USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Не виготовили документи на церкву: на Волині прокуратура позивається до селищної ради

20 Січня 2022 10:39
Волинська обласна прокуратура подала позов до суду на Луківську селищну раду Ковельського району через те, що орган місцевого самоврядування не виготовив документів на церкву Святої Параскеви та дзвіницю 1723 року, інформує Суспільне.

«Оскільки відомостей про ці історичні пам’ятки в Державному реєстрі нерухомих пам'яток України немає, це не забезпечує їхнього належного захисту, догляду та збереження», – йдеться у повідомленні обласної прокуратури.

Зі слів Луківського селищного голови Анатолія Климука, для того, щоб громада виготовила облікову документацію на церкву та дзвіницю, потрібні гроші, яких у місцевому бюджеті наразі немає.

Він додав, що на виготовлення документів на один об'єкт потрібно приблизно 50 000 гривень. Гроші для цих потреб будуть шукати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Хто кому служить Показати IP 20 Січня 2022 11:13
Ось воно лице волинської прокуратури: хай підняв московський патріархат і прокурорчики негайно відреагували. А те що у волинських селах поспішно і без документів будуються московські церкви, прокуратура вважає не їхньою справою
Glover Показати IP 20 Січня 2022 11:36
Богу храмы не нужны, храмы нужны людям. Богатым людям, чтобы объяснять бедным, что не в деньгах счастье!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus