USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Минулоріч інтернет-видання Волині не отримали від влади ні копійки

5 Лютого 2015 11:25
Відповідь на запит щодо коштів, які використали у 2014 році для засобів масової інформації надіслало Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Волинської облдержадміністрації. Про це йдеться у матеріалі Громадського. Волинь.

Згідно з отриманої відповіді, в обласному бюджеті на 2014 рік на висвітлення діяльності органів виконавчої влади було передбачено 330 000 гривень.

Понад третину цієї суми отримали телеканали та радіостанції, решта – друковані видання. Жодної гривні з цих коштів не виділили на інтернет-видання.

Найбільшу суму підтримки з обласного бюджету отримала Волинська обласна держтелерадіокомпанія – понад 65 тисяч гривень.

Дещо менше коштів перерахували ТРК «Аверс» – 45 тисяч гривень. Ще 20 тисяч гривень отримало радіо «Сім’я і дім».

З обласних друкованих ЗМІ найбільше коштів пішло на газету «Волинь-нова» – 30 тисяч гривень, вдвічі менше отримала «Волинська газета» – 14,9 тисячі гривень. На інші обласні друковані видання, такі як «Віче-інформ», «Вісник і К», «Відомості», та «Слово Волині» передбачили минулого року по 10 тисяч гривень.

При цьому, перед газетою «Вісник і К» існує кредиторська заборгованість в розмірі 3668,5 гривень. Що цікаво, 6 тисяч отримала також, порівняно з іншими менш популярна, газета обласної організації спілки журналістів «Діалог».

Серед міських та районних ЗМІ найбільше коштів перепало «Вістям Ковельщини» (9000 грн.), камінь-каширській газеті «Полісся» (8500 грн.) та «Луцькому замку» (7500 грн.). Хоча перед газетою обласного центру в облдержадміністрації є заборгованість розміром понад 5 тисяч гривень. Інші місцеві друковані видання отримали менші суми коштів, причому з частиною з них влада досі не розрахувалася (більше інформації у прін-скріні відповід на запит).

За ці кошти протягом року в ефірі електронних ЗМІ розміщувалися програми «Акценти», «Із перших уст», «Тема дня», «Події дня», сюжети з оперативних нарад, вітання та звернення голови ОДА з приводу державних та релігійних свят.

Обласні та районні друковані засоби масової інформації, згідно з інформацією Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, значну увагу приділяли публікаціям про мобілізацію, подіям у зоні АТО, правам і можливостям переселенців з АР Крим та Сходу України, державній підтримці сімей військовослужбовців, які загинули в зоні АТО, зменшенню споживання природного газу, активно висвітлювалися процеси оновлення влади, кадрова політика, в районних ЗМІ функціонувала рубрика «Вісті з ОДА». В усіх виданнях Волині мали місце тематичні матеріали про дні жалоби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучани Показати IP 5 Лютого 2015 11:34
Хвалити владу треба, тоді буде кусочок пиріжка. Волинське ТБ має передачу "відкритість влади", і зароблчяють непогано.
Штефан, Луцьк Показати IP 5 Лютого 2015 12:09
Усі на держаній дотації-шахти, газети, телебачення, радіо! Ніхто не хоче у поті чола заобляти собі на хліб! Усі шукають халяву!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus