USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«На хаті», дискотека, футбол, «Ліга сміху»: як луцькі студенти відгуляють свій день

17 Листопада 2017 11:23
З алкоголем чи без, на самоті, або в компанії, в на гучній «тусовці» чи вдома під ковдрою – варіанти святкування Дня студента в луцької молоді настільки різнопланові та оригінальні, як і самі студенти. Тож ми вирішили поцікавитись, де проведе цей вечір і ніч молодь, а також скільки готові витратити на те, аби відзначити своє «професійне свято» луцькі студенти.

Співвласник лаундж-бару «SkyBar» Денис Бендовський розповів про цьогорічні тенденції святкування Дня студента.

«Для студентів не так важливе місце, як ціна, адже студенти – це ті люди, які готові витратити лише за один день 500-1000 гривень.

Куди іти, вирішує група. Я думаю, що цього року в першу чергу будуть «паті на хаті», тобто святкування не орендованих квартирах, недорогі кафе. Спочатку студенти будуть закуповуватися в маркетах, а на ніч йтимутьу клуб, адже цілу ніч теж не будеш сидіти вдома», - зазначив Денис Бендовський та додає, що обирати місце для святкування треба було заздалегідь. Приміром, ще з початку тижня всі столики в Sky Bar були заброньовані.
Промо-акція в одному з луцьких пабів
Промо-акція в одному з луцьких пабів

На думку Дениса, цьогоріч у клубах не буде багато людей на День студента, адже кожен університет орендує клуби та робить вечірки лише для свої студентів, тому багато студентів святкували ще 16 листопада. СНУ – у Versailles, ЛНТУ – в OPERA.

Проте, як виявилось, чимало студентів більш скептично відносяться до цього свята. Окремі не вважають День студента святом і планують п’ятничного вечора піти на футбол, або дивитимуться фінал гумор-шоу «Ліга сміху». Втім, більшість не відходитиме від традицій і кажуть, що будуть «тусуватися на хаті», а потім поїдуть в клуб. Де в кого з них взагалі є власні традиції святкування Дня студента.

Студент-четвертокурсник факультету історії, політології та національної безпеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Максим розповів, що спочатку вони з групою будуть святкувати на квартирі, а згодом перенесуться в «Адреналін Сіті». Загалом він планує витратити до 500 гривень.

«На святкування Дня студента я планую орієнтовно витратити 300-500 гривень. Спочатку ми зберемося «на хаті», оскільки знаємо, що ціни на алкоголь в луцьких закладах дуже високі. Далі ми плануємо передислокуватися в «Адреналін Сіті», де буде якась нова тусовка, оскільки інші заклади Луцька в цей день просто переповнені студентами. Це не дуже комфортно, бо мало того, що ти п’яний, так тобі ще й тісно.

На жаль, святкувати будуть не всі одногрупники – шість людей. Є дуже «домашні» студенти, які за 4 роки взагалі не були в клубі, а є такі, яким це просто нецікаво, і вони вважають, що вони вище цього», - зазначив Максим.

З його слів, за 4 роки навчання його група ні разу не зібралася у повному складі, зазвичай святкували близько 6 людей.

«На першому курсі ми святкували в «Адреналіні», на другому – в «Опері», а от святкування третього курсу не пригадаю», - каже студент-четвертокурсник. Вочевидь, святкування було «гарячим».

А от для першокурсника Ярика, який навчається на факультеті філології та журналістики імені Лесі Українки, цей День студента буде першим. Каже, що «вже не школяр», тому гуляти планує по-дорослому.

«Ми можемо зібратися в тісному колі друзів в гуртожитку або якомусь закладі. Ми вже не школярі, щоб десь на вулиці пити, ми можемо орендувати квартиру. На жаль, святкувати День студента будуть не всі одногрупники, адже багато з них їдуть на вихідні додому», - з сумом говорить студент-першокурсник.

Студентка третього курсу факультету філології та журналістики СНУ ім. Лесі Українки Тетяна Бокотюк любить святкувати День студента спокійно та затишно.

«Святкувати планую стандартно і доволі банально (взагалі, це все уже стало традицією): після пар з друзями пройдемося містом, посидимо у кав'ярні за чашечкою міцної кави, до неї - солодощі. Все це з розмовами про життя, бо ж давно не збиралися разом. Потім ще погуляємо Луцьком, підемо в кіно, щоб не мерзнути і подивитися дещо цікаве, навіть без різниці, що саме це буде. Загалом хочу, аби свято минуло затишно, весело та цікаво. На що і сподіваюся», - каже Тетяна.

Другокурсниця географічного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Олена Голубович взагалі не вважає День студента святом, тому дивитиметься у вечір п’ятниці фінал «Ліги сміху».

«Не святкуватиму ніяк, адже для мене це не свято. Буду вдома дивитися фінал «Ліги сміху», - каже Олена.

Для студента третього курсу факультету філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Дмитра Андрухіва День студента – звичайнісінький день, тому він з другом планує піти на футбол та по вболівати за «Волинь».

«Як таке свято, я його не святкую. Підемо з другом на футбол «Волинь» - «Арсенал», там і відсвяткуємо. Можливо, сходимо ще пограти FIFA (футбольний симулятор, - ВН) і по домам. Для мене то звичайний день», - розповів Дмитро.

Деякі студенти вже мають сім’ю, тож святкуватимуть його разом з коханою людиною, як це планує зробити студентка-четвертокурсниця факультету філології та журналістики Східноєвропейського національного університету Ольга Зейлик.

«У попередні роки ми з подругами зазвичай планували День студента чи не за місяць до свята. Ходили зазвичай до клубу... Цьогоріч, певно, відсвяткую у колі колег або разом з коханим чоловіком. Страшно визнавати, що передчуття чогось крутого і драйвового мене покидає. Дорослішання? Можливо... Але, сподіваюся, зірки на небі зійдуться так, що і цього разу святкування Дня студента буде хорошим», - каже Оля.

Тож, ІА Волинські Новини вітає волинських студентів зі святом та бажає їм гарно відсвяткувати, адже студентські роки надто короткі, щоб ними нехтувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus