USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кінорежисер на «Бандерштаті» пояснив, як українці самі себе обкрадають

8 Серпня 2016 08:00
Українці продовжують самі себе обкрадати, завантажуючи піратський контент з мережі, - стверджує режисер фільму «Тіні незабутих предків» Любомир Левицький.

Про це йшлося 7 серпня під час гутірки з режисером Любомиром Левицьким у рамках третього дня фестивалю «Бандерштат».

Зі слів режисера, Україна посідає перше місце за розвитком піратства, випередивши навіть Росію. Він зауважив, українці не розуміють, що за усім скачаним з інтернету контентом стоїть праця людей. Скачавши пісню за 5 секунд, люди не уявляють, скільки автору коштувало створити цю пісню.

Та додав, що його фільм «Селфі паті» завантажили 2 мільйони осіб, а у кінотеатр прийшли лише 200 тисяч. З двох мільйонів завантажень режисер заробив «аж нуль». Натомість якби він отримував бодай по одній гривні з одного завантаження - це дозволило б оплатити 10 знімальних днів для нового фільму. Так працює українська кіноіндустрія – «ми самі у себе крадемо», - зазначає режисер.

«Якось я їхав з таксистом, розговорився з ним і він запитав «де можна скачати фільм «Ломбард»?». Я сказав, що можу дати йому посилання під паролем на youtube-каналі, якщо він безплатно довезе мене додому. Він дивиться на мене як на дурника і каже: «я що, воду в бак заливаю?»», - розповів Любомир Левицький кумедний випадок з життя, показуючи, як більшість населення не розуміє, скільки коштів потрібно вкласти в зйомки фільму.
Режисер погоджується, що перед тим, як забороняти щось робити, потрібно давати альтернативу. Відтак кінокомпанії вже борються за те, аби легалізувати деякі піратські сайти, щоб це було майже як абонплата, наприклад, зі сплачених за користування сайтом 50 гривень на місяць кошти отримували б роялті творчі люди.

На його думку, Міністерству культури треба звернути увагу на дослідження того, як працюють кінотеатри в Україні. Так, якщо у великих містах існують великі мультиплекси, то у райцентрах люди не мають доступу до кінотеатрів. Переобладнання приміщень під кінотеатри у райцентрах, з його слів, підняло б бокс-офіс на 40% і в Україні можна було б знімати фільми з мільйонним бюджетом і повертати витрати завдяки національному кінопрокату. Наразі єдиним джерелом для перегляду якісного кіно лишається інтернет і пірати цим користуються.

Нагадаємо, Любомир Левицький зняв фільм, що за роки незалежності України єдиний зміг «відбити» бюджет завдяки кінопрокату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus