USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На які роботи міський голова хоче брати позики?

13 Січня 2014 14:45
«На мою думку, муніципальні позики місто варто брати лише на ефективні проекти. Це можуть бути елементарні речі, наприклад, роботи на тепловому пункті в поліклініці №1 вже зекономили їм 150 тисяч гривень», - зауважив міський голова Микола Романюк в інтерв’ю для «Слова Волині».

«Наразі розглядаємо серйозну позику під державні гарантії на десять років і під десять відсотків річних. Хочемо взяти 30 нових тролейбусів, а це 57 мільйонів гривень, із них половину компенсує держава. До речі, у Луцьку, на мою думку, майбутнє лише за електротранспортом», - додав мер.

Ще два проекти, з його слів, – це каналізація на Вересневому (17 мільйонів на центральну каналізаційну трубу) і на Малоомелянівському масиві – майже дев’ять мільйонів. На обох масивах, мовляв,за кошти міста, прокладуть центральну трубу, а от за підключення люди платитимуть самі. На це має бути позика, 70% якої компенсує держава, а решта – з міського бюджету.

Сьогодні місто вже взяло чотири мільйони гривень кредиту по НЕФКО – це енергозберігаючі технології, які, зі слів Романюка, окупляться за три роки. У цей проект потрапили об’єкти, які давно пройшли енергоаудит, зокрема школа-гімназія №21 та кілька дитсадків.

Вже фінішна пряма у роботі з Європейським банком реконструкції та розвитку. Йдеться про кредит у 10 мільйонів євро. Гроші планують скерувати на енергозбереження: замінять пальники в котлах, а це, мовляв, 20-24% економії, тепломережу, адже у Луцьку вони зношені на 70%, окрім того, займуться центральними тепловими пунктами і заміною всіх підвальних котелень.

Окрім того, мер обіцяє грант на чотири мільйони, який дозволить у майже 200 житлових будинках зробити теплові пункти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Газ Показати IP 13 Січня 2014 15:03
Дядя мер, а хто буде ті позики віддавати? Можна і мільярд набрати і побудувати 5 вулиць як на Манхетені, але хто віддасть той мільярд? Наші внуки? Але ні, наші внуки вже втечуть до того часу в Європу чи Китай. Аби подалі звідси

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus