USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Ми перекрили дорогу з відчаю, бо нас не чують», - ковельчани до Кубіва

10 Травня 2017 12:01
Мешканці Ковельщини кажуть, що вони – у відчаї, адже найближчими днями потепліє, після чого ситуація з рештками, що не утилізували на ковельському ветсанзаводі, стане ще гіршою. І це при тому, що люди вже довгий час не споживають води з колодязів, тяжко хворіють та помирають від онкозахворювань.

Про це йшлося під час наради в стінах ОДА спільно з першим віце-прем'єр-міністром України Степаном Кубівим.

До присутніх на нараді звернулась місцева жителька Лілія Шиян, чий будинок знаходиться за 400 метрів від заводу. З її слів, люди не хочуть блокувати дорогу та створювати дискомфорту водіям, проте змушені, адже їх проблему досі не вирішили.

«Маленькі діти граються черепами і кістками. Ми хочемо жити, а не помирати, як ті кабани! Ми хочемо чисту воду та повітря!»- на емоціях заявила жінка та додала, що такий завод безперечно потрібен, але має бути безпечним для людини. В той час як ковельський завод побудували за 250 метрів від перших будинків.
«Шкури з Угорщини, які завезли 30 років тому, були оброблені, рак пішов саме від них. І люди надалі будуть вмирати через них. Я пити не можу з колодязя свого, як у війну привозять воду…», - каже Лілія Шиян.

З її слів, найближчими днями ситуація погіршиться ще більше. Адже з настанням тепла сморід тільки посилився, а туші кабанів почали вистрелювати з компостних ям.
Компостна яма на території заводу
Компостна яма на території заводу
Ще один місцевий мешканець каже, що влада маніпулює ситуацією, закидаючи політизацію. Натомість, сама вона не в змозі вирішити проблему вже довгий час.

«Ми перекрили дорогу з відчаю, бо нас не чують. Володимира Гунчика кликали аби, він почув нас, а він ні разу не приїхав», - сказала Лілія Шиян та передала першому віце-прем’єр-міністру фотографії того, що відбувається на заводі, а також статистику смертності місцевих жителів.
Міський голова Ковеля Олег Кіндер каже, що найбільше загроза – в компостних ямах, які найбільше «труять» людей. І нині гостро стоїть питання температурного режиму. Адже коли температура збільшилась до 20 градусів тепла, відходи почали «вилазити» з ям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
волинянка Показати IP 10 Травня 2017 12:13
не показуйте "обличчя" гунчика - не дратуйте людей цією незворушною....
ДО ВОЛИНЯНКИ Показати IP 10 Травня 2017 13:10
ГУНЧИК був призначений Петром "РОШЕНОМ" (ніяк не хочеться говорити ПРЕЗИДЕНТОМ) по політичним мотивам! Ви ж це знаєте і знають всі волиняни. Барига розставив своїх людей по всій УКРАЇНІ. Якби були вибори, то за ГУНЧИКА жоден волинянин і лучанин НЕ ПРОГОЛОСУВАВ . А так, наразі він є СМОТРЯЩИМ по ВОЛИНІ від РОШЕНА . ГУНЧИК звик ставитись до людей ЗВЕРХНЬО- ця риса в нього, як бувшого КОМПАРТІЙЦЯ ще з АВТОЗАВОДУ .
Лучанин Показати IP 10 Травня 2017 13:55
Видно що Гунчик нічого не може зробити,не може вирішити дане питання по решткам заводу,то аж мусив приїхати і розбиратись сам віце-прем'єр-міністр.Виникає тоді питання навіщо нам такий керівник нашої області що не може вирішити проблему своїх жителів волинян?Він даже не захотів приїхати і поговорити з волинянами які перекрили трасу!Що це за наплєватєльське відношення до своїх же земляків!?!
знаю Показати IP 10 Травня 2017 17:40
гунчик бездара, от і рейтинг президента буде такий як в гунчика зараз на волині, а кошарук, а інші застпники гунчика сором та й годі!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus