USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Херсонщині майже 90% аптек закрилися, ціни на ліки підскочили уп'ятеро

25 Травня 2022 09:29
На території тимчасово окупованої Херсонської області не працюють близько 90% аптек, а ціни зросли в 3-5 разів на більшість препаратів.

Про це повідомив голова правління КримЅОЅ Денис Савченко, передає УНІАН.

«У тимчасово окупованій Херсонській області складна ситуація з ліками. Майже всі аптеки – 90% – не працюють. Деякі аптечні мережі, за словами провізорів, планують взагалі припинити роботу в регіоні», – розповів Савченко.

За його даними, в аптеках залишилися дуже дорогі вузькоспеціалізовані препарати, вітаміни, лікарські трави і чаї, зубні пасти й деякі косметичні вироби.

Зазначено, що ліки зараз везуть з окупованого Криму і РФ та продають з багажників автомобілів на місцевих ринках, вони не сертифіковані і можуть бути підробкою.

За словами Савченка, є велика проблема з препаратами для серця і нормалізації тиску.

Також окрема проблема у вагітних жінок з придбанням ліків і аптечних товарів у пологовий будинок. Зараз часто неможливо знайти потрібні препарати та інші предмети, які зазвичай були у вільному доступі й потрібні для пологів та відразу після них.

Також є інформація про суттєві проблеми з дитячими ліками, найгостріша ситуація з жарознижувальним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus