USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Зміни в податковому законодавстві обмежили волинян у доступі до медицини

20 Квітня 2015 08:00
Волиняни не мають змоги лікуватися вдома за рецептом лікаря, адже у сільській місцевості немає аптек й люди змушені їхати за десятки кілометрів у райцентри.

Про це йшлося під час третього пленарного засідання 34 сесії Волинської обласної ради шостого скликання.

Депутати облради б’ють на сполох - через зміни в податковому законодавстві аптечні пункти в лікарських амбулаторіях і ФАПах закрили.

«Нам необхідно відновити аптечні пункти в лікарських амбулаторіях і ФАПах. Люди скаржаться, що через зміни в податковому законодавстві жителі району повинні їхати до стаціонарних аптек за десятки кілометрів від дому. Причиною такої неорганізованості є необхідність введення касових апаратів», - розповідає депутат Віктор Козак.

Тому він звернувся до голови облдержадміністрації Володимира Гунчика аби це питання вивчили профільні управління й підготували відповідне зверенння із пропозиціями у Кабмін.

Зауважимо, що навіть заїхати до райцентру дуже складно, оскільки через погані дороги перевізники відмовляються від маршрутів.

Неналежний стан доріг на Волині призвів до того, що перевізники відмовляються дотримуватися договору й ставити на маршрутний рейс автобуси. У зв’язку з цим, наприклад, мешканці сіл Рожищенського району добираються в райцентр із труднощами.

У селі Грабове, що в Шацькому районі, схожа ситуація. Там місцеві жителі обурені відміною рейсу місцевого перевізника й поверненням маршруту «Ковель ‒ Грабове».

До слова, Волинські перевізники нарікають на збитковість рейсів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
лучани Показати IP 20 Квітня 2015 08:11
Які проблеми поставити касовий?
теж лучани Показати IP 20 Квітня 2015 08:40
Який "совок" в голові наших депутатів. Якщо буде вигідно відкрити аптеку в селі - підприємець відкриє. А Козак хоче на бюджетні кошти відкривати аптеки в селах де проживає 300 жителів відкривати аптеки?
А ндрій до теж лучани Показати IP 20 Квітня 2015 09:01
Воістину, голодний ситого не розуміє.А що як не вигідно?Що робити тим 300?Зауважу,що хліб на асфальті не росте...
ВАня Показати IP 20 Квітня 2015 09:12
Як вам не соромно робити бізнес на аптеках.Ладно в Луцьку, а в селах.Невже наша корумпована держава не може відкрити хоч у селі державну аптеку,де люди зможуть купити ліки. Президент каже правду,що ліки у аптеках вже прирівнені до ювелірних виробів. Так воно і є.Мало того,що ми не можемо їх купити,бо не маємо за що. А в селах ще й не мають де купити. Скоро буде геноцид 33
лучани до ВАня Показати IP 20 Квітня 2015 09:37
Давай біля кожної хати відкриєм аптеку і будемо платити з податків.
ВАня Показати IP 20 Квітня 2015 09:12
коментар було видалено
Коля Показати IP 20 Квітня 2015 09:43
Президент каже що ліки приріняні до ювелірних виробів. А чому ж він нічого не хоче змінити в кращу сторону? Він міліони задекларував і все . Депутати ВР одержують зарплату в тричі більшу бо ПРЕЗИДЕНТ ПОРОШЕНКО ветував Закон, який обмежував високопосадовцям і нардепаам підвищуваи собі зарплати. А ЛЮДЯМ МІНІМАЛКУ НІ ПЕНСІЇ НЕ ПІДВИЩУЮТЬ. ГАНЬБА Таком президентові. Якщо у всіх "війна " то у всіх а не тільки у простих малозабезпечених верствах населення України
Анонім Показати IP 20 Квітня 2015 10:31
Гірших доріг як у РОжищ районі немає напевне в Україні. Дорога до Студинь напевне ніколи не бачила навіть грейдера. Це треба побачити...
шприц Показати IP 20 Квітня 2015 11:31
Справа не в аптеках, а в касових апаратах, через які необхідно буде легалізовувати виручку і скоріше всього платити податки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus