USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Через 5 років луцькі котельні вийдуть з ладу

18 Грудня 2015 11:30
Більше половини котелень на Державному комунальному підприємстві «Луцьктепло» вже вичерпали свій термін експлуатації, адже їх мали б міняти 16 років тому. Фахівці сфери теплоенергетики кажуть, що через 5 чи трохи більше років вони вийдуть з ладу, й місто втратить тепло.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцько міської ради з питань комунального майна та приватизації вчора, 17-го грудня.

Депутат Луцької міської ради, член фракції УКРОП Юрій Безпятко, який напередодні відвідав котельні, поінформував свої колег із профільної комісії про їхній стан. З його слів, стан луцьких котелень наближається до критичного.

«Питання глобальне: із 100% міських котелень більше половини вже давно вичерпали свій ресурс. Такі ветхі котельні вже перепрацювали себе 16 років тому. Фахівці дають їм ще 5 чи трохи більше років, і вони більше не зможуть функціонувати. А тоді теплоенергетика міста «стане», адже потрібна буде на один раз колосальна сума коштів, яку ніде буде знайти. Я це доповів вам для того, аби кожен обдумав варіанти вирішення проблеми. Нам потрібно ставити питання перед мером та комісією із ЖКГ, адже стан наближається до критичного», - інформував депутат.

Нагадаємо, нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про те, що у підприємства ДКП «Луцьктепло» - суцільні борги на всіх «фронтах». Директор підприємства каже, що втішної перспективи немає, адже у тарифі не закладений прибуток. Ба більше, він заявляє, що державна політика спрямована на знищення енергетичної галузі й на підтримку НАК «Нафтогаз України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Тарас Чурило Показати IP 18 Грудня 2015 12:20
Тому що в Романюка правило: "Після мене хоч потоп"
Справедливість Показати IP 18 Грудня 2015 14:41
романюка в кутузку
Ба більше Показати IP 18 Грудня 2015 16:57
Ба більше, Ба більше, Ба більше,
Ізя Показати IP 18 Грудня 2015 18:32
Менеджер в газеті - супер спеціаліст. цілий науково-дослідний інститут.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus