USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Ми не зробили нічого, щоб прийшов російський танк», – Венедиктова пообіцяла, що Путін відповість за військові злочини

27 Лютого 2022 12:56
Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова звернулася до росіян з вимогою припинити війну та пообіцяла, що президент РФ Володимир Путін відповість за військові злочини в Україні у міжнародному суді.

«Громадяни Росії, якщо ви не припините цю війну, ви – співучасники найтяжчих військових злочинів, злочинів проти світу і людяності, розв’язування та ведення агресивної війни, численних вбивств мирного населення, застосування зброї масового знищення і заборонених міжнародним правом видів озброєнь. Строків давності за ці злочини немає. Вчора у Києві диверсанти розстріляли сім’ю з трьома дітьми, загинули батьки та одна з дочок, яка навчалася в четвертому класі. У Херсонській області ваші війська обстріляли швидку допомогу з пораненими, водій та пацієнт згоріли. Ваші ракети б’ють по житлових районах та населених пунктах. Гинуть та отримують важкі поранення діти, люди похилого віку та жінки», – розповіла Генпрокурор.
Вона наголосила,що збройні сили РФ систематично демонструють зневажливе ставлення до законів та звичаїв ведення війни.

«Ваші війська постійно здійснюють атаки на об’єкти громадської інфраструктури, які знаходяться під захистом міжнародного гуманітарного права. Війська агресора нанесли сотні ударів крилатими та балістичними ракетами по населенню. Десятки таких ударів були направлені на дитячі садки, школи, лікарні, де знаходилися найменші українці. Тільки за сьогоднішню ніч війська РФ нанесли удари по об’єктах громадської та критичної інфраструктури, серед яких нафтобаза у Василькові, газопровід у Харкові, захоронення ядерних відходів у Києві. Всі ці об’єкти не є законними військовими цілями з точки зору міжнародного гуманітарного права. Від ударів по цих об’єктах в першу чергу страждає мирне населення. Розплачуватися за це будуть теперішні і майбутні покоління росіян», – сказала Ірина Венедиктова.

Також прокурор розповіла росіянам, хто такі українські націоналісти: «При всіх потугах вашої пропаганди, яка заливає вам мозок та серця, ви не уявите мене, коли я до 40 років жила в російськомовному Харкові з прізвищем Венедиктова, радикалкою. А націоналісти ми всі. Націоналісти – це українці від Керчі до Донецька і Львова, Ужгорода й Тернополя. Націоналісти – це ті, хто люблять свою країну. Ми на своїй землі, в своїй країні і вас не кликали. Ми не зробили нічого такого, щоб прийшов брудний російський танк. Наша нація зшивається та міцнішає. Ми переможемо, у вас не має шансів, ми все одно переможемо! За нами правда!»

А насамкінець Ірина Венедиктова звернулася до Путіна, пообіцявши, що той відповість за всі свої злочини проти українців у Гаазі.

«Громадянине Путін, зазвичай я не називаю прізвищ і поважаю презумпцію невинності, але не у вашому випадку. Ми доведемо у справедливому суді, що ви вбивця і головний військовий злочинець двадцять першого століття. Це я офіційно заявляю як Генеральний прокурор суверенної країни Україна у своїх кордонах, а не у ваших, як можливий майбутній головний державний обвинувачувач у міжнародному суді. Прийде час – ми скажемо про це вам у Гаазі», – пообіцяла Венедиктова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus