USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мирні переговори з Росією можуть тривати кілька тижнів, – Подоляк

19 Березня 2022 10:41
Мирні переговори з Росією можуть тривати щонайменше кілька тижнів, хоча є ознаки того, що позиція Москви стала «адекватнішою», сказав радник Президента України Михайло Подоляк.

Про це він заявив в інтерв’ю Bloomberg TV, передає УП.

Ключові питання під час переговорів включають гарантії безпеки, припинення вогню, виведення російських військ і політичне врегулювання спірних територій, сказав Подоляк.

«Цей процес може затягнутися на довше, враховуючи кількість взаємовиключних позицій, – наголосив він. – Є деякі поступки, на які ми точно не збираємося йти. Ми не можемо віддати жодних територій».

Хоча повна мирна угода може забрати більше часу, те, що може статися за кілька днів, – це припинення вогню, яке відкриє більше гуманітарних коридорів.

Радник голови Офісу президента України додав: «Російська армія не воює з українською – вони воюють тільки з цивільними».

За його словами, російська армія застосовує тактику оточення великих міст і бомбардування крилатими ракетами та авіабомбами з метою створення гуманітарних анклавів.

«Вони намагаються втілити в Україні сирійський чи афганський сценарій війни», – заявив Подоляк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 19 Березня 2022 11:24
єдина мета парашки у так званих переговорах - добитись політичних дивідендів на фоні військової агресії проти мирного населення і цивільних обєктів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus