USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Митний безвіз із ЄС запрацює в Україні вже цього року, – Шмигаль

26 Серпня 2022 15:16
Україна отримає митний безвіз з ЄС уже цього року.

Про це повідомив прем'єрміністр України Денис Шмигаль, передає ТСН.

«Учора Об'єднаний комітет Конвенцій про спільний транзит та спрощення формальностей ухвалив офіційне рішення запросити Україну приєднатися до них від 1 жовтня. Україна стане 36-ю державою-учасницею Конвенцій», – написав він.

Митний безвіз – це швидше переміщення товарів між країнами Європейського регіону, менше бюрократії на самій митниці, менше можливостей для зловживань, обмін даними з сусідніми митницями фактично в режимі реального часу.

Очільник Кабміну також додав, що вже зараз відбувається реалізація проєкту електронної черги на кордоні, йде робота зі створення спільних пунктів пропуску з європейськими сусідами та сучасних сервісних зон у всіх пунктах пропуску. Крім того, центральну роль у трансформації митниці відведено її діджиталізації, зокрема зручному розмитненню авто через «Дію».

Шмигаль нагадав, що митний безвіз стане вже четвертим цього року після енергетичного безвізу в березні та транспортного й економічного безвізів улітку.

«Те, на що відводили роки, ми робимо за місяці. А тому впевнені, що Україна буде готова до членства в ЄС вже у 2024 році», – наголосив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus