USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Внутрішні війська не виїжджали з Луцька, - Терещук

22 Січня 2014 20:04
Почути позицію керівництва волинської міліції стосовно подій у Києві та спроби виїзду у столицю бійців внутрішніх військ хотіли учасники пікету Управління МВС України у Волинській області.

Після завершення мітингу, присвяченого Дню соборності України, що відбувся 22 січня, його учасники вирушили до будівлі УМВС, щоб почути позицію керівництва міліції на Волині стосовно подій у Києві, участі у них волинського «Беркуту» та внутрішніх військ.

«Якщо ви справжні українці, напишіть заяви та йдіть на іншу роботу! Нащо та міліція? Януковича охороняти? Вам зарплату не Янукович платить, ви за наші гроші живете!», - вигукували до правоохоронців мітингувальники. Над натовпом, окрім синьо-жовтих стягів, майоріло багато прапорів опозиційних політичних партій.

Пікетувальники вшанували хвилиною мовчання тих, хто загинув під час сутичок з правоохоронцями на вулиці Грушевського у Києві. Також згадали полеглих у зв’язку з Днем Соборності України.

Варто зазначити, що жоден з присутніх правоохоронців не вважав за потрібне зняти капелюха під час хвилини мовчання. Це викликало обурення мітингувальників, чулися вигуки: «міліція, зніміть шапки!» та «ганьба!»



Учасники мирного заходу хотіли дізнатися, чи з народом міліція Волині, чи поїдуть правоохоронці у Київ та стрілятимуть у мирних демонстрантів.

Переходити на бік народу або писати заяви про відставку закликали протестувальники міліціонерів. «Міліція з народом!», «Терещука!», - скандували лучани, вимагаючи дати пояснення начальника УМВС України у Волинській області Олександра Терещука.

Депутат облради Олександр Пирожик зазначив, що вже упродовж двох місяців влада не чує власного народу і починає дії, в результаті яких проливається кров. Він нагадав, що два місяці тому Олександр Терещук обіцяв, що не допустить кровопролиття на Волині, він стримав цю обіцянку, хоча міліція досі розслідує три кримінальні справи, відкриті проти активістів Євромайдану. Він вимагав від очільника міліції на Волині пояснення, чи відкриють кримінальні справи проти тих, хто блокував виїзд бійців внутрішніх військ із Луцька.

Один з мітингувальників, ветеран міліції, запитав правоохоронців, чому вони бояться зняти шапки, ушанувавши загиблих.

«Вам що, «Беркут» - побратими? Це незаконне формування без статусу, найманці», - звернувся він до правоохоронців.

На адресу керівництва міліції лунали прокльони від декількох емоційних учасниць пікету.

Протестувальникам повідомили, що вчора влада остаточно перетнула межу і люди починають гинути на вулиці Грушевського у Києві. Водночас владці дозволяють правоохоронцям застосовувати ще більше засобів проти мітингувальників у Києві. Усіх чоловіків закликали якнайшвидше вирушати у Київ, де вирішуватиметься доля України. Тих, хто залишиться у Луцьку, закликали блокувати внутрішні війська допоки події у Києві не завершаться. «Разом і до кінця» - підтримали заклики пікетувальники.

Працівникам міліції пропонували три варіанти вибору – піти у відставку, піти у відпустку або звільнитися.

Олександр Терещук вийшов, щоб відповісти на питання мітингувальників та повідомив, що волинська міліція забезпечує громадський порядок і досі жодного побиття на Волині не було, тому недоцільно відправляти у відставку чи на лікарняний правоохоронців, це, з його слів, безумство.

Він розповів, що внутрішні війська не виїжджають з Луцька, виїздили лише автомобілі, які супроводжують бандитів, злочинців. Тому, мовляв, не потрібно блокувати ці авто.

«Війська не будуть виїжджати, вони знаходяться тут», - запевнив він лучан.

«Вчора я супроводив внутрішні війська у їхню частину, спілкувався з їхнім командиром, вони знаходяться на місці і не виїжджали ані сьогодні вночі, ані завтра не планується їхній виїзд», – виправдовувався очільник міліції перед розлюченими мітингувальниками.

З юрби вимагали відкликати додому «Беркут».

Олександр Терещук відповів, що не має на це права. З його слів, беркутівці перебувають у відрядженні у Києві, це наказ міністра. Серед бійців немає постраждалих, зранку вони перебували у готелі, а де «беркутівці», на разі, він сказати не може.


Пролунала пропозиція відкривати автозаки, які виїжджають з військових частин внутрішніх військ. Олександр Терещук відповів, що у них перевозять вбивць та розбійників і відкривати їх првоохоронці не мають права.

Також висловлювали обурення тим, що міліціонери знімають на відео протестувальників під час мирних заходів. Він відповів, що правоохоронці документують всі заходи.

«Ще при Столипіну знімали, ви розумієте? Є порядок, документування…», - пояснював очільник МВС на Волині.

З його слів, він надалі підтримуватиме правопорядок на Волині та не стрілятиме у громадян.

«Ті події, які були, коли діяв «Беркут», я засудив. А сьогодні молодики, вибачте, кидати цеглу чи пляшки з сумішшю не мають права. Є порядок, подивіться на той Хрещатик, що з нього зробили, там ще люди живуть», - зазначив Олександр Терещук.

Під час нетривалої розмови лунали гучні вигуки обурення.

Наприкінці пікету його учасники виконали державний гімн України.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 23 Січня 2014 07:41
Не виконав команду по відправці ВВ зливай воду "Козел"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus