USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Ми ганьбимо самі себе», - Ковельрада Януковичу, Клімчуку і Войтовичу

29 Січня 2011 10:05
Депутати Ковельської міської ради попросили Президента України Віктора Януковича припинити репресії проти представників опозиції та культури.

Заяву, адресовану Президентові Віктору Януковичу, голові Волинської облдержадміністрації Борису Клімчуку та голові Волинської обласної ради Володимиру Войтовичу Ковельська міська рада прийняла на сесії 28 січня, пише ВІП.

Заяву від депутатів фракції «Батьківщина» про стурбованість з приводу суспільно-політичної ситуації, яка склалася віднедавна в Україні, озвучив депутат Микола Гнатюк.

«Заради збереження громадського спокою просимо Вас втрутитися в ту ситуацію і припинити політичні репресії проти лідерів та представників опозиції, видатних науковців та діячів культури, журналістів», - йдеться у заяві ковельських депутатів до Президента.

«Складається враження, що нова влада розпочала боротьбу проти власного народу на мовному, освітньому та ідеологічному, судовому, соціальному, культурному і духовному рівні», - пишеться у заяві.

«Ми ганьбимо самі себе, не вміючи шанувати своїх героїв і дозволяючи безкарно закривати українські школи в Україні, українські культурні товариства та бібліотеки в Росії. Ми помпезно відкриваємо пам’ятники Сталіну, тирану українського народу, правління якого забрало мільйони життів…» – далі йдеться у заяві депутатів Ковеля.

Цю заяву підтримали двадцять депутатів з 31 присутнього в залі. Всього Ковельска міська рада налічує 36 депутатів.

Після прийняття заяви депутат Ковельради від Партії регіонів Володимир Матвєєв попросив колег-депутатів не виносити на розгляд політичних питань, а ставити лише ті, які входять в компетенцію міської ради.

«Як ми можемо давати оцінку судовим рішенням, не знаючи суті питання і не маючи на те права. Давайте шукати те, що нас може об’єднувати, а не пропонувати до розгляду питання спрямовані на конфронтацію ворожнечі», – сказав Матвєєв
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Роман Показати IP 29 Січня 2011 12:26
Це Тимошенко "лідер опозиції"?О_о
Здивований Показати IP 30 Січня 2011 17:29
Навіщо Ковельрада помпезно відкриває пам'ятники Сталіну? І де?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus