USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Мистецьке дійство з нагоди Дня матері – у Луцьку

10 Травня 2015 20:20
Пісні з любові та сльози – колискові, а також слова вдячності тим, хто виховав справжніх патріотів та захисників вітчизни, лунали під час мистецького свята, приуроченого до Дня матері у Луцьку.

Мистецьке свято «Мамина колискова» відбулося сьогодні, 10 травня, у Луцьку.

На сцені Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка виступили з колисковими та піснями, присвяченими матері, заслужена артистка України Алла Опейда, народний артист України Василь Чепелюк, солісти районних будинків культури та інші виконавці.
Тематика непростих подій, що випали на долю сучасної України, не оминула і цей захід. Так, хореографічну композицію «Колискова для ангелів» виконали вихованці зразкового аматорського ансамблю танцю «Волиняночка». Після цього виступу пам'ять полеглих Героїв, які боронили нашу державу, вшанували хвилиною мовчання.
Колискову виконала народна співачка, берегиня автентичних пісень будинку культури села Білин Ковельського району Тетяна Відник.
Для присутніх матерів лунали слова подяки за те, що вони виховали дітей справжніми синами та доньками своєї землі, а також молитви до Всевишнього, аби він дав сили духу тим, чиї сини зараз стоять в обороні рідної землі.

Заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець подякувала всім матерям за їхнє широке серце, ніжні руки, попросила пробачення за те, що ми в своєму житті мало присвячуємо їм уваги. Вона наголосила, що на долю жінки-матері завжди випадають найважчі випробування, але вона завжди щаслива завдяки успішним дітям.

З її слів, сьогодні на особливу шану заслуговують матері, які виховали достойних синів-захисників вітчизни, на низький уклін – матері, які не дочекалися своїх синів з війни. Посадовець попросила пробачення у своєї мами за те, що рідко бачиться з нею. Дітей вона закликала не соромитися обіймати своїх мам та казати їм, як вони їх люблять.
Єпископ Володимир-Волинський, вікарій Волинської єпархії УПЦ КП Матфей зауважив, що жіноцтво – найкраща половина суспільства, тож він вклоняється кожній матері, яка виховує та плекає майбутнє нашого народу.

Він подякував матерям, які виховали патріотів, Героїв-захисників вітчизни, тому що усе найкраще в житті походить від матері. Єпископ навів слова апостола Павла про те, що жінка спасається дітородженням, уточнивши, що апостол має на увазі те, що жінка не тільки повинна народити, а й виховати дитину. Це найбільший тягар, що лягає на плечі матерів.

Вікарій Матфей подякував сивочолим та молодим мамам за те, що вони присвячують своє життя дітям, які виростають патріотами та щирими захисниками вітчизни. Він повідомив, що сьогодні в усіх храмах лунатимуть молитви за матір, берегиню життя.
Луцький міський голова Микола Романюк зізнався, що щоранку, виїжджаючи на роботу, телефонує мамі, тож він щасливий тим, що досі є дитиною. Відтак, він побажав усім присутнім завжди бути дітьми, а мамам ставати не лише бабусями, а й прабабусями і прапрабабусями та плакати лише від радості за успіхи своїх дітей.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Яка краса Показати IP 11 Травня 2015 08:32
Вміємо ми .... І гарненькі і розумні, ми українці, але часом дурненькі і наївні, і брехливі і злодійкуваті і зрадливі...Ну такі ми стали ... І грішимо і каємося і знову грішимо ... Не мудрі і не дружні ми між собою, от і вся біда.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus