USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Ми відповідальні за те, що малюємо», - 75-річний художник з Волині

13 Січня 2018 14:13
«Краса Божого світу» виставку картин Володимира Баранчука з такою назвою презентували днями на Горохівщині. Митець каже, не можна негативні емоції переносити на полотно, інформує Район. Горохів.

Улюбленої тематики у художника немає. Коли є натхнення, він виїжджає на природу і малює пейзажі. Так на його полотнах з’явилися мальовничі краєвиди Горохівщини. В зображених селянських хатах, квітучих соняшниках, пейзажах і натюрмортах вбачається мальовнича, різнобарвна Україна – така, якою її бачить митець. Особливої уваги заслуговують картини – ікони та картини-роздуми на шевченківську тематику. Роботи автора справляють сильне емоційне враження

Слово художника Володимира Баранчука - чітке, глибоке, змістовне.


«Якщо я захворів чи діти, немає натхнення, поганий настрій, я не беруся за пензель. Як сказав один художник: «Ми відповідальні за те, що малюємо». Тому не можна негативні емоції переносити на полотно. Хочеться все-таки нести позитив людям», – пояснює митець.


Народився Володимир Олексійович Баранчук 18 листопада 1942 року в селі Кутрів, що над Стиром. У 8 місяців став сиротою. Воєнне лихоліття забрало у нього батька Олексія Андрійовича. З мамою Оксаною Федорівною переїхав у село Буркачі.

Закінчив Мервинську семирічну школу, а згодом і вечірню середню. З раннього дитинства спостерігав як мороз малює на шибках візерунки, як виграє барвами осінній ліс. З Божого благословення в нього проявився талант до мистецтва.

У 1972 році з дружиною Лесею Дмитрівною переїхали в село Борочиче. Виростили дві дочки. У свої 75 років, незважаючи на численні хвороби, Володимир Баранчук веде активний спосіб життя та знаходить час малювати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вася Показати IP 13 Січня 2018 15:56
У мене є сусід він дуже круто грає на гребінці та виклададає портрети з пшона. Чи може хто допомогти організувати концерт та виставку в театрі до дня народження Тараса Григоровича Шевченка. т.д. 250051

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus