USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Ми пишемо історію професійного українського та волинського ММА», - організатори міжнародного турніру

13 Березня 2021 11:54
У перші вихідні весни у Луцьку проходив Х Міжнародний професійний турнір з ММА «PRIDE», в якому взяли участь титуловані спортсмени з різних регіонів України, Білорусі, Азербайджану та Вірменії. Всього в професійному Октагоні відбулося 11 яскравих поєдинків ММА, а окрасою бійцівського вечора став рейтинговий поєдинок серед дівчат!

Про те, яким був десятий ювілейний турнір і чого вдалося досягнути, розповів головний організатор заходу, офіційний представник професійної Ліги ММА «PROFC-Ukraine» у Волинській області Олександр Кулаков.

Олександре, як і коли на Волині було розпочато процес організації таких заходів? Чому саме ММА?

ММА – це сучасний бренд, який активно розвивається. Зараз багато видів бойових мистецтв є пережитками минулого. Багато видів бойових мистецтв на якомусь етапі переживали підйом, але час іде, все міняється, і зараз люди хочуть бачити цікаві видовищні змагання. ММА дає перспективу спортсменам, цей вид спорту має професійну складову, в інших видах бойових мистецтв такої можливості немає. Поєдинки за правилами ММА в Октагоні є надзвичайно видовищними. Те, що ми вміємо зробити шоу зі звичайних спортивних змагань, дозволяє залучати більш широкі верстви населення до занять спортом. Завдяки масовості з‘являється можливість для якісної реклами. Представники бізнесу почали цікавитися нашими заходами, підтримувати талановитих спортсменів. До нас на турніри завжди приїзджає чимало відомих бійців і не лише з України. Ми вміємо якісно організовувати різні заходи. Все це вдається завдяки спільним зусиллям. Процес організації міжнародних масштабних спортивних заходів на Волині розпочали саме ми.

У 2016 році, коли ми організовували перший міжнародний турнір з бойових мистецтв на базі торгівельного центру «Порт Сіті», нас ніхто не хотів підтримувати, адже ніхто не знав, що це таке. Всі думали, що це мордобій у клітці. Таке кліше причепилося до цього виду спорту, тому що до 2013 року цей вид спорту в Україні офіційно не був зареєстрований. Коли іноземні федерації проводили в Україні професійні турніри з ММА, то для реклами використовували назву «бої без правил». Сьогодні ми працюємо над тим, аби максимально відходити від такої назви. ММА - це бій за правилами, і їх там є набагато більше, ніж всі думають. В октагоні є рефері, бокові судді, лікар. В ММА є чіткі прописані правила, за якими ведеться бій.
Тоді було дуже важко знайти якихось меценатів та партнерів. Лише Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», який тоді ще називався «Новий Луцьк», допоміг. Я прийшов у Фонд і мене там підтримали. Я починав тренером у спортивному клубі, і ми неодноразово раніше зверталися за допомогою у Фонд, і нам ніколи не відмовляли. Після феєричного проведення першого міжнародного турніру в «Порт Сіті», який, до речі, викликав неабиякий резонанс в місті, на нас почали звертати увагу. Чимало дітей тоді масово пішли у спортивні зали.

Другим етапом був турнір у замку «Воїни Любарта». Саме під час організації цього заходу ми розпочали плідну співпрацю із представниками бізнесу, зокрема готельно-ресторанної сфери. Завдяки цим напрацюванням, а також завдяки ентузіастам, які постійно рухають усі організаційні процеси вперед, ми досягли успіху в організації турнірів. Наприклад, з турніром на Світязі нам допоміг голова Шацької районного ради Сергій Карпук, він теж великий ентузіаст. Спільними зусиллями нам вдалося організували турнір такого масштабу в рекордно короткий строк. Раніше організація подібних турнірів тривала декілька місяців.

У чому особливість саме цього турніру?

Цей турнір є для нас особливим тим, що він десятий, ювілейний і носить однойменну назву з Клубом бойових мистецтв «PRIDE». Що стосується унікальності саме цього турніру -

конкретний рівень організації, на який нам вдалося вийти саме на цьому турнірі.

Вперше спортивні змагання, які проводилися у місті Луцьку, показали в ефірі національного телебачення! Пряма трансляція турніру на офіційному сайті телеканалу XSPORT та ретрансляція кращих поєдинків турніру безпосередньо на телеканалі вже охопила понад 200 000 глядачів. І це лише в день турніру. До слова, зараз ці цифри ростуть і ми можемо із впевненістю говорити, що, як для турніру в Україні, це є досить хороший показник. У планах запросити безпосередньо знімальну групу телеканалу у Луцьк. Це дозволить значно покращити якість трансляції та показувати наші заходи на національному телебаченні в топ-ефірний час.

Ще однією особливістю нашого турніру було те, що вперше у Луцьку відбувся рейтинговий поєдинок серед дівчат. Ми хотіли частково присвятити турнір до 8 березня.
Які перспективи відкриваються завдяки проведенню таких заходів?

По-перше, це потужний і абсолютно новий напрямок в галузі підвищення іміджу міста, його туристичної привабливості та впізнаваності у світі. Наше місто має величну і цікаву історію, овіяну легендами та значними історичними подіями.

Сьогодні ми не просто проводимо спортивні змагання, ми пишемо історію українського і волинського професійного ММА!

Адже, організація таких заходів – це величезний крок у напрямку розвитку, популяризації спорту і підтримки талановитої спортивної молоді нашого міста, регіону та держави в цілому!

Що дає перемога у таких турнірах?

Для спортсмена професійного рівня – це чергова важлива сходинка у напрямку кар’єрного зросту, адже результати нашого турніру заносяться у Всесвітній рейтинг бійців ММА. Для аматорів – це необхідний досвід, адже виступ спортсмена на такому рівні є надзвичайно важливим для формування бійця як майбутнього професіонала. А для наших хлопців, маю на увазі лучан, - це можливість заявити про себе та свій клуб на міжнародній арені, не виїзджаючи зі свого міста!

Для мене є надзвичайно важливим, щоб саме наші спортсмени реалізовували себе в спорті і залишалися в майбутньому працювати в спортивній галузі! При цьому взагалі немає значення, який клуб чи організацію вони представляють.
Ми всі робимо одну справу, і робимо її доволі непогано!

Ну що ж, Олександре, дякуємо Вам за розмову, бажаємо Вам і Вашим спортсменам майбутніх великих перемог!

Дякую Вам за увагу та об’єктивне висвітлення найкращих спортивних подій в нашому місті! На все добре.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus