проханням не піднімати ціни і не наживатися на людській біді в умовах воєнного стану.

«Вкотре звертаюся до магазинів, торгових центрів, аптек, які здійснюють торгівлю соціально важливими продуктами: не піднімайте ціни, не робіть їх спекулятивними. Сьогодні багатьом людям важко і фінансово, і морально. Тож піднімати ціни не час, сьогодні треба забезпечити можливість для людей задовольнити базові потреби. Бо після того, як війна закінчиться, ми пам’ятатимемо всіх, хто робив спекулятивні ціни, хто у воєнний час наживався на людях. Ми згадаємо і «подякуємо» таким суб’єктам господарювання. Зберігаємо спокій, віримо в найкраще і віримо в Господа. І нехай у нас все буде добре», – підсумував він.

Читати ще: Тих, хто у воєнний час продає спиртне, суворо каратимуть, – мер Луцька

Нагадаємо, у Волинській області заборонений продаж алкоголю на час військового стану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus