USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У справі банку «Фінанси та Кредит»: суд у Франції відмовив Україні в екстрадиції Жеваго

30 Березня 2023 17:32
Суд у французькому місті Шамбері відхилив запит української сторони про екстрадицію українського бізнесмена Костянтина Жеваго.

Про це повідомляє пресслужба Жеваго в коментарі УП.

Зазначається, що суд ухвалив рішення 30 березня «після ретельного розгляду всіх матеріалів справи, з урахуванням усіх доказів та аргументів, які надала сторона захисту».

На переконання Жеваго, ухвала французького суду «підтверджує, що справа проти нього є політичною і не має юридичного підґрунтя».

Джерело УП в правоохоронних органах підтвердило, що таке рішення було ухвалено судом у Шамбері.

«Українська правда» звернулася за коментарем до Державного бюро розслідувань та ОГП.

Нагадаємо, екстрадиційний запит про видачу Жеваго був поданий українською стороною, зокрема Офісом генерального прокурора та Державним бюро розслідувань у рамках розслідування кримінального провадження про розтрату коштів банку «Фінанси та кредит».

27 вересня 2019 року Жеваго повідомили про підозру у рамках розслідування кримінального провадження про розтрату $113 млн коштів банку «Фінанси та кредит». Також підозри оголосили низці топменеджерів банку.

9 жовтня 2019 року повідомлялося, що бізнесмена оголосили в розшук по Україні.

В липні 2021 року ДБР повідомило, що Жеваго оголошено у міжнародний розшук Інтерполу.

27 грудня 2022 року поліція Франції затримала Жеваго на гірськолижному курорті Куршевель. Суд у Шамбері за поданням ДБР виніс рішення про екстрадиційний арешт Жеваго.

Мільярдер у суді заявив, що справа проти нього є політичною. Жеваго запропонував внести заставу в мільйон євро, а також інші гарантії. Суд надав йому таку можливість.

У березні 2023 року фонд гарантування вкладів фізичних осіб домігся арешту активів власника АТ «Банк «Фінанси та кредит» Костянтина Жеваго у межах забезпечення позову про відшкодування збитків банку та його кредиторів на суму майже 46 млрд грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
N Показати IP 30 Березня 2023 18:14
Кожен український корупціонер, якого переслідує правосуддя називає свою справу політичною.
скептик Показати IP 30 Березня 2023 18:25
"паадсудімий. ваше пааслєднєє слово" "мілліон" ну далі все зрозуміло
Анонім Показати IP 31 Березня 2023 09:27
гроші і вс Франції люблять нащо можна надіятись? їм такі баблисті треба. )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus