USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

На аукціоні продали рояль Фредді Меркʼюрі та чернетку «Богемної рапсодії»

7 Вересня 2023 23:49
У Лондоні на аукціоні Sothebyʼs за понад $2,2 мільйона продали рояль, що належав Фредді Меркʼюрі.

За роялем Yamaha G2 у 1975 році Меркʼюрі створив «Богемну рапсодію», пише Бабель.

Фортепіано на торги виставила близька подруга Меркʼюрі Мері Остін, яка успадкувала більшу частину його майна і доглядала його колишній лондонський будинок після його смерті в 1991 році.

Остін розповідала, що Меркʼюрі так дорожив фортепіано, що вважав його продовженням себе і підтримував у бездоганному стані – ніколи не курив за інструментом, не ставив на нього склянку, і стежив за тим, щоб ніхто цього не робив.
На торгах також продали чернетку пісні «Богемна рапсодія», яка спочатку мала називатись «Монгольська рапсодія», – за $1,74 мільйона.
На цьому інструменті також Меркʼюрі написав пісні «Donʼt Stop Me Now» та «Somebody to Love».

Загалом на торгах продали 59 речей із приватної колекції Фредді Меркʼюрі, зокрема картини з великої колекції творів мистецтва, сценічні костюми, палички для їжі, прикраси та одяг. Наприклад, високі кросівки Adidas, які майже ідентичні тим, які Меркʼюрі взував на культовий концерт Queen Live Aid у липні 1985 року, продали за понад $160 тисяч. Частину виручених на аукціоні грошей планують передати фонду Mercury Phoenix Trust і фонду боротьби зі СНІДом Елтона Джона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus