USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

На екологію Луцька у 2016-му хочуть закласти понад 5 мільйонів

17 Грудня 2015 12:05
Управління екології Луцької міської ради підготувало комплексну програму охорони навколишнього середовища. На заходи, які планують реалізувати в місті у 2016-2017 роках, запланували 43 мільйони гривень, з них коштів з міського бюджету – майже 9,5 мільйона.

Про це стало відомо під час засідання постійної бюджетної комісії Луцької міської ради, 16 грудня.

Як зазначив начальник управління екології Анатолій Гламазда, комплексна програма охорони навколишнього середовища розрахована на 2 роки.

За цей час планується, що підприємства, які здійснюють шкідливі викиди в повітря, за власні кошти реконструюють очисні і вентиляційні системи (ДП «ЛРЗ «Мотор», ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ», ДКП «Луцьктепло»), проведуть інвентаризацію джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, здійснять дегазацію полігону твердих побутових відходів в селі Брище Луцького району.

Щодо охорони водних ресурсів, то пропонується будівництво каналізаційних та зливових мереж, систем водопостачання з замкнутим циклом, очищення виробничих та зливових стоків, облаштування та благоустрій прибережних захисних смуг річок.

За кошти інвесторів збираються придбати та встановити сміттєсортувальну лінію на полігоні твердих побутових відходів селі Брище, збільшення обсягу використання відходів як вторинної сировини.

Загальний обсяг запланованих витрат на 2016-2017 роки на охорону навколишнього середовища – 43,77 мільйона гривень, з них з держбюджету – 23,7 мільйона гривень, з міського – 9,5 мільйона гривень, також планується, що підприємства дотримаються своїх слів і витратять на всі екологічні заходи за ці два роки майже 9 мільйонів гривень, інші кошти – 1,6 мільйона гривень.

Якщо говорити окремо про 2016 рік, то на екологію цьогоріч з міського бюджету планують виділити 5,645 мільйона гривень, 400 тисяч з яких – кошти фонду охорони навколишнього середовища. А ось на 2017 рік запанували менше коштів: 3,8 мільйона, з них 400 тисяч – також фонду ОНС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus