USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чи забруднює довкілля ковельський ветсанзавод? Порушили кримінальну справу

17 Лютого 2017 11:48
Прокуратура міста Ковеля порушила кримінальну справу щодо ймовірного забруднення довкілля. Керівництво підприємства не допускає на завод екологічну інспекцію, втім, в рамках кримінального провадження дослідження ґрунтів та вод таки робитимуть.

Нагадаємо, в інтеренті з’явилися світлини тушок мертвих тварин, які лежать просто неба на Ковельській філії ДП «Укрветсанзавод». Відтоді ковельчани забили на сполох, мовляв, на околицях міста ветсанзавод скидає мертвих тварин просто у викопану яму. Натомість керівник заводу запевняв, що не варто турбуватися - відходи утилізують згідно з передбаченими нормами.

Згодом на місце захоронення рештків тварин приїхала позапланова перевірка. Дослідження показали, що захоронень в землі немає. Втім, розповідають екологи, тваринні відходи зберігали з порушенням, а це могло призвести до забруднення навколишніх ґрунтів.

ЧИТАТИ ЩЕ: КОВЕЛЬСКИЙ ВЕТСАНЗАВОД ХОЧУТЬ МОДЕРНІЗУВАТИ ЗА ІНОЗЕМНІ КОШТИ

Тому начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук звернувся до керівника підприємства Вадима Сухоноса за дозволом провести комплексну перевірку.

«На словах на заводі нам повідомили, що дадуть дозвіл на перевірку, але керівництво підприємтсва звернулося до свого столичного начальства. А ті відмовили. Тому ми підготували звернення в прокуратуру. Зі своєї сторони правоохоронці відкрили кримінальне провадження й нас мають залучити до справи, що таки дасть можливість здійснити перевірку», - коментує ситуацію Олександр Ткачук.

З його слів, ймовірно, до досліджень приступлять, як зійде сніг.

Довідково. Волинську область визнали однією із найчистіших в Україні. Згідно з рейтингом, який уклало видання Фокус, Волинь посіла третє місце після Чернівецької та Закарпатської областей. Цікаво, що третину всіх викидів припадає на підприємство, розміщене в Ковелі. Йдеться про Волинську філію підприємства «Львівгазтранс» у Ковелі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus