USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

На яких умовах ДУК Правого сектору готовий стати частиною Міноборони

27 Березня 2015 16:09
Добровольчий український корпус "Правий сектор" готовий стати частиною Міністерства оборони, але лише як самостійна частина, яка б підпорядковувалась своєму командувачу.

Про це в коментарі ВВС Україна заявив речник організації Артем Скоропадський.

"Ми від початку говорили, що не підемо на розпуск корпусу", - сказав він.

Натомість, зі слів пана Скоропадського, "Правий сектор", готовий на варіант, за якого було б "створене щось на зразок окремого підрозділу в структурі Міністерства оборони.., щоб ми були частиною Міноборони, але підпорядковувались все ж нашому провіднику і командувачу корпусу".

Речник організації також наголосив, що "поки що нічого не змінюється".

"Ми не підкоряємося ні Міноборони, ні Нацгвардії, ні СБУ", - сказав він.

Напередодні у Генштабі заявили, що представників "ПС" не намагаються витіснити з зони конфлікту на Сході, а пропонують їм вступити до лав армії.

Нагадаємо, 23 березня, Петро Порошенко заявив, що не допустить, щоб у губернаторів були свої, з його слів, «кишенькові» збройні сили.

У відповідь на це народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Андрій Денисенко, який, до слова, написав заяву про вихід із фракції, заявив, що таким чином стартував процес знищення добровольчого руху в Україні.
Більше того, він переконує, що такий пункт є складовою «секретного протоколу», підписаного в Мінську. І вже 25 березня Правому сектору та іншим добровольчим батальйонам, які не входять до складу ЗСУ і Нацгвардії, керівництво сектору «М» дало наказ покинути зону АТО.

У той же час в студії Телеканалу новин "24" "кіборг", офіційний спікер ДУК "Правий сектор" Андрій Шараскін з позивним "Богема" розповів, щовладі заважають політичні моменти щодо непідпорядкованості "Правого сектору".

"Правий сектор" — у лави армійців?

Зі слів кіборга", інформація щодо цієї ситуації з’явилась ще тиждень тому, але розголошена була лише 26-го березня.

"До 1-го квітня наказали вийти з зони проведення АТО, тому що згідно з наказом, начебто наказом президента, всі неформалізовані підрозділи, які воюють на передовій, мали б перейти в підпорядкування Нацгвардії або будь-якого профільного відомства", — каже боєць.

Він додав, що повертались би бійці на передову вже у складі інших частин. Також мали би роззброїтись, про це говорив Арсен Аваков.

Хто фінансує "Правий сектор"

"Добровольчий український корпус — це дуже чітка структурована система, бойові батальйоні, вишкільні бази зі своєю інфраструктурою. Командир одного з підрозділів отримує накази від командира Андрія Скупіцького або від Дмитра Яроша. Таких наказів від них не поступало. Тому "Правий сектор" залишається на бойових позиціях", — додав Андрій Шараскін.

Легітимність нам дав народ. Це єдина структура, яка повністю фінансується і утримується народом України, - наголосив боєць.

Наша влада, мабуть, боїться того, що ми виконуємо накази нашого провідника та командира корпусу. Але всі свої дії ми завжди узгоджували з Генштабом, секторними штабами, з підрозділами військовослужбовців, з якими поруч знаходимося на передовій.

Після підписання мінських угод другої черги, затишшя на передовій було рівно одну добу. Обстріли не припиняються, - говорить Шараскін.

Потрібно відновити кордони, включно з Кримом і завершити ці конфлікти. Андрій вважає, що народ України консолідується.

Масштабне вторгнення

"Ми не готові до масштабного вторгнення по одній простій причині – вся країна не перебуває у стані війни, не думає військовими категоріями", — вважає боєць з позивним "Богема".

Він додав, що з цим сусідом Україні доведеться жити. Сусіда змінити не вийде, тож потрібно налаштовувати відносити таким чином, щоб будувати єдину країну. Це можливо завдяки спільній національній ідеї, зараз поки — це визвольна боротьба.

Окрім того, Еспресо.TV пише, посилаючись на прес-службу ДУКу ПС, мовляв там заявили, що не коритимуться рішенню влади розпустити добровольчі батальйони.

У батальйоні вважають, що на нинішню українську владу можливий тиск з боку Кремля з метою розформувати незаконні формування.

"У пункті 10-му" Комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей "безпосередньо говориться про роззброєння формувань, що не входять в систему МО, МВС і СБУ (під прописану в "Комплексі заходів "категорію" незаконних груп "підпадають саме українські добровольці, оскільки бунтівники з ДНР і ЛНР в рамках "Закону про особливий порядок самоврядування" повинні перетворитися на "загони народної міліції")", - зазначено в повідомленні.

У Правому секторі вважають, що в Мінську були досягнуті "таємні домовленості" про розпуск і відвід з фронту бійців добровольчих батальйонів.

"Добровольчий Український Корпус і надалі захищатиме українську землю, і нам не потрібен ні один дозвіл, щоб цим займатися!" – зазначається також у повідомленні.

Як повідомлялося, на початок осені 2014 року в Україні було створено чи перебувало на стадії формування 44 батальйони територіальної оборони ЗСУ, 32 добровольчих батальйоиу патрульної служби міліції, 3 батальйони особливого призначення Нацгвардії, а також кілька від Добровольчого українського корпусу. ДУК Правий сектор не входить в число законних збройних формувань.



***

Зауважимо, у ніч з 25 на 26 березня на лінії зіткнення українських військ з противником (в районі Донецького аеропорту), бойовики атакували позиції, займані підрозділом Окремої тактичної групи ДУК «Правий сектор».

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила журналіст і боєць ДУК «Правий сектор» Олена Білозерська.

«Атака відбувалася силами двох взводів при підтримці двох танків. Бій тривав півтори години. Атака була відбита. Втрат серед бійців «Правого сектора» немає. Як повідомив командир підрозділу, ведеться підрахунок холонучих тел супротивника», - написала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
sos Показати IP 27 Березня 2015 16:19
коментар було видалено
українець Показати IP 27 Березня 2015 16:28
коментар було видалено
шеф Показати IP 27 Березня 2015 16:38
Нехтувати силою ДУКА та решти добровольчих підрозділів недалекоглядно.Влада шукай компроміс.
Аллах Показати IP 27 Березня 2015 16:44
Ой червоні півники з волиньпост перебрались і сюди, модератори закривайте коменти!!! Недамо лівакам заробити на нас!
Дончанин Показати IP 27 Березня 2015 17:26
Бандеровцы обиделись на Порошенко. В Ивано-Франковске прошла акция посвященная солидарности с убившими офицера СБУ "циничными бандеровцами". PS. Надеюсь все видели видео, на котором Порошенко называет бандеровцев циничными (и не только циничными).
Корінний лучанин до Дончанин Показати IP 27 Березня 2015 21:10
Бандерівці не могли образитись бо образи , як такої образи не було ,шановний! ОБРАЗА - ЦЕ ЗАХИСТ ДУРНІВ!!! А БАНДЕРІВЦІ НЕ ДУРНІ!! "УЩУЧИЛ" ДОНЧАНИН, як казав колись Райкін.
Анонім Показати IP 28 Березня 2015 00:35
якщо правий сектор не входить в МВД і не входить в ВСУ, тоді це ні що інше як незаконне збройне формування. і за таку незаконну діяльність - повинна бути кримінальна відповідальність.
Анонім 2 до Анонім Показати IP 28 Березня 2015 14:45
незаконне збройне формування - це порошенко і вся його путінсько-парашенківська свора.
Ковельчанка до Анонім Показати IP 28 Березня 2015 15:18
шось до хера вас тут розумних!!! шкода шо ви зараз не в ато, там би язичок вам бистро б вкоротили!!! яка різниця куди входить і не входить правий сектор, для мене головне шо вони воюють за україну і за таких "розумних" як ви!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus