USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Уряд Естонії підтримав створення спецтрибуналу щодо злочинів РФ

17 Червня 2023 10:29
Парламент Естонії ухвалив заяву з вимогою притягнути до відповідальності причетних до планування, інспірування та вчинення злочинів проти України.

Про це пише УНН з посиланням на відповідну постанову Рійгікогу.

У постанові естонського уряду «Про притягнення до відповідальності за злочин агресії, вчинений проти України» є заклик створити для цього міжнародний трибунал під егідою ООН.

Депутати парламенту Естонії зауважують, що війна рф проти України є найжорстокішим актом агресії у Європі з часів Другої світової війни. І на нього має бути адекватна правова реакція.

Створення та забезпечення функціонування такого міжнародного спецтрибуналу щодо злочинів рф в Україні стає пріоритетом зовнішньої політики країни.

У заяві Рійгікога міститься заклик порушувати питання про створення спеціального міжнародного трибуналу під егідою Генеральної Асамблеї ООН на всіх двосторонніх зустрічах з урядами інших країн, у всіх міжнародних організаціях, членом яких є Естонія, та на всіх міжнародних форумах.

Також естонські депутати мають намір посилити співпрацю з урядом України у розслідуванні злочину агресії рф та притягненні винуватців до відповідальності.

Раніше президент Естонії Алан Каріс заявив, що злочини проти людства, геноцид, воєнні злочини російських окупантів в Україні не можуть залишитися без покарання, тому місце верхівки рф – за ґратами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus