USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На екс-власника банку «Фінанси та кредит» відкрили кримінальне провадження

7 Вересня 2017 10:47
Колишній власник банку «Фінанси та Кредит» Костянтин Жеваго став першим олігархом - фігурантом кримінальної справи після «революції гідності».

Про це йдеться на сайті редактора програми «Гроші», креативного продюсера департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександра Дубінського.

Національне антикорупційне бюро розслідує проти Жеваго справу за статтею 366-1 Кримінального кодексу.

«Подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції», або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації - караються штрафом від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», - йдеться у тексті документу.

Причина відкриття кримінальної справи - приховування паном Жеваго в декларації даних про кредит, який він узяв у власному банку (вже коли той був банкрутом)

Справа про особисту кредитну лінію олігарха має номер 761/5795/17. Ще в 2009 році Костянтин Жеваго відкрив у своєму банку дві картки: одну - дружині, другу на своє ім'я (кредитний договір №143vUAH-12-09 від 31.12.2009, овердрафт).

Судячи з усього олігарх, користуючись банківськими грошима, особливо їх не контролював і не шкодував. У результаті, за станом на 2016-ий рік з урахуванням відсотків його борг по кредитці склав близько 10 000 000 гривень.

Ці дані пан Жеваго повинен був внести у свою електронну декларацію згідно з нормами закону «Про протидію корупції». Але вирішив їх приховати. За що тепер з високою часткою ймовірності і буде притягнутий до відповідальності.

До речі, засідання суду про «картковий борг Жеваго» відбудеться вже сьогодні у Шевченківському суді за позовом ліквідатора банку «Фінанси та Кредит» Валендюка. За його підсумками Жеваго може стати першим в країні олігархом, якого особисто засудять за непогашений кредит і висновок через кредитну лінію засобів зі свого банку-банкрута, додає журналіст.

Нагадаємо, банк «Фінанси та кредит» визнали неплатоспроможним у вересні 2015 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus