USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через махінації ділків у Держземгеокадастрі бюджет Луцька може втратити 130 мільйонів

15 Листопада 2021 11:54
Через діяння так званих ділків, які засіли у Головному управлінні Держгеокадастру у Волинській області, абсолютна більшість лучан не можуть отримати витяги про нормативно-грошову оцінку землі, аби продовжити договір оренди. Внаслідок таких махінацій у 2022 році міський бюджет може втратити більше 130 мільйонів гривень.

Про звернення луцьких депутатів до Кабінету Міністрів України щодо діяльності Головного управління Держгеокадастру у Волинській області стало відомо під час засідання позачергової 21 сесії Луцької міської ради 15 листопада.

Як проінформував директор департаменту економічної політики Борис Смаль, таке звернення пов’язане з тим, що протягом тривалого часу органи Держземгеокадастру в Луцьку не видають документів про нормативно-грошову оцінку земельних ділянок ні громадянам, ні юридичним осбам, що не дає змогу провести в дію велику кількість рішень Луцької міської ради.

«Відповідно, до міського бюджету не надходять кошти за оренду чи земельний податок. Якщо таке буде продовжуватися, згідно із попередніми оцінками, у 2022 році це забере близько 130 мільйонів гривень з бюджету», – пояснив посадовець.

Вислухавши доповідь, депутат Андрій Разумовський припустив, що, ймовірно, така поведінка працівників Держземгеокадастру може бути пов’язана із технічними проблемами.

«З папером у кадастрі все нормально, з інтернетом теж. Логічного пояснення таким діям просто не існує», – відрізав Борис Смаль.

На це Луцький міський голова Ігор Поліщук відповів, що володіє достовірною інформацією про те, що у Держземгеокадастрі окремим особам таки нормативно-грошову оцінку видають.

«Дуже цікаво, чому одним видають, однак абсолютній більшості громадян та юридичних осіб – ні. Ми маємо реагувати на факт, який перешкоджає наповненню бюджету. Справа в тому, що до нас масово звертаються люди, які продовжують або укладають договори оренди. Для того щоб підписати договір, їм необхідно взяти нормативно-грошову оцінку. До того часу, поки не підпишуть договір, вони не можуть сплачувати за оренду до бюджету Луцької міської ради. Таким чином бюджет громади втрачає величезні кошти», – наголосив міський голова.

«Враховуючи викладене, просимо Кабінет Міністрів України як орган, який координує діяльність Держгеокадастру, максимально оперативно вирішити проблему, яка порушується у даному зверненні, та не допускати у подальшому порушення законодавства в діяльності територіальних органів Держгеокадастру у Волинській області. Про результати розгляду даного звернення просимо поінформувати Луцьку міську раду у встановленому законодавством порядку», – йдеться у тексті звернення луцьких депутатів до Кабміну.

Окрім цього, представника Держземгеокадастру для надання пояснень запросять на одне з наступних засідань виконкому.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що через діяння так званих ділків, які засіли у головному управлінні Держгеокадастру у Волинській області, лучани не можуть отримати витяги про нормативно-грошову оцінку землі, аби продовжити договір оренди тощо. Тому Ігор Поліщук доручив директору департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Веніаміну Тузу та директору департаменту економічної політики Борису Смалю розробити і підготувати до наступної сесії відповідне звернення до Кабінету Міністрів.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Grudik Показати IP 15 Листопада 2021 13:01
Я вже неодноразово у коментарях писав - що вони ніфіга не роблять. Я від них чекаю документи з травня місяця! Звонив на гарядчу лінію - документи зразу завернули (типу не вірно оформлені). Подав ще раз, знову чекаю 3 місяці... Гнати їх в шию, разом із начальством їхнім.... пі**си
Анонім Показати IP 15 Листопада 2021 13:07
А я отримала платіжку про борг, за приведення газу до нормальних умов за 2014- 2018 рік. Реально, скоро ця контори контора пришле борг за 1965 рік

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus