USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

На аукціоні лист Толкіна, де він порівнює себе із хобітом, продали за понад $20 тисяч

24 Червня 2023 00:53
У США на аукціон виставили листи британського письменника Джона Толкіна, в одному з яких, адресованому фанатці, він порівняв себе з гобітом і розповів про роботу над романом «Володар перснів».

Лист продали на торгах за $20,5 тисячі. Про це пише Бабель з посиланням на аукціонний дім Bonhams.

Попередньо листи оцінювали в $10–15 тисяч. У них письменник зазначав, що «не дуже любить людей, тому мріє про пустельні країни», а ще він відчуває себе гобітом, хоч не стверджує, що «є ним, адже я зовсім не впевнений, що буду таким самим витривалим, якщо опинюся в скрутній ситуації».

У листі, написаному прихильниці на імʼя Ф. Л. Перрі, Толкін розповідає про те, як писав «Володаря перснів», що це було складно. Порівнював процес із «ходінням у гору у важких черевиках проти сильного вітру, коли світло гасне».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus