USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

На аукціонах Волині вдвічі збільшилася вартість оренди землі

8 Жовтня 2015 15:13
На земельному аукціоні у Волинській області більше ніж вдвічі зросла вартість оренди землі.

На Волині у вересні землевпорядники провели п’ять земельних аукціонів. Вартість оренди окремих земельних ділянок збільшилась більше, ніж у два рази.

Усього на торгах продали права оренди на 13 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності. Загальна площа земель становить 305,2 гектара. У ході конкуренції між учасниками сумарна вартість оренди наділів зросла з 178,5 тис. грн. до 224,9 тис. гривень.

У Луцькому районі Волинської області ціна оренди трьох земельних ділянок площею 34,2 га під час аукціону збільшилася більше, ніж удвічі. Плата за користування землею підвищилась з 22,5 тис. грн. до 54,6 тис. грн. на рік.

На території Любомльського району в оренду здали дві земельні ділянки площею 27,2 гектара. Ціна річної оренди збільшилася з 17,3 тис. грн. до 29,8 тис. гривень.

На інших двох земельних аукціонах у вересні також продали землі несільськогосподарського призначення комунальної власності. Переможці торгів отримали у власність чотири земельні ділянки загальною площею 0,18 гектара. Ще два наділи площею 0,018 га віддали в оренду.

За підсумками проведених у вересні земельних торгів бюджети усіх рівнів Волинської області сумарно отримали 390 тис. гривень.

Довідково:

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні торги».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus