USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На нову церкву у Любомлі просять 1,5 мільйона

22 Липня 2016 09:35
На зведення нового храму у Любомлі необхідно майже 1,5 мільйона гривень. Тож їх просять вділити з міського бюджету, - інформує КОРДОН.

Отець Віктор Возняк, настоятель храму Архістратига Михаїла, на засіданні чергової дев’ятої сесії Любомльської міської ради, у середу, 20-го липня, звернувся до депутатів та голови Романа Ющука з проханням виділити з міського бюджету кошти у сумі майже 1,5 мільйона гривень, або ж певну частину цих грошей на будівництво нової церкви у Любомлі.

“Я хотів би звернутися до всієї громади міста, незалежно від віросповідання чи приналежності до того чи того патріархату, допомогти збудувати цей храм. Прошу виділити як не усю суму, то хоча б частину коштів і розпочати будівництво церкви”, – звернувся отець Віктор.
Разом з тим, він висловив думку, що у Любомлі не вистачає церков, бо на великі свята усі храми переповнені, нема місця для вірян. Відтак, настоятель наголосив на актуальності будівництва нового храму у Любомлі.

Сума, яку необхідно зібрати, складає 1 375 000 гривень. На зведення дерев’яної коробки необхідно 1 200 000 гривень, але це без покрівлі. Роботу виконуватиме приватна бригада, яка сама заготовляє дерево і зводить з нього храм. Тобто за ці кошти оплатять матеріал, а також роботу зодчих. Парафіяни вже зібрали 120 тисяч гривень і продовжують надалі збирати гроші.

Фундамент під церкву, який обійшовся у 140 тисяч гривень, вже залили, – це за кошти парафії. Наразі підготовка для будівництва храму триває, проте, щоб воно не зупинилось, варто шукати гроші вже. Бо важливим фактором також є і час будівництва: якщо ж його розпочнуть у серпні, то до зими дерев’яну коробку зведуть. Крім того, щоб узимку будівля не пропала, доведеться шукати кошти також і на покрівлю.

Депутат Сергій Шишута зазначив, що міська рада готова допомогти, проте на разі невідомо, якими коштами вона володіє, адже питання щодо коригування міського бюджету розглядатиметься на закритому другому засіданні сесії у понеділок, 25-го липня.

Міський голова Роман Ющук наголосив, що варто вивчити питання, чи має право міськрада виділяти кошти на будівництво церкви. Адже з державного бюджету не так просто виділити кошти на приватну структуру. Міський голова також попросив на засіданнях усіх профільних комісій вивчити це питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Голос Показати IP 22 Липня 2016 10:53
А що, ті Храми, які є переповнені? Будувати потрібно душі, а не споруди і робочі місця для попів.
Коля до Голос Показати IP 22 Липня 2016 12:05
Підтримую
Лол Показати IP 22 Липня 2016 12:23
Почему ВН не уточняет что это именно московская церковь?! А попам - чемодан/вокзал/мордор
Протестуючий Показати IP 23 Липня 2016 13:11
Розділіть краще ці кошти між школами, бо вони цього потребують. Скільки можуть навчальні заклади триматись на батьках? Ви зайдіть у будь-яку школу Любомля і запитайте у директора чи потрібна їм якась допомога! У нас є найстаріша школа у місті, подивіться який вона має зовнішній вигляд, невже влада не може щось із цим зробити? А Возняк може так, які інші церкви і настоятелі, з коробочкою і по людях. На сьогодні Україна - багатоконфесійна держава, де офіційно (на 01.01.99 р.) діє більше 21 тис. релігійних громад, 82 конфесії, напрямів і тлумачень. Якщо кожна із тих конфесій, які діють у Любомлі, почнуть просити виділити кошти на розбудову своєї церкви, то міського бюджету не вистачить, а вони почнуть вимагати, бо ж скажуть, що одному дали, то і нам дайте! Прихожани хочуть мати новий храм, то хай і жертвують. Як можна починати будівництво, якщо немає коштів, на кого ви надієтесь? Ще можу багато протестувати, але надіюсь, що депутати добре подумають перед тим, як вирішувати дане питання!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus