USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Донбасі піднімаються партизани: знищили сотню бойовиків

4 Грудня 2014 10:37
Партизанський загін, що діє на території Донецької області за два дні очистив свій край від 110 бойовиків.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

«Першого грудня при взаємодії зі Збройними силами України воїнами партизанського загону було знищено на фермі в районі Старомихайлівки близько 50-ти бойовиків. Наступного дня вони зіграли у злий жарт з «великими воїнами Руського миру» скоротивши їх чисельність ще на 10 чоловік. У цей ж день, продовжуючи «гратись» з терористами та при тісній взаємодії з українськими військовими в районі Петрівки, партизани приплюсували на свій рахунок 50 бойовиків», - йдеться у повідомленні.

Так, у вітчизняному Радбезі заявляють про активізацію партизанського руху на сході країни. Учасники таких загонів знищують бойовиків та їхню техніку, - повідомляє «5 канал».

В РНБО наголошують, що до партизанів приєднуються навіть колишні поплічники бойовиків.

Речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив: «Ми вже давно мали і маємо інформацію про активність невеличких партизанських загонів, які створюються небайдужими людьми, які проживають зараз на територіях, окупованих на Донбасі. Вони дійсно виявляють свою активність, знищуючи і живу силу і пошкоджуючи військову бойову техніку бойовиків. Справді вони зараз продовжують свою діяльність і вони її нарощують. Є також інформація, що до складу цих партизанських загонів вже приєднуються навіть представники колишніх бандугрупувань».

Раніше про активізацію у Торезі та Горлівці проукраїнських сил заявив народний депутат, керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

З його слів, аналогічна ситуація в Горлівці, де регулярно з'являються написи на стінах будинків з неприємними характеристиками на адресу президента РФ Володимира Путіна.



Листівка у Торезі



Донбас - це Україна

Обидва населених пункти жорстко контролюються бойовиками і в них діє так званий комендантську годину, коли в темний час доби "патрулі" бойовиків можуть відкривати вогонь без попередження, додав координатор ІС.



Написи в Антрациті

А 1 грудня група патріотів України з обмеженими можливостями прийшла на зустріч з ватажком ДНР Денисом Пушиліним, присвячену дню інваліда, в футболках «Донецьк – Україна».



До слова, днями в Донецьку «партизани» знищили російських зв'язківців зі служби охорони.

«Підтвердилася раніше отримана групою ІС інформація про загибель кілька днів тому 3-х співробітників ФСО (Федеральна служба охорони) Росії в Донецьку», – пише Дмитро Тимчук 3 грудня.

«Загиблі були фахівцями у сфері зв’язку. Мікроавтобус, у якому їхали співробітники ФСО РФ, потрапив у засідку в Куйбишевському районі Донецька й був розстріляний зі стрілецької зброї», – уточнює він.

Невідомі нападники зникли, повідомляє Тимчук.

«На місці інциденту виявлено гільзи калібру 7,62 і 5,45 мм. Крім того, у корпусі мікроавтобуса виявлено кілька пробоїн від куль калібру 9 мм», – пише він.

«Як видно, лише один із трьох загиблих росіян встиг відреагувати на напад, відкривши вогонь через скло автомобіля з автоматичної зброї й встигши зробити до своєї загибелі кілька пострілів», – додає Тимчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus