USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На добудову школи в Заборолі виділять 15 мільйонів

17 Лютого 2021 15:52
Добудовувати школу в селі Забороль, яке увійшло до складу Луцької міської територіальної громади, будуть за кошти місцевого бюджету.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцькради 17 лютого.

Нагадаємо, учні Заборольського ліцею навчаються у старенькому приміщенні в кілька змін. Ще чотири роки тому школу вирішили оновити та добудувати один корпус, однак роботи тривають досі. З державного бюджету на добудову навчального закладу не отримали жодної копійки.

Як повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук, на добудову школи в бюджеті Луцької громади уже передбачили 3 мільйони гривень. Крім того, під час перерозподілу коштів від перевиконання бюджету, планують виділити на будівництво ще 12 мільйонів. Загалом, цього року на будівництво освітнього закладу виділять 15 мільйонів гривень.

«Ми декларували, що забезпечуватимемо фінансовим ресурсом в достатній кількості прилеглі громади. Валерій Федорович масштабно мислить (Валерій Боярський – староста Заборольського округу, – ред.) – він подав запитів на 6 бюджетів Заборольської громади. Звичайно, ми їх трошки скоротили. Але виділятимемо ресурс і на прилеглі громади, хочемо, щоб люди не розчарувалися в приєднанні», – зазначив Поліщук.

У Заборольському ліцеї навчається понад чотириста учнів. Нині школа переповнена майже удвічі. Ще у 2018 році з обласного бюджету виділили кошти на добудову старого приміщення та розпочали будівництво. Відтоді минуло три роки, а роботи ще не завершили. Для добудови нового корпусу потрібно 28 мільйонів, тому що весь кошторис складає 60 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus