USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ми це бачили: що відбувається у луцькому дитсадку. ФОТО. ВІДЕО

31 Травня 2013 12:44
Щодня більшість батьків віддають своїх дітлахів до дитячого садочка, де вони проживають кожен своє життя: цікаве і, часом, досить непросте. Шанс побачити усе це хотіли б дати читачам «Волинські новини», побувавши у дитячому садочку Луцька №33.

Як би ви відповіли на запитання про найщасливіші, найрадісніші моменти у житті? Для когось – це студентські роки, для інших – придбання першого автомобіля. Кохання, робота, яка приносить задоволення, навіть гарний вечір десь біля вогнища у колі друзів, - насправді, перелічувати можна довго, адже кожен з нас – унікальний і спогади у всіх – різні.

Та є те, що об’єднує усе це. Минуле. І хоч попереду може бути ще ціла купа приємностей, усе ж ми згадуємо вже пережите, «копирсаючись» у глибинах пам’яті.
Та от довести цей «зворотній відлік» аж до наших «походів» у дитячий садочок доволі важко. І «освіжити» ці спогади намагатимуться допомогти «Волинські новини». А чи вдасться, судити вам.
Отож, одного разу в садочку №33…
День у дітлахів починається рано
Це дорослим може здаватися, що малюкам легко живеться, але насправді ж, все не так просто. Скільки всього трапляється із нашими «найменшими» протягом дня. Нові емоції, нові друзі, потім – не друзі, потім, після примирення, знову – нерозлучні. Але це все – згодом.
А зараз – прихід у садочок. Заходимо в кімнату молодшої групи із написом «Зірочка» на дверях. У «передпокоях» – «ритуал» переодягання. У кожного з малюків є своя шафка, визначити їх просто, адже на них – фото діток. Батьки, переодягнувши своїх «чад», поспішно покидають групу. Та й це зрозуміло: у кожного свої справи. Дехто з дітлахів прощається із мамами і татами неохоче, рюмсаючи.

Однак, вже за декілька хвилин все уже стає добре: і посмішка на обличчі, і розповіді одноліткам про якісь свої переживання. Опинившись у компанії однолітків, малята починають перетворювати кімнату у «вулик». Вихователька Світлана Олійник намагається навести лад і заспокоїти своїх маленьких учнів, яких, за її словами, у групі аж 33, хоч зазвичай щодня приходить в середньому 29 малят.






«Брейнсторм» для остаточного пробудження
Починається все з ігор, під час яких діти вчаться основам устрою світу. Тема сьогоднішнього заняття – глобальна. Вихователька розповідає малюкам про космос і Сонячну систему. Проте, помітно, що чують про планети у цій групі не вперше. Діти упевнено повторюють назви планет, розповідають, що сонце – це зірка, а глобус – це Земля із морями, річками, сушею і лісами.
Після ранкового «мозкового штурму» час і погратися. Малята бавляться у колі, промовляють лічилки і загалом весело проводять свій ранок.









Згодом усі шикуються у шеренгу по двоє, аби вирушити на зарядку. Поки гамірна малеча йде до зали на ранкову розминку, там на них уже чекає інструктор із фізичного розвитку. Після декількахвилинних вправ усі дружно вирушають назад у групу.









А що сьогодні на сніданок?
Тим часом не сидить на місці і помічник вихователя Олена Хівук. Вона вже встигла сходити на кухню і взяти дітям сніданок. У раціоні – манна каша, чай і хліб з маслом. Помивши руки, діти йдуть снідати. Всі їдять охоче, «аж за щоками тріщить». Опісля обирають двох чергових, аби ті прибрали посуд зі столів. Бажаючих допомогти – хоч відбавляй, руки тягне майже половина присутніх. Врешті, перевіривши графік чергувань, помічник вихователя обирає хлопчика і дівчинку. Їм одягають два фартушки, і малята заходяться носити тарілки і чашки до міні-кухні, де потім посуд миє няня.



























Справі - час, потісі - годину. Чи навпаки?
Решта дітей поволі «підтягується» на килимок, де очікують початку занять. Вихователька готується до цих уроків, розкладаючи для кожної дитини необхідні для вправ матеріали. Черга дійшла і до ракети, якою дітки «вирушать» у «країну математики». Ось останні приготування завершені - розпочинається найцікавіше. Вихователька називає це «природничий розвиток». Утім, для дітлахів це суті справи не міняє: продовжуються ігри. Цифри, різнокольорові геометричні фігури – малюки усе це вже знають, і кожен готовий відповісти на чергове запитання. «Яка фігура зображена?» – «Червоний квадрат!», - лунає у відповідь. «Яка цифра між 1 і 3?» - «Двійка!», - не забарилися малята. І так з півгодини.
Опісля – фізичний розвиток. Дітки слухняно вирушають у спальну кімнату, кожен – до свого ліжечка і переодягаються у спортивну форму. І знову – шеренга по двоє і знову – «прогулянка» садочком, лишень цього разу – у спортивний зал. Вихователька пояснює: коли на дворі тепло – урок фізкультури відбувається на майданчику, утім, сьогодні погода підвела.

Тож, починається заняття. Після хорошої «біганини» з м’ячиками і різноманітним спортивним інвентарем дітки, уже добряче «натренувавшись», вирушають назад у свою групу. Знову переодягнувшись у звичний одяг, кожен починає займатися своїми справами під пильним оком виховательки.







































«Похід» на дитячий майданчик: найцікавіше
Ще через деякий час малята йдуть у роздягальню, накидають на себе верхній одяг і вирушають надвір. Час прогулянки. Уже надворі починаються нові випробування. Спочатку – знайомство з навколишнім середовищем. Вихователька веде до берези. На запитання, що ж це за дерево, відповідь знають практично усі. Хто сумнівається – дружно підхоплює слова тих, хто уже визначився, і хором лунає: «Береза!». «Кора у неї – чорно-біла», «Вона корисна, бо дає березовий сік», - наперебій розповідають малята.

Ще через декілька хвилин група «Зірочка» опиняється на своєму майданчику. А там – зміни. Новий «атракціон»! За словами виховательки, нову дерев’яну ракету привезли учора, тож, дітлахи ще не встигли з нею погратися. Тож, не дивно, що усі майнули саме туди. Але надовго малят «не вистачило». Через декілька митей вони ринулися до корзини з іграшками. Побравши до рук, що кому потрапило: відерця, грабельки, лопатки, форми, дітлахи починають гратися у піску. Більш «бойові» хлопці полізли в дерев’яний автомобіль. Кому бути керманичем не вирішували, по черзі сідаючи на місце водія.

Тим часом Світлана Олійник розповідає: зрозуміла, що, напевне, буде вихователем ще у дитинстві, адже мала організаційні здібності. Окрім того, зазначає: бачити те, що дитина стає іншою після занять, дорослішає, - одна з найкращих винагород за свою роботу.

Під час прогулянки знайшлося місце і для так званої трудової діяльності. Двоє дівчат пішли поливати квіточки, які малюки садили раніше. Квіти – планети Сонячної системи, - зазначає вихователька. Піджививши паростки водою, дівчата повертаються до ігор.

Вихователька спостерігає за дітьми і вигадує нову гру: малювання на піску. Те, що це цікаво, зрозуміло відразу. Малюки беруть до рук палички і починають «імпровізувати». Завдання намалювати зірку кожен сприймає по-своєму. Одні справді виводять на землі п’ятиконечну фігуру, інші – дають волю фантазії. «Я вмію малювати метелика», - лунає один із дитячих голосів. Минає деякий час, і всі починають збиратися назад, у приміщення садочка.




































«Зірочки» відновлюють сили для нових пригод
А як же інакше? Там невдовзі на малят чекає смачний обід. Поки діти переодягаються, помічник вихователя бере каструлі та йде на кухню, яка знаходиться у другому кінці дитячого садочка. Там, згідно з попередньо усталеним графіком, вона має забрати «смаколики» для вихованців групи «Зірочка». «Няня» розповідає: за їжею в обід має ходити аж три рази. Мовляв, страв багато, а рук – лише дві. Однак, зауважує: до цього уже звикла.

Тим часом у кімнаті групи чекають дітлахи, яким, аби скоротати час, вихователь читає казку про морські пригоди дельфіна та звичайної дівчинки. Захоплено слухаючи, діти навіть і не встигають подумати, що хочеться їсти. Адже спритна «няня» уже тут як тут. Час попоїсти!















Після ситного обіду і відпочити не завадило б. Тож, відразу, як ті ж таки чергові прибрали посуд зі столу, малюки починають готуватися до «тихої» години.

Роздягнувшись ще у головній кімнаті групи, усі поспішають у спальню, кожен – до свого ліжечка, які завбачливо уже підготували малят для сну. У цій кімнаті – ікона святому Миколаю. Тож, помолившись Покровителю Луцька, малюки із задоволенням вкладаються.
А наступного дня усе повторюється знову. Лишень – нові пригоди, нові заняття і нові спогади.








***
Згадуйте, шановні читачі «Волинських новин», свої роки у садочках та й дитинство в цілому. Можливо, «копнувши» так глибоко, ви віднайдете той справжній світлий і теплий, щасливий і радісний момент у своєму житті. Там, в одному дні у минулому.

Автор - Юлія Шрамко
Фото - Міра Скубюк








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 49
Тато Показати IP 31 Травня 2013 14:29
А миють ручки холодною водою! Маселка на хлібчику так слабенько, тай каша вегетаріанська
Блін тату Показати IP 31 Травня 2013 15:27
Ручки ми й вдома холодною водою миють, маселка на хлібчику багато вредно, а вегетаріанська каша - це корисно. Що знову не так?
Блин тату 2 до Блін тату Показати IP 31 Травня 2013 17:08
Менталитет не тот)))))))
предатель до Блін тату Показати IP 1 Червня 2013 13:46
Даже с виду это не масло, а спрэд. Травят детишек, наверное... Мячики специально купили.
Штефан, Луцьк Показати IP 31 Травня 2013 17:31
Стаття, однозначно, замовна. У стилі "совка" - "гіп-гіп-ура!" Після негативу публікацій Богдана Богоноса. Вам не соромно було знимкувати, які злиденні сніданки у ДНЗ № 33? Манна каша заборонена міністерством ОЗ України! У нормальних садках дають вівсянку. Чомусь я впевнений, що замість натурального масла був "спред". Ось таким, із дозволу сказати сніданком, годувати б щодня онуків Б.Клімчука та М. Романюка. Це Освєнцим у мініатюрі для українських дітей!
111 до Штефан, Луцьк Показати IP 31 Травня 2013 20:06
я вже давно підозрюю, що у Штефана (чи як його там насправді) не все в порядку з психікою. Бо навіть якщо він розважається таким чином, то це не зовсім здорові розваги. Попахує паранояльним психозом.
Штефан, Луцьк до 111 Показати IP 1 Червня 2013 09:35
111-му. Обережніше зі психіатричними діагнозами, рабе.
111 до Штефан, Луцьк Показати IP 1 Червня 2013 21:30
а то що?)))) Пук..неш від злості??)))))
Штефанчику до 111 Показати IP 1 Червня 2013 22:53
А чого так зациклився на психлікарні іна діагнозах? У вас там у психлікарні що, у палатах безкоштовний інтернет?Манія величі втебе вже "на лице" - всіх рабами обзиваєш. А сам у робочий час потиженьку "гадиш"
гнат до Штефан, Луцьк Показати IP 31 Травня 2013 22:21
Підтримую Кому потрібна ця показуха?
гнат до Штефан, Луцьк Показати IP 31 Травня 2013 22:21
Підтримую Кому потрібна ця показуха?
вівюрка до Штефан, Луцьк Показати IP 31 Травня 2013 23:09
А до чого тут публікації Богоноса і ДНЗ №33? Богонос у 31 садочку. А №33-й знають в районі, як один із кращих садочків. І ми, і багато інших батьків водимо туди вже не першу дитину. Мені приємно читати про садок, який я знаю. І ще одне, замовна стаття - то проплачена стаття, адже так? От мені цікава тоді ваша бухгалтерія, скільки може коштувати стаття в газеті. Певно,що не дешево. То смисл за неї платити, якщо про садік і так нічого поганого не говорять?
1941-1945 до Штефан, Луцьк Показати IP 1 Червня 2013 11:44
Ви хоч самі зрозуміли, з чим ви порівняли? Напевне ви ще досить молодий і слова для вас не мають значення .Доросла людина ніколи не длзволить собі порівнювати будь-що що пов’язано здітьми з Освенцимом.
Бабуся Показати IP 31 Травня 2013 18:25
Шановний Штефану! Побійтесь Бога згадувати Освенцим!!! Вам варто знати не лише делітантські судження щодо організації дитячого харчування, а звернутись до нормативів, які розроблені геть не БЕЗТАЛАННИМИ спеціалістами. Не завжди наші уподобання співпадають з основами організації здорового дитячого харчування. Те що сталося, то сталося за це і несуть відповідальність винні особи. А для чого ганьбити усе і усіх, тільки тому, що у відповідь звинуваченням ніхто не дасть відсіч? Це не по чоловічому. Якщо дитячі садки такі погані, то звідки ж у школах такі розумні і талановиті діти? Може це самі батьки такі освічені і самостійно навчають, розвивають та готують малят до школи? Спробуйте дати раду хоча б 10 "живчикам" у групі, а потім можна і поговорити...
Штефан, Луцьк до Бабуся Показати IP 1 Червня 2013 09:45
Це слово пишеться так: "ДИЛЕТАНТ", панно "бабусю". Ваші меню, як вбачається з фото у ДНЗ № 33, не відповідають нормам харчування дітей по якості та поживності їжі. Крадете, там кухаркою працюючи? Заксенхаузен, одним словом. Це порушення "Конвенції про права дитини", "Закону України про дошкільну освіту" та низки статей Конституції України.
червона рута Показати IP 31 Травня 2013 20:17
ось тут вимоги до харчування дітей в садочках: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0523-06 Де тут написано, що манна каша заборонена????
Бабуся Показати IP 31 Травня 2013 22:03
Червоній руті. Дякую за розуміння і підтримку. Іще момент вартий уваги. Харчування у дитячих садках Луцька становить 10 гривень для садкових і 7 гривень для ясельних груп в день. З них батьківська плата - 50,0%. Млжливо варто де кому спробувати виконати натуральні норми за ці гроші вдома?
мала Показати IP 31 Травня 2013 23:23
а ми в садку на розкладушках спали))) А тепер он як!
Горохівчанка Показати IP 1 Червня 2013 10:08
Що то за сума 10 грн ? В нас у районі і то 12грн І сніданок набагато смачніший.Чи хотіли б ви зранку тої синьої каші?А до того рису що? Де ж ті 100гр мяса і ті овочі що передбачені нормами харчування?Стидно про таке харчування виносити на загальний огляд.
1122 до Горохівчанка Показати IP 1 Червня 2013 11:29
то покажіть ваш горохівський сніданок. Мало ка.кі в с.акі?
555 до 1122 Показати IP 1 Червня 2013 14:26
так, мало, в нас дітям йогурти хоч дають,а не спреди та кашу на воді!!!
1122 до 555 Показати IP 1 Червня 2013 20:34
Йогурти?????? Та ви при своєму розумі???? Склад тих йогуртів читаєте???? Ви, певно, точно несповна розуму!!! Нормальні батьки своїй дитині йогурти вибирають дуже ретельно. Тільки 1-2 марки можна рекомендувати до дитячого харчування. Краще вже каша....
555 до 1122 Показати IP 1 Червня 2013 22:03
так, на воді))))
Мама Показати IP 1 Червня 2013 11:33
Мені трішки соромно за тата який так ненавидить садки. У вас є право вибору - державний садок або приватний. Причому у державному є контроль, а щодо приватних - ніхто ручатися не може. Саме тому мами і віддають своїх дітей у державні садочки. Я вже 2х дітей водила у цей садок і зараз племінника віддаємо. Дуже хороший заклад.Я не пишу під своїм ім ям, тому і говорю об єктивно, щоб пан Штефан не сказав, що це підлабузництво.
Штефан, Луцьк до Мама Показати IP 1 Червня 2013 11:49
Так і скажу. Проте, найбільш вірогідно, що ви одна із них - як не працівниця ДНЗ № 33, то "совкова" пенсіонерка, що звикла спати на розкладачці і їсти макарони з хлібом.
Мама до Штефан, Луцьк Показати IP 1 Червня 2013 18:19
Я, нажаль, не працюю з дітьми -бо для мене це велика відповідальність - боюся не впораюсь, і я ще не на пенсії а про збалансоване харчування знаю, можливо більше Вас, і сплю на ортопедичному матраці. Дайте, будь ласка відповідь пане Штефан: ЧОМУ ВИ ВСІХ ХТО НЕ ДУМАЄ ЯК ВИ, НАМАГАЄТЕСЬ ПРИНИЗИТИ. ПРИЧОМУ, РОБИТЕ ЦЕ ТАК ПО-ДИТЯЧОМУ? На Вашу думку інші люди не мають права на свою думку? Чи є лише Ваша думка а інші не правильні?
Штефан, Луцьк до Мама Показати IP 2 Червня 2013 10:03
Всім. Я зі всіма вашими висновками та діагнозами, щодо мене, погоджуюсь. Так воно і є. Підлабузницько-служива рать, що отирається біля мерії та ВОДА, і краде гроші батьків та харчі з кухонь дитсадків, не здатна на благородні вчинки. Ця субстанція може тільки лизати зад окупаційному начальству по совковому звичаю. Ох, які ви розумненькі, пане Миколо! А ваші неголені товсті щоки, пане Борисе, такі геніально-сиві! Дайте мені щось! Не розкривай дзьоба, рабе.
рабині Ізаурі до Мама Показати IP 1 Червня 2013 14:21
та хоч 55 дійтей віддавайте, с-ки гельмінтів у тому піску??? всі діти здорові??? всі руки миють, до очей не лізуть??? 2 чи 1 вихователька встигає це проконтролювати за 30-ма дітьми відразу??? там такі гігєна??? позор!
правильний до рабині Ізаурі Показати IP 1 Червня 2013 20:45
слухайте, шоновний(-а), а ваші діти де граються? У стерильному піску? А до ручок ви мотузки прив'язуєте - полізла дитина до ока - дьорг за мотузочку - не лізь! Глисти в очках заведуться!!!! Хворі люди... чесне слово...
користь до правильний Показати IP 1 Червня 2013 22:05
хворий ти... чесне слово! прочитай для поч. що й до чого тоді тут ідіотизм пиши! так, треба казати, якщо своїх дітей нема або саме виховувалося вулицею-ось Вам ре-тат, недоумок...
Т.С. Показати IP 1 Червня 2013 14:08
"1.26. Казани, каструлі на харчоблоці, а також відра, каструлі, ополоники у групах, їдальнях повинні бути виготовлені із матеріалів, які мають позитивний висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи для контакту з продуктами харчування, виміряні і відповідно промарковані. Не рекомендується використовувати емальований та алюмінієвий кухонний посуд." - а на фото на плите стоят кастрюли из алюминия...
Лучанка Показати IP 1 Червня 2013 14:27
Дуже гарна підбірка. Вам просто хотіли нагадати про те, як Ви ходили до садочка.А ви тут невіть-що понаписували. А їжа в садочка завжди була, є і буде однакова. І держава мало виділяє на це коштів.Хтось з дітей їсть, хтось не їсть. Моя доця перші страви дома не їла, а от садіковський супчик дуже любила...Все там нормально, себе згадайте, нікому окрема бабуся пиріжків з вишнями в садочку не випікала, що давали, те і заставляли їсти.
Штефан, Луцьк до Лучанка Показати IP 1 Червня 2013 17:47
Ви, "лучанко", нагадали мені незабутні часи служби у Совєцькій армії. Старшина роти (кусок): "Будєшь жрать, сволочь, что дают! Нє умєєшь - научім, не хочєшь - заставім!" Ви, випадково, не той червоний старшина?
111 до Штефан, Луцьк Показати IP 1 Червня 2013 20:42
а-а-а.., то ось де тобі останні мозги відшибли... недоумок...
222 до 111 Показати IP 1 Червня 2013 21:59
Так от у чому справа! У штефана "зуб" на садок, на армію (червоний старшина)і про концтабори такий обізнаний (може сам сидів) Побило бідолаху життя! А ми на нього тут ображаємся.
йди в совок до 222 Показати IP 1 Червня 2013 22:07
ні, просто тут така "лучанка" писала,яка раб,холоп,служниця за 1100грн. або міськрадівські))) працівнички))),що не ясного?)))) або самі ж ті працівники...,Ви-тронуті!!!
мавка Показати IP 1 Червня 2013 14:27
29 дітей!!!!???І має справлятись з ними один вихователь!!!Протягом дня вона постійно з дітьми яка це велика відповідальність, а вона ж цим справляється( це не вдається часто-густо з 1-2 власними дітьми) Низький уклін і дяка вихователям
мама 33 до мавка Показати IP 1 Червня 2013 14:46
А я не згідна, що в групах так багато дітей!!! якась же норма існує!!! Нехай їх буде меньше,тоді і дітям буде краще і вихователю легше.
тупим до мавка Показати IP 1 Червня 2013 22:08
уууууууууууу))))) як ви працівники самі сбее захищаєте))),ще Романюку ноги не цілували???)))
лала Показати IP 1 Червня 2013 18:18
я також згідна нехай такі невдоволені як штефан заберуть свою дитину з цієї "армії" і всі хто так сильно невдоволений тоді дітей буде трішки менше!!!!
вода до лала Показати IP 1 Червня 2013 22:09
оцей тупізм, оце писання остогидло,однієї і тієж людини під 5 ніками..., лікуйся, в псих лікарню біжи,там тобі місце!знайди себе,займися ділом,замість того,щоб тут писати дурниці провладні!!! та заказні!
лала до вода Показати IP 1 Червня 2013 23:15
от з такими психами як ти голосно пишеш займи себе бо твоя тупизна і твої назви тут вже набридли, а що забирати не хочеться?
ОЛЯ Показати IP 1 Червня 2013 21:24
Ви забули,що головне в репортажі -це діти,подивіться які вони гарні.Я думаю,що кожна дитина була рада,що її фотографують,а поті можна подивитись на себе і друзів в компютері,і разом порадіти.ПОСТАРАЙТЕСЬ БУТИ ОПТИМІСТАМИ,І БАЧИТИ ВСЕ НЕ ТІЛЬКИ В ТЕМНИХ ТОНАХ.І повірте жити СТАНЕ ВЕСЕЛІШЕ.
78 Показати IP 2 Червня 2013 09:25
Дожились. Все що добре - це замовне, а от там де проблема - тут ми "все знаємо" і по повній можемо ображати всіх кого треба і не треба.
Ирен Показати IP 2 Червня 2013 12:49
Тут нема нічого дивного, що коїться у наших дитсадочках.Тому, що нема ніякого контролю, завідуючі коять, що хотять. Збирають гроші без ніякого контролю,поповнюють свій бюджет.А здаємо ми діток в такі садочки тому, що бідні,були б багаті не здавали б.Саме головне, що з нашими ходять діти і багатих, і вони можуть здавати гроші тисячами, а ми не маємо можливості. І тут виходить парадокс.Вони здають, а ми ні і стаємо поганими зразу ж. Групи переповненя,30 діток- цен дуже багато.І вони за ними не дивлять, бо це неможливо.Чому такі групи переповнені, а тому,щор беруть кого попало.З сіл привозять діток у Луцьк в садок. Понаїзджадло з Полісся, познімали квартири, без прописки і повіддавали дітей у садок. А я живу біля самого садочка, 5 метрів,я виросла в цьому садочку, а свого синочка здати не можу, бо нема місць.Діти повинні братися в садок за пропискою, які живуть в Луцьку , а не селюки і полішуки.Хай пропишуться, куплять квартири, стануть повноправними лучанами і стають у садок.Скоро луцькі, які живуть в Луцьку по 40 років за селюками не попадуть нікуди.
мамочка Показати IP 2 Червня 2013 13:16
А мені садочок подобається і вихователі хороші, а няня взагалі прекрасна. Моя дитинка ходить саме до цієї групи, яку знімали... Щодо харчування, то так, можна бажати кращого, але за ті кошти, що виділяються державою більшого зробити неможливо, тому батьки вітамінками годують дітей вдома
матуся Показати IP 2 Червня 2013 16:31
Мамочка повністю з вами згідна.Ми теж ходимо в цю групу і всім задоволені.Вихователі і нянічка чудові люди як в професійному плані так і людяності а те що деякі люди пишуть один негатив то це суто іх думка.Садок чудовий.Персонал прекрасний починаючи завідуючою а закінчуючи прибиральницею.
СаньОК Показати IP 12 Листопада 2013 21:45
Діти моляться в садочку? Хто до такого додумався? Садочок - державна установа і ніякої релігійної діяльності тут проводитись не повинно. Релігійне виховання дітей - справа батьків.
Катя Показати IP 15 Травня 2015 14:27
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus