USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Ми не намагаємось сказати: ми найкращі. Просто робимо житло іншого ґатунку», – директор БК «Інвестор» Андрій Разумовський*

29 Грудня 2020 17:55
Наприкінці року заведено підбивати підсумки. І тут річ навіть не в якійсь традиції чи данині моді. Це реальна нагода скласти чітке уявлення про те, як рухаються справи, зробити висновки й намітити плани. Надто, коли йдеться про серйозний бізнес.

Підсумувати свій рік у Будівельній компанії «Інвестор» вирішили в компанії журналістів. На пресконференції розповіли про зроблене, а також про амбітні плани.

Карантин – на два дні

Головною особливістю 2020 року, звісно, стала пандемія COVID-19 і пов’язані з нею карантинні заходи. Проте на роботу «Інвестора» ця ситуація мало вплинула. Насамперед – завдяки вчасно прийнятим рішенням.

«Коли починався карантин, усі компанії перейшли в режим онлайн і припиняли роботу, ми зупинились тільки на два дні – понеділок і вівторок, – розповів директор БК «Інвестор» Андрій Разумовський. – У середу я дізнався, що будівельні компанії в інших містах працюють. І ми опинилися перед вибором: з одного боку, мали підстави зупинитися й не працювати, але з іншого – ми ж працюємо у сфері нерухомості й нам довіряють наші замовники. Передусім маємо виконувати наші зобов’язання перед усіма. Тому в четвер вирішили вийти на роботу. Це було абсолютно добровільно, нікого не примушували. Ми поставили для себе таке завдання: задіяти усі ресурси, щоб добудувати об’єкт, який розпочали. І зробили все, щоб виконати свої зобов’язання».
Він також додав, що офісні працівники виконували роботу дистанційно. А на будівництві дотримувалися всіх карантинних вимог, працівники були забезпечені потрібними засобами захисту. Мало того, правил карантину дотримувалися так сумлінно, що за три місяці ніхто не захворів!

Зі слів Андрія Разумовського, працювати під час жорсткого карантину навіть було легше та збільшився темп роботи.

Коли гарні – навіть комунікації

Карантин вніс корективи у попит на житло: дедалі популярнішою стає нерухомість подалі від міської метушні. «Інвестор» зводить за містом два житлові комплекси – «Струмочок» та «Амстердам».

Андрій Разумовський зізнається: кілька років тому, коли починали будувати таунхауси і котеджі, мало хто вірив у те, що така ідея матиме успіх. Втім результат говорить сам за себе: на сьогодні усе житло ЖК «Струмочок» уже продано.

Зараз тут тривають роботи з розведення комунікацій та благоустрою. Андрій Разумовський поділився, що до цього питання у «Струмочку» теж підійшли по-особливому.

«До загальної площі ми довели газопровід і вже будемо розводити по ділянках. Так само і з електрикою. До речі, ми перші на Волині, хто буде розташовувати газові та електричні лічильники не на фасадах чи стовпах, а в окремих закритих ящиках, – розповідає він. – Так набагато естетичніше, це європейська практика. Від щитків усі мережі будуть йти під землею і тоді заходитимуть в кожен котедж. Тому на стінах будинків не буде жовтих газових труб».

Біля ЖК «Струмочок» та «Амстердам» планують звести сучасний дитячий майданчик, який матиме кілька зон: для менших і старших дітей. Частина ігрових елементів буде у формі піратського корабля. Також тут встановлять лавки, висадять багато дерев. Це буде сквер на чотири тисячі квадратних метрів. Його вартість – понад три мільйони гривень.
«Майданчиків такого ґатунку в Луцьку ще точно не було. Маючи гарних проєктантів, можемо дозволити собі працювати гарно і застосовувати речі, які використовують за кордоном. Ми думаємо, що цей майданчик буде нашою гордістю», – зазначає Андрій Разумовський.

Щодо паркування автомобілів власників квартир, то в кожному житловому комплексі від «Інвестора» для них передбачені паркувальні місця, тож проблеми із доступом до дитячого майданчика, як це доводиться спостерігати у більшості дворів міста, не буде.

«Ми не кажемо, що у нас все найкраще, найкрасивіше. Просто намагаємося робити все найвищого ґатунку. Маємо піднімати планку не на словах, а на ділі», – зазначає Андрій Разумовський.

Нові формати

У серпні цього року «Інвестор» презентував житловий комплекс «Амстердам», де буде понад 200 квартир. Назва ЖК говорить сама за себе: багатоквартирний будинок буде зведено в архітектурному стилі Амстердама. Планують, що це буде чотириповерховий будинок із мансардами на вісім під’їздів. Нині вже почали фундаментні роботи. Будинок буде монолітним, збудованим з керамічних блоків.
«Моноліт дасть нам змогу перейти на зовсім інший рівень архітектури. До того ж, ця технологія дозволить будувати швидше», – коментує Андрій Разумовський.

У будинку буде власний котел і сучасна система опалення, яка дозволить мешканцям сплачувати за тепло суттєво менше. У кожній квартирі буде ІТП, яким можна буде керувати навіть зі смартфона.

Крім того, аби зменшити витрати, на даху буде встановлено сонячні колектори. Це, окрім економії, зменшить навантаження на котельні. Вартість опалення квадратного метра буде меншою, ніж навіть при використанні автономного опалення. Ще одна велика перевага – безпечність. Третя перевага – у будинку не буде газових труб.

«Секретний» будинок

Андрій Разумовський розповів про «секретний» проєкт. Наразі компанія збудувала будинок, в якому буде шість квартир із ремонтом та повністю готовим інтер’єром. Ці квартири будуть продавати після повної готовності.

«Частина людей не хоче робити ремонт, або ж не хоче жити у будинку, де триває ремонт. Тож ми вирішили для них експериментально збудувати будинок із ремонтом у під’їзді та в квартирах, – пояснює Андрій Разумовський. – Там будуть і диван, і штори, і кухня. Залишиться тільки взяти ключі, відчинити двері і зайти. Будинок уже збудований, ми переходимо до ремонту, розробляємо дизайн квартир. Думаю, помешкання з ремонтом від «Інвестора» також будуть мати попит».

Плани із новою висотою

У житловому комплексі «Супернова», що в районі вулиць Львівської та Потебні, уже збудовано п’ять будинків. Цей ЖК в будівельній компанії небезпідставно називають своїм наймасштабнішим проєктом. І плани, відповідно, теж неабиякі.

Після того як у «Суперновій» збудують будинок на шість під’їздів, перейдуть до третьої черги. Це буде максимально висока будівля. «Якщо дозволить містобудівна документація, можливо, це буде 12, а може, й 14 поверхів», – зауважив директор «Інвестора».
На даху такого будинку планують облаштувати оглядовий майданчик, з якого буде гарна панорама на Старе місто.

«Зробимо там оглядовий майданчик, зону відпочинку, можливо, навіть зі сквериком, – додає Андрій Разумовський. – Нині такий проєкт на стадії обговорення».

Крім того, цей житловий комплекс матиме власний сучасний дитячий садочок, який розташовуватиметься подалі від проїжджої частини, аби дітки були в безпеці.

«Неподалік від житлового комплексу є ботанічний сад ВНУ. Ми мріємо, що спільно з ректором Анатолієм Цьосем нам вдасться втілити проєкт із покращення цього саду, бо нині там і сміття повно, і спиртні напої часто там вживають. Маємо ідею вдихнути життя в той ботанічний сад. Звичайно, без шкоди для дерев і природи, – ділиться планами Андрій Разумовський. – Треба його підсвітити, поставити лавочки. Думаю, наступного року будемо рухатися в цьому напрямку».

Не Луцьком єдиним

«Інвестор» будує житло не тільки в Луцьку та його передмісті, а й у Ковелі. Зараз тут добудовують третій будинок ЖК «Парковий квартал». Здати його планують уже наступного року. Проте у планах – і далі зводити будинки в Ковелі, адже на житло тут – неабиякий попит.

Цьогоріч «Інвестор» здав в експлуатацію три будинки: один в ЖК «Юпітер», що в Липинах на в’їзді до Луцька, один – у ЖК «Супернова», ще один – у «Парковому кварталі» в Ковелі, а також низку котеджів і таунхаусів. Зараз ведуться будівельні роботи на 50 тисячах квадратних метрів.

«Ми не хочемо розказувати про те, що ми найкращі чи найкрасивіші. Ми просто хочемо робити житло іншого ґатунку. І не словами, а практичними діями піднімати планку для житлової нерухомості Волині», - підсумовує Андрій Разумовський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
)) Показати IP 29 Грудня 2020 18:27
Понабудовують в селі і щасливі, я б там за дарма не жив би в тих струмочках, де собакі лають і дачники лазяють )
Сергій до )) Показати IP 29 Грудня 2020 20:02
Ну і добре,що тебе там не буде)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus