USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Камінь-Каширщині вимагають належно зареєструвати об'єкт культурної спадщини

23 Травня 2023 21:45
Камінь-Каширська окружна прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду з позовом в інтересах управління культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації, аби визнати протиправною бездіяльність Маневицької селищної ради та зобов’язати вжити заходів задля внесення до Державного реєстру нерухомих пам'яток України об'єкта культурної спадщини – поселення ХІІ-ХІІІ ст. неподалік від села Комарове.

Про це інформує Волинська обласна прокуратура.

Прокурори з'ясували, що орган місцевого самоврядування, попри вимоги Закону України «Про охорону культурної спадщини», досі не виготовив облікової документації на об’єкт, відомості про нього у Державний реєстр нерухомих пам'яток України також не внесено.

Відсутність відомостей про пам’ятку археології в реєстрі не забезпечує її належного захисту та збереження і уможливлює незаконні дії щодо неї.

Втрутившись у ситуацію, прокурори в суді домагатимуться зобов'язання селищної ради вчинити усі необхідні дії задля збереження об’єкта культурної спадщини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Набридло Показати IP 24 Травня 2023 15:31
ОБЛАСНІЙ Прокуратурі нічим зайнятися??? Органи міцевого самоврядування і без вас знають що робити.А що зробило управління культури Волинської ода спихнуло все на ОМС?Хоч так покаже свою роботу?За гроші і дурний все зробить, таке враження що прокуратура вкотре лобіює чиїсь інтереси , або показує свою "значимість", яка нікому не потрібна.НАБРИДЛО!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus